Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

cici

Blago tebi, super da si nasla sta su ti okidaci iako ne mozes da ih sprecis bar si nasla sta ti radi posao.Meni sam Propranolol nije davao rezultate.

Vila

Sad sam baš pratila šta se dešava, kako i kad kreće, mislim da sam im ušla u trag ;)
Zasada je dobro, nadam se da će se tako i nastaviti.
Ali s kakvom brzinom uzimam Imigran, da umre čovek od smeha kad me vidi, jednom je krenula da mi seva u kolima (na povratku s posla u 7.30 uveče :crazy:), na prvom semaforu sam izvadila pilulicu iz torbe i popila bez vode :lol:
AnaK  :bighug:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

cici

To je najvaznije, da popijes na vreme posle nema nikakvog efekta.Meni inace nema efekta.

Vila

Meni je par puta radio i kad se popije kasnije, ali nije sigurno, te ja gledam da ga gutnem što pre.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

dmi

ne mogu da verujem da se nisam uposala na ovoj temi :(

napadi su poceli negde u srednjoj skoli, nikada me nisu testirali relli su da je nasledno i da ce verovatno proci u nekom trenutku.
tata je imao iste napade glavobolje kao i ja.
kad krene napad, najbolji polozaj mi je bio da sednem na stolicu i drzim glavu izmedju nogu a da mi neko masira vrat to sve pod uslovom da nemam mucninu i ne krecem da povracam

intenzitet napada se smanjio negde oko 30te
sad ih imam povremeno
i najveci okidac mi je glad

dok sam studirala svaki napad mi se zavrsavao u hitnoj na inekcijama, e to je bilo jezivo
uglavnom mi bude malo lakse kad se ispovracam ali ako ne uspem da popijem tabletu na vreme nista ne pomaze dok sama ne prodje

u trudnoci sam imala jedan grozan napad koji je trajao bukvalno tri dana i noci lezala sma sa spustenim roletnama ne pomerajuci se, grozno

ove godine dva komada, jedan negde u februaru i drugi kad smo se vracale sa mora. zabolela me oko vranja, popila sam dve tablete, pred beogradom sam mislila da cu bukvalno da mrem jer nisu delovale i jedva sam se dovezla tih poslednjih sat vremena

kafetin mi ne radi, samo brufen i to konjska doza popijena na vreme
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

NenaS

Nikada neću shvatiti zašto mi je internista umesto Propranolola, koji mi je baš prijao (2xdnevno) prepisala Binevol (1 ujutro) - koji mi btw ne prija nikako... >:( Ali sad dr opšte prakse neće da me vrati na staru terapiju, bez novog nalaza interniste. Do podne, s milim bogom i nekako, od podneva obično kreću glavobolje, prosečno 2-3 puta nedeljno, one lakše rešava Brufen 2x400, dve koje su pretile da prerastu u ozbiljnije rešilo je 2 Amigrena na samom početku i spavanje posle toga. Boli me u korenu nosa, najviše dve tačke izmedju korena i unutrašnjeg ugla oka. Odatle se bol širi na čelo i sinuse. Zakazala sam UZ krvnih sudova vrata, to sam vam valjda već rekla, i neuropsihijatra - pa ću videti šta dalje. Kao okidače za sada mogu da "prepoznam" stres, naravno, previše šećera (slatkiši, naročito čokolada) i vino (i crno i belo).
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

NenaS

I da, danima ne mogu gornji pritisak da spustim ispod 140, bez obzira na redovno uzimanje terapije.
Aleksandra   14.09. '87.

cici

Obicno lek koji prija i daje rezultate se ne menja.

cici

MM ima 130 i pored terapije, a da odes i kazes da ti ne odgovara lek.

NenaS

Quote from: cici on November 17, 2011, 09:24:39 PM
Obicno lek koji prija i daje rezultate se ne menja.

Za toliko je i meni jasno - ali Propranolol mi nije prepisala ona, već internista mm kod koga mi je komplikovano da odem jer je u Železničkoj ambulanti, a možda je obična sujeta, jer mi je Presolol koji mi je ona dala takođe bio neodgovarajući. :think: Čak mi je i neurolog koji je gledao CT mozga rekao da nije trebalo da mi menja terapiju i da Propranolol može i do 4 dnevno. :blink:
Aleksandra   14.09. '87.

cici

Moja mama je promenila ne znam koliko lekova za pritisak, sad je pocela neki novi i oticu joj zglobovi ali kako su joj pogodili terapiju za pritisak migrene su se proredile na nekoliko godisnje.

NenaS

Quote from: cici on November 17, 2011, 09:25:14 PM
MM ima 130 i pored terapije, a da odes i kazes da ti ne odgovara lek.
Meni je uobičajeno 130-135, ali sad ne silazi ispod 140..
Ma to jeste logičan put, ali meni je toliko više muka od lekara i od svih mogućih analiza, da mi se jednostavno ne ide... :(
Aleksandra   14.09. '87.

cici

Verujem ti da ti je muka ali jednostavno moras da odes.

NenaS

Quote from: cici on November 17, 2011, 09:34:51 PM
Moja mama je promenila ne znam koliko lekova za pritisak, sad je pocela neki novi i oticu joj zglobovi ali kako su joj pogodili terapiju za pritisak migrene su se proredile na nekoliko godisnje.

Cici, koji pije? Pitam jer i ja otičem, a bilo koji diuretik da mi prepišu on bude efikasan samo u početku i onda više ne pomaže... Sad pijem Tritace comp, koji u sebi ima i diuretik, jedno vreme je bilo OK, sad su mi zglobovi opet katastrofa..
Aleksandra   14.09. '87.

cici

Ne znam sad, pitacu je sutra pa cu napisati sta je sve pila pa joj nije odgovaralo.Nije resenje da uzimas diuretik da ne bi oticala.Jedno popravis drugo pokvaris nije resenje.