Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Janko 23.7.2002.

AnaK

E, baš ću probati  :girl_haha:

http://www.kodren.com/saveti-i-preventiva/604-neobicna-masaza-protiv-glavobolje-vredi-probati.html

Mislim da su mooje glavobolje baš iz opisane, tenzione, grupe. Obratite samo pažnju, pri kraju članka piše:

QuoteBudite sigurni koju vrstu glavobolje imate. Ako je migrena u pitanju, nemojte pokušavati ovu metodu jer je moguće da ćete glavobolju samo pogoršati.
Janko 23.7.2002.

vrana

meni je danas koleginica (koja je prethodno radila na neurologiji, u centru za glavobolje), sugerisala da je moguce da su moje glavobolje delimicno uzrokovane preteranom upotrebom analgetika. pod preteranom upotrebom se podrazumeva deset dana u mesecu, nebitno o kojoj kolicini se radi u toku jednog dana.
dala mi je da vodim neki dnevnik glavobolja i predlozila da potpuno promenim dosadasnji nacin hendlovanja tog problema, odnosno da pijem neke potpuno druge lekove kao profilaksu nekoliko meseci
ajde videcemo sta ce da mi kaze kada prodje ovih mesec dana tokom kojih vodim dnevnik
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

cici

Sta ti je dala kao profilaksu? I ja pijem vise od 10 dana u mesecu.

vrana

Tek ce da mi da kada izvede neki zakljucak na osnovu dnevnika. Ali mislim da ce to biti propranolol
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

cici

Meni je davao odlicne rezultate, opet ga pijem.

vrana

Spominjala je i jos nesto na a ali sam zabiravila kako se zove
U svakom slucaju ona smatra da sam se do sada pogresno nosila sa tim problemom. A inace do cele price je doslo kada sam joj rekla da vec pet dana zaredom imam glavobolju i pijem kafetine i brufene na smenu
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

cici

Pa zto sto je to zacaran krug sto vise pijes vise ti treba. Obicno je kombinacija neki ad uz propranolol, meni je htela da da amizol ali sam ja od njega padala kao pokosena.

vrana

Samo mi ad jos fali, ionako sam hipomanicna svaki dan,uz ad bih se verovatno na luster popela
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

cici

Na luster :lol: ja sam pila flunisam u te svrhe pre nekogliko godina brzo sam imala rezultate nisam ga osetila, sad sam krenula bila ponovo nije mi prijao prekinula sam. Ona ce me na luster staviti kad odem na kontrolu i kazem joj da ne pijem.

AnaK

Vrano  :bighug: Ja sam taj dnevnik vodila u Italiji, za potrebe klinike za lečenje migrena i glavobolja, i meni je bio koristan u smislu otkrivanja još nekih okidača. Pisala sam na prvoj strani, meni je značajno poboljšanje donela homeopatija  :girl_in_love: Italijani su mi promenili tri profilakse, ni na jednu nisam pozitivno odreagovala, te su me svrstali u 5% slučajeva kojima nema pomoći.
Mnogo znači i magnezijum, ujutru, redovno.
Janko 23.7.2002.

vrana

iskreno, ja uopste nisam ni znala da imam neki problem. nisu te glavobolje mnogo jake, imam ih celog zivota, i pomaze mi obican brufen ili kafetin
slucajno pocela prica, i ova mi koleginica kaze da sam na dobrom putu da hronifikujem to stanje  :nokti2:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

talas1

Cim osetim da pocinje, popijem kafetin i pola malog bensedina, onog od 1,5. Po savetu neurologa. Uglavnom pomogne.
Ako ne pomogne spremim se na 7 dana pakla.

margo

Ja mislim da sam ja ozbiljno navucena na kafetin. Nema dana da ga ne popijem i ubedjena sam da me glava najvise od njega i boli. Mada, desi se da ga par dana mesecno ne uzmem. Moracu i ja da probam propranolol ponovo.
Mina 25.07.2003.

cici

Vrano tebi su mozda tenzione, ja pored migrene i te imam i mislis nije strasno navikla sam se uvek ih imam. Medjutim tek kad prestanu i one shvatis koliko jeste problem kad te boli glava svakodnevno pa makar i malo, osecaj da ti je nekako bistro u glavi je odlican, da ne boli.