Kako su vam roditelji reagovali?

Started by Unabebili, May 02, 2011, 09:29:29 PM

Previous topic - Next topic

NikkiL

Moji su bili toliko neverovatno cool na sve gomile ludosti koje sam pravila da ja prosto ne znam kako poci njihovim stopama (a bogami i sta cu sa ovom decom ako budu na majku   :crycry:).

Niko mi se nikada ni u sta nije mesao. Ja skoro do kraja srednje skole nisam bila zainteresovana za ozbiljniju vezu pa sam menjala momke neprilicnom brzinom  :-X (ponekad su se..khm..i preklapali...  :-[  onda mi je to bilo neizmerno zabavno, danas mogu samo da budem srecna sto ni od koga ne dobih batine ). Nisam nesto detaljisala ali su manje vise znali sta se desava, nisam ih dovodila kuci (mada su se neki tu i tamo pojavljivali nepozvani na vratima sa cvecem, cokoladama i slicnim stvarima ), ja sam u principu sve to shvatala mnooogo neozbiljno...

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Prvu ozbiljniju vezu sam imala krajem IV srednje, mama mi bas nije bila luda za njim (sto se pokazalo ispravnim posto je sve ispalo sr* na kraju), ali se opet niko nije mesao.. Uvek su znali gde idem i sa kim, uvek sam postovala vreme koje sam imala za izlazak (bilo do 12 i 10 pa do 1 i 10...pa negde kad smo krenuli na faks sam mogla dokle hocu da ostajem..). U sustini mnogo vece probleme sam imala oko tadasnje najbolje drugarice posto su i moji i njeni roditelji bili nezadovoljni nasim druzenjem (za sta smo u stvari nas dve bile krive jer smo sve vreme sve probleme koje smo pravile svaljivale jedna na drugu... )

Herojski su preziveli kada sam raskinula cetvorogodisnju vezu i veridbu sa zetom njihovih snova (ili bar maminih, tata je uvek bio neopredeljen), spakovala se i otisla u Japan kod coveka koga sam poznavala ukupno 20 dana pre toga... i za par meseci se za njega i udala...  ;)

CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006

veki

ajde dedo, pa bolje kuci, nego na ramenu neke takozvane drugarice, veruj mi na rec :)

ja iz ove perspektive mislim da im skoro nista necu braniti, a samo zato sto sam se milion puta uverila
da sve sto je zabranjeno bude najsladje, pa cak i kad preti i kad si svestan da ces unistiti svoj zivot :(
Mada moja sveki vec priprema teren da se javlja na telefon i obavestava da tu ne zive :lol:

cici

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

linga

Moja cale je bio strog, prilično, ali sa ove distance mu ne zameram, bio je samohrani roditelj, pa još otac... Uvek smo imali taj neki zid u komunikaciji, jer je posle mame ostala ogromna rupa u našoj porodici, i ja nikada nisam mogla/umela da mu se poveravam. Imala sam moju omiljenu tetku, koja je znala skoro sve o meni, ali to nije na žalost bio tata  :(
Ja sam skoro celu srednju školu provela u svom mračnom tunelu pa nisam ni imala nekih veza vrednih pomena, nije se bunio kad izlazim s nekim, ali ni izražavao želju da tog nekog upozna...
Kako sam ja živela van grada, a bilo je krizno vreme, najčešće kad izlazim ostajala sam da spavam kod jedne od sestara - te u tom smislu nisam imala ograničenja izalazaka, njegova logika je bila, kad si izašla nebitno da li je do 10 ili do 02...

Prvi i jedini koji je prespavao kod mene je mm (tada md) i moj tata je to teško podneo  :lol: Ne zbog sebe toliko, znao je da ja tu vezu vec smatram ozbiljnom, i da ne bih ni zvala nekog momka koji to ne zavređuje  :lol: već mu je bilo strašno šta će komšiluk da kaže, missim, malograđanština tipična za seosku sredinu.
Ali, ono na čemu sam mu zahvalna je što mi se uopšte nije mešao u izbor, ni imao nekih negativnih komentara (jeste jedan, da mu je potencijalni zet nizak i da li sam sigurna da meni ne smeta  :lol: ).
Vrlo brzo ga je zgotivio, toliko da me komšije zezaju da ako bi se slučajno mm i ja razvodili, pitanje na čijoj strani bi mi bio tata  :rofl:

linga

Da, sećam se ja Nikkinih nevaljalština  :lol: samo da dodam da sam na mestu njenih roditelja verovatno bih se šlogirala, mislim da su oni to stojički podneli  :girl_haha:

AnaK

Ja ću samo ukratko. Mama je većinu upoznala, tata je one nesrećnike koji su na njega naleteli tretirao kao stoku i gledao kroz njih. O prespavljivanju i zajedničkim letovanjima nije bilo ni govora.
Ilustrativna je činjenica da kad smo mm i ja prvi put došli kod njih u goste, sa Jankom koji je imao par meseci - razmestio nas je u različite sobe - njega u moju, a Janka i mene u sobu mog brata  :rofl:
Janko 23.7.2002.

Lani

QQ   :lol:
Zajednička letovanja kamo lepe sreće. :'(

cici

Mi smo išli par puta, kad je popustila te '96 onda je išlo glatko kad se tad nismo vratili prekobrojni :lol:

Margarita

a koliko ste vi postovale njihove zabrane, ako ih je bilo?
mene jednom nisu hteli da puste na NG kod drugarice koja je zivela u obliznjem selu :hm: sledeci put kad je bila zurka kod nje ja ih slagala da idem na drugo mesto
i jos mnogo takvih primera imama
nikad nisam radila nesto stvarno lose, nego su mi prosto neke zabrane delovale besmisleno, pa sam radila po svome
a opet, da su imali malo vise poverenja u mene, ne bi bilo potrebe da ih lazem :innocent:

Glitter

Quote from: Margarita on May 04, 2011, 05:04:29 PM

a opet, da su imali malo vise poverenja u mene, ne bi bilo potrebe da ih lazem :innocent:
ovo je bilo kljucno u odnosu mene i mojih roditelja...nikad nisam pravila neka sranja da bih zavredela toliki stepen nepoverenja, kao da je to bilo po difoltu

Lani

Pa šta znam, ja sam slušala. :think:
Mene su tad a i sad me generalno smaraju prevare, muvanja, skrivanja, zato ja nikad ne bih mogla da varam muža npr, nemam ja živaca za to.  :lol: A i baksuz sam neviđeni, kad god sam nešto i probala da muvam mamu i tatu, obavezno me uhvate.
Jedino sam dugo krila da pušim ali i to kad su saznali (krajem srednje škole), malo dramili, qq uništavaš zdravlje i te priče pa se posle pomirili s tim. A kad se prašina slegla, zajedno kafenisali i dimili. Imam drugaricu koja se i danas, sa 36 godina, udata, ima porodicu, krije od tate kada puši.  :crazy:

Deda

Moj deda je zato obisao celu Staklaru (gde je tata radio) i celo selo ne bi li cuo neku ruznu rec o zetu. I kazao "Majku mu ni jedna ...(rec)....ali mi smeta sto si sed, kad bi mogo to da promenis "  :girl_haha:
Tata rekao- ni slucajno, ili sed ili nikakav  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

NikkiL

Quote from: cici on May 04, 2011, 03:54:41 PM
Niki ti bila opasna :rofl: ko bi rekao :lol:

Bilo nekad sad se pripoveda... :rofl: sa danasnje tacke gledista imala sam vise srece neg pameti.

Quote from: rafa on May 04, 2011, 04:00:43 PM
NIkki :nesvest: , za poslednju recenicu

pa kako to ne znate, to sam bar pisala u par navrata na raznim "kakosteupoznalimuzasvoga" temama... :girl_in_love:  Doduse za moju decu sam nekako misljenja da bih im ja najradije odredila muza i zenu i to posle analize genoma i niza psiholoskih ispitivanja ... :rofl1:

Quote from: Margarita on May 04, 2011, 05:04:29 PM
a koliko ste vi postovale njihove zabrane, ako ih je bilo?
mene jednom nisu hteli da puste na NG kod drugarice koja je zivela u obliznjem selu :hm: sledeci put kad je bila zurka kod nje ja ih slagala da idem na drugo mesto
i jos mnogo takvih primera imama
nikad nisam radila nesto stvarno lose, nego su mi prosto neke zabrane delovale besmisleno, pa sam radila po svome

U principu sam postovala. Nisam kasnila nikada, nisam pravila (velike) gluposti. Mozda sam par puta ponesto slagala da idem na jedno a otisla na drugo mesto (za vecernje izlaske, bezanje iz skole ne racunam tu  :rofl:), ali nista preterano. Drustvo su mi (za razliku od momaka) poznavali dobro, a posto su se momci u srednjoj skoli smenjivali brzinom svetlosti onda je valjda to i bilo bitnije... :innocent:
CyberPsihologija Blog
Dekoracija torti i kolaca

Angela 27.10. 2002
Konstantin 03.01. 2006