Kako su vam roditelji reagovali?

Started by Unabebili, May 02, 2011, 09:29:29 PM

Previous topic - Next topic

gasha

moji su bili totalno opusteni, sve je moglo, i da spavam kod decka, da ostajem koliko zelim, od osmog sam isla sama na more, i nisam pravila nikakve posebne gluposti. Imali su puno poverenja u mene i sestru povodom bilo koje stvari, ne samo kada su momci i izlasci u pitanju.
posle veze od sedam godina sam tek shvatila koliko nisu bili zadovoljni izborom.
mislim da su bili sjajni, i nisam sigurna da cu ja toliku slobodu dati svojoj deci, moram jos na sebi da radim da dodjem do toga.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Unabebili

Majka je za prvog navijala, posto je bio iz njenog kraja, a lep ki upisan  :rofl:
Cale nije ni znao.  :D

Onda su upoznali prvog muza ( u svojstvu decka).
Ovaj dosao na "upoznavanje" sav udidjen, s  buketom od koga ladno mozes da mres od alergije i flajkom nekog viskija za caleta.  :hm:
Pri tom je dosao da pita da idemo na skijanje na Kop.
Cale ga pogledao preko one flajke i procedio:
- Moze, al nemoj da bi joj dlaka s glave falila, posto ce tebi posle cela glava da fali!  :spiteful: :new_russian:

I za njega je majka navijala, brutalno i besmisleno, dramila kad sam raskinula veridbu, 'tela da se ubija  :hm:,  cale se "pajtao" i nadao da ce ta veza ipak...nekako ...na opstu srecu da se zavrsi...noc pred vencanje mi dao diskretnu podrsku da ga ostavim ( i nisam je iskoristila  :wall:)

Za ovog na mandatu , keva nije stigla da navija ( a sumnjam da bi i  navijala, po njenim kriterijumima ovaj bi bio cista propas', zenjen, razvodjen, dete od 5 godina, kajne gajba, mozda bi uvatio koji poen na zgodnocu  :rofl: ).
Cale me podrzao do iznemoglosti...njegovi razlozi su meni bili skroz neobjasnjivi  :no: ( medjutim! )... :love32:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Glitter

moji su mene i sestru ceo zivot ucili da je kajne gajba, kajne kinta, ljubav pre svega princip...pa su ipak meni uspeli da prebace zbog izbora, a sestru da podrze jer je eto uspela u zivotu...finansijski  :hm:
sve sto su trubili u onim mucnim devedesetim kad je najbolje bilo biti sponzorusa, sad su pogazili...
jbga

rafa

glit  :bighug:

Nisu reagovali na momke, jer nisu nista ni znali. Osim za dugogodisnjeg, njega su tolerisali bez padanja u nesvest (a sve druge majke su padale u nesvest, bas je bio taj tip, sve osim moje  :lol: :crycry:)>
Verujem da su ga ipak negde gotivili, obzirom da sam isla kod njega u vojsku i spavala tamo, isli smo zajedno na letovanja i slicno. No to je vec posle kraja srednje skole.

Posle tog raskida me godinama nisu pitali nista, ni sta se sa mnom desava, nista. A ja dolazila u 6 ujutru, nestajala na po tri meseca, i tako.  :(

Za mma ne mogu ponovo da pricam, stvarno me sramota opet.  :-[ Siroti moj moler.  :lol:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Unabebili

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

cici

Prvi put kad smo mm i ja otišli zajedno negde (Atina '96 :nesvest: )moja mama nas je ispratila sa rečima 'i nemoj da ste se vratili u većem broju' :rofl:

Unabebili

Ivy

pominjala sam vec da su moju majku dovela kola hitne pomoci kuci kad je "saznala" ko mi je momak  :turpija: pala zena u nesvjest na poslu, jedva su je povratili...   :rofl:

sada joj je "drugi" sin... obozava ga  :love32:

a tata....i da je princ od velsa nesto bi mu falilo...dovoljno dobar za njegovu cerku? taj se nije rodio  :D
:love32:

senka

i moja majka je stalno govorila da nijedan nije dovoljno dobar za njenu ćerku
imala sam veliku slobodu, ali svakome je našla zamerke rugajući se, pa i sadašnjem zetu
mada, vreme se promenilo sada misli da ja nisam dovoljno dobra za njega

jbte ja svaku temu upropastim sa "tužnom" pričom o majci  :hm:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

martina

ja smo moje zive istraumirala u prvom i drugom razredu gimnazije... tona nekih momaka
kad si u malom mjestu onda nema potrebe da se posebno upoznajete , svi se znaju, ako ne znaju njega znaju mu dede, babe, tetke, strine

elem, niko ih hije posebno odusevljavao tih godina, mog tatu je jedino radovalo sto "jedan se otego, drugi se protego)

onda u trecem i cetvrtom razredu - nigdje momka ne vidiku, samo jedna ljetna veza s jednim mostarcem ( i njegove su sve znali)

moja mama se tu prvo smiri, pa onda zabrine kako nemam momka sad "kad mi je vrijeme"... a ja sam bila nesretno zaljubljena u par njih u to vrijeme  :crycry:

s mm sam pocela da hodam na prvoj godini fakulteta. upoznali su ga nakon par mjeseci ( nisu imali puno zamjerki, a ubrzo se saznalo i ko su njegovi dede i babe)

za prvi maj smo svi bili u neumu, on kod nekih prijatelja, ronili neke bombe, tu mojoj mami bi zao da "dijete spava kojekuda", pozvala ga je kod nas kuci, odatle je stvarno bio kao clan familije, dolazio je sa mnom u neum ( i u capljinu). mislim, sigurna sam da je bilo tona price po gradu o tom cudu nevidjenom, ali moji su bili ok po tom pitanju. mislim da im je ulijevao povjerenje. uskoro su upoznali i njegove sestre, zetove ( momke tada), roditelje....

mislim da im je ulijevao povjerenje, i drago mi je sto su na kraju nekako ipak znali da sam s njim, mislim da im je to znacilo neku sigurnost u svom uzasu koji su prozivljavali pred kraj.

jednom mi je mama pricala kako joj je tata rekao da ja mm malo previse komandujem. mama mu je rekla da gnjavi i da nikad nije zadovoljan. ja mislim da je tata naprosto uzivao u znanju da nisam nasla nekoga ko ce da me maltretira ( jednom, kad je meca par puta nazvao iz sarajeva, a ja nisam bila kuci, rekao mi je da nema smisla, momak zove a ja landram okolo  :lol:. onda sam ja meci rekla da ne zove iz dosade, posto mi se tata sekira  :D)
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Finalina

Istina, niti sam ja imala nesto puno momaka, niti smo mi nesto familijarno delili osecanja na temu mojih veza. Jednostavno, ako izbacimo skolske simpatije, prvi pravi decko je prosao ok i zadrzao se godinama. Po raskidu čula sam rečenicu "molim te vodi računa koga ćeš dovesti u kuću" (on je stvarno bio super i verovatno im nije bilo svejedno nakon pet godina neopterećujuće veze, dobrog društva i sl ). Posle toga nismo nesto ni imali prilike, a ni jakog razloga, da razmenjujemo neke utiske na račun mog emotivnog života sve do trenutka kada se pojavio mm što je samo po sebi bilo toliko uzbudljivo da je sve zabacilo u drugi plan. Jednom rečju, poslednji dečko je izazvao šok.  To je jedna interesantna priča, ali za sasvim izdvojenu temu.

Generalno, ne zameram im nista na racun toga kako su se ponasali jer je meni koliko se secam njihovo ponasanje i odgovaralo. Osim sto su oni imali (pre)veliku želju da im dete bude zadovoljno, pa su valjda i znali kako treba sa mnom, imali su (sa razlogom) i puno poverenja u taj deo mog načina života . Inače, nikada me nisu gnjavili, presirali, savetovali i sputavali, ali ni ja nikada nisam ni imala neke ljubavne probleme. ( za ovako neku temu njihovog reagovanja i učešća mnogo je interesantniji deo koji se odnosi na moje društvo nego što je to bio moj ljubavni život )

Mislim da smo u ravnoteži jer smo bili i ostali bliski u svakom smislu, ali verujem da na obe strane postoje neke tihe patnje . Mislim da bez toga i ne može, bez obzira na krajnji ishod odrastanja i prihvatanja tog nekog odabranog partnera.

Volela bih da imam sreće sa decom ( kao što su oni imali sa mnom  :curtsey:  , a i sa mojim bratom  :love32: ) , ali i da neki deo naučenog uspešno upotrebim.

Deda

Ja od reci do reci da potpisem xe sem
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Mojima je bitno bilo samo da zavrsis skolu a sve drugo kako  'oces
Rafina prica je meni jedna od najlepsih i najinteresantnijih koje sam na forumu cula  :girl_in_love:
A Fininu bih bas zelela da cujem :zlocka:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

janavi

moja majka je uvek bila protiv svega, al ona je prosto takva u svemu
svakom je nalazila svakojake mane, nekima na koje je baš imala pik kad bi me telefonom tražili odgovarala da nisam tu, iako jesam bila
a onda sam ja shvatila i više nikad ništa nije znala ni o čemu, ja bih je samo obavestila o odluci koju sam donela

i tako... sve uobičajeno ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

linga

Quote from: cici on May 03, 2011, 12:16:03 AM
Prvi put kad smo mm i ja otišli zajedno negde (Atina '96 :nesvest: )moja mama nas je ispratila sa rečima 'i nemoj da ste se vratili u većem broju' :rofl:

:lol: :lol: :lol:

Margarita

moji su ponesto znali o simpatijama, uglavnom ono sto uspeju da izvuku iz mene :D
onda, 3. srednje, prva velika ljubav i tata koji nas je zatekao kako pricamo na cosku dok se vracao s posla :lol: joj kad se setim mog shoka
ali prihvatili su ga, bio vredan i posten momak, i to mi je bila prva duga veza, skoro godinu dana :blink:
onda fakultet, e tu im nista nisam pricala, nisti su se oni mnogo interesovali, sve dok se ispiti daju na vreme
i drugog 'ozbiljnog' momka su upoznali, dolazio je i u goste, ali smo spavali u odvojenim sobama :D
i mnogo im bilo zao kad smo raskinuli, tati posebno, nikako nije mogao da shvati sto sam ja tako srecna

e, ovog poslednjeg su upoznali tek kad smo se verili, i pustili nas odmah u istu sobu :D

u principu, njih je vise brinulo 'sta ce svet da kaze' :hm: nego sto su mislili da cu da pravim neke gluposti