Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

pepija

Znam da sam jedan od onih groznih virtuelnih likova koji voli da čita tudje postove ali ne i da piše, prvo bih da se zahvalim svima na divnim savetima i preporukama koje sam pročitala na ovom forumu, a drugo da i ja prvi put dam smislenu sugestiju.I ja sam bila u toj grupi glavobolja i kafetina, začarani krug i tras glaukom u kasnim tridesetim.Još uvek nismo moj dr i ja utvrdili da li su glavobolje bile okidač za povišeni očni pritisak ili je nekontrolisana upotreba lekova uticala da se on pojavi.Uglavnom moja preporuka je da se bez analgetika može, mada sam ja zaista bila ovisnik a druga da obavezno proverite očni pritisak.Moj dr je čak ubedjen da poslednjih nekoliko godina to i nisu bile migrene nego očni pritisak koji je divljao i koji se manifestovao samo kao bol u predelu obrva ili slepoočnica.pozdrav

vrana

hvala, pepija i dobrodosla  :kiss1:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

cici

Dobrodosla.

Cesto i ja imam takvu vrstu glavobolje i ne mogu bez analgetika jer ako pustim znam da necu biti sposobna da prezivim dan. Ocni pritisak sam proveravala pre par godina, mozda bih mogla ponovo.

rafa

dobrodosla pepija  :flower:

divno sto nas citas i sto su saveti i preporuke bili od koristi  :girl_in_love:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

pepija

Hvala devojke za dobrodoslicu, nisam ni sumnjala da ste divne. A nece biti zgoreg da ponekad proverite i ocni pritisak :).Citam vas i dalje!

kalimero

pepija dobrodosla  :flower:

citaj nas a i pisi, veselo je ovde kod nas  :innocent:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Susretnem se danas s pojmom 'Intolerancija na histamin' i na listu namirnica sličnu ovoj:

QuoteHigh histamine level foods:
    Alcohol.
    Pickled or canned foods – sauerkrauts.
    Matured cheeses.
    Smoked meat products – salami, ham, sausages....
    Shellfish.
    Beans and pulses – chickpeas, soy beans, peanuts.
    Nuts – walnuts, cashew nuts.
    Chocolates and other cocoa based products.

Ispostavi se da sam dobar deo stvari sa spiska ja tokom godina detektovala kao okidače migrene. I zainteresuje me toliko poklapanje, pa pišem i ovde ako još neko prepozna sebe, da prouči širu sliku  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

disco2000

prevodilica

ali u prevodu znači da se u predstojećem slavsko-prazničnom periodu sa glavoboljama neće baš dobro proći :lol:

Dacko

Ja bih baš volela da su mi okidači glavobolja neke grickalice a ne atmosferski pritisak i smog, onda bih bar mogla da utičem na to da ih izbegnem.

AnaK

Ja sam imala kombinovano, pisala sam detaljnije na nekoj od prvih strana. Od nutritivnih okidača crno vino (gutljaj, bukvalno, pre neku godinu i samo prisustvo u kuhinji dok je mama kuvala vino za sebe i zeta; stari sir, sir u kiflicama i pitama; veća količina oraha i čokolade)
Janko 23.7.2002.

Unabebili

evo cevrta nedelja kako ne jedem sve to gresno i imala sam samo dva puta glavobolju
od cega jednu kad sam usla u avion .... i stisla se skroz  :girl_haha:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Margarita

to je upravo ono sto je nama dr. savetovala da izbacimo petru iz ishrane - cokolada, sve sto sadrzi kakao, tvrdi sirevi, grickalice, preradjevine...

AnaK

Def postoje i histaminske glavobolje, moja je i takva, samo nikada ranije to nisam tako objedinjeno sagledavala.
Janko 23.7.2002.

vrana

nisam primetila nikada takvu vezu. bas su komplikovane te glavobolje  :crazy:
ja i dalje vodim dnevnik, pa cu da vidim sta ce na kraju ova koleginica da mi kaze
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.