Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

Quote from: cici on November 18, 2011, 08:02:31 AM
Ja bas mislim da sam to i popila, Citramon se zove.
eto vidis da je sam bila "u pravu" za predlog  :D ...i kako reagujes na njega ?

cici

Reagovala sam dobro zato sto sam popila Clometol pre  njega da mi pusti spazam zeludca :lol:

NenaS

Quote from: cici on November 18, 2011, 09:35:53 AM
Nisam ali mnogo mi bude lose, bukvalno se ne secam nicega kad to popijem.

Neno, mama sad pije Corvitol 50mg i kad je joj pritisak ok popije pola.Sve to sto si pila nije joj odgovaralo, probala je skoro sve.tritace, Concor, Monodipin, Porpanolol.Ovo joj jedino radi.
Quote from: cici on November 18, 2011, 09:39:03 AM
Mama kaze da Diunorm dobro resava probleme sa zadrzavanjem vode, pola ujutro.

Hvala Cici, probaću.. :bighug:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

cici

Nema na cemu, nadam se da ces da nadjes sta ti odgovara.

Nevena

Pozdrav svima, ja sam nova na ovom forumu. Imam isti problem kao i vecina vas ovde, sa migrenom. Konacno mi je dijagnostikovana tacno pre 3 meseca, a do tada... e do tada samo ja znam sta sam sve prosla. Imnam 35 godina, a pocele su se intenzivnije javljati poslednjih 10-ak godina i ja sam sve to resavala po sistemu uradi sam... Medjutim u toku proleca sam se jos nesto dodatno razbolela, pa sam izmedju ostalog imala i lumbalnu punkciju...e tad je krenula igranka bez prestanka... blizu 30 dana neprestanih glavobolja, mislila sam da ludim, ne znam sta sve nisam pila, zodol, diklofen, brufen i uz sve to naravno propanolol 2x dnevno po 1. Nakon tih haoticnih mesec dana dijagnostikovana mi je migrena sa fono i foto fobijama. Doslovno mi je receno da imam 2 izbora 1. da pijem jedan lek svaki dan i migrena nece biti ili 2. kad me zaboli pravac hitna pomoc. Koliko su mi i kakve migrene dovoljno ce vam biti da vam kazem da mi stoji u napomena u z.knjizici. No, da se vratim na ovu 1.opciju, lek se zove amyzol i on je u stvari antidepresev, s tim sto mojim migrenama se ne zna okidac, definitivno nije stres, jer me zna desiti i kad sam najmirnija. Spec.neurolog mi je objasnio da je taj lek odlican za migrene i da nema veze sa tim sta je okidac, valjda utice na jos neke neuralgije, e u to se vec ne razumem. Uglavnom ja sam kao pristala na tu 1.opciju i krenula s tim lekom, ali... nikako nisam mogla da ga podnesem, strasne vrtoglavice, koje znaju da probude, to zaista izgleda strasno, verujte mi, kad spavate i probudi vas haos. Lek sam prestala da pijem i tako... U medjuvremenu sam od jedne prijateljice cula, koja takodje ima isti problem, da kad imamo "aure" pred napad treba SAZVAKATI ODMAH KAFETIN tabletu. Znaci pre nego sto uhvati maha, ja zaista imam te aure i osetim kad ce da krene, ovo sam pokusala i vec sam 2 napada izbegla. Ovo je moje iskustvo sa tim, pa...mozda nekom pomogne
P.S. Izvinjavam sto je ovako opsiran post

cici

Super kad tako jednostavna stvar pomaze.Ni meni amizol nije pomagao, bas sam ga lose podnosila.

Nevena

Pokusaj, ne znam zaista, al za amizol znam, on je meni bar uzas... nit podnosim, nit pomaze...propanolol pijem svaki dan, a i jos neke lekove, uglavnom analgetike, koristim zbog drugih stvari. S obzirom sta i koliko pijem ne bi smelo da me zaboli ni slucajno, al... eto

Vila

Krene migrena, ja popijem Imigran, glava prođe, ali sam zato sva šlogirana od leka :crazy: Vrti mi se, slaba sam, imam neki slabi osećaj ne stezanja u grudima, ali kao anksioznosti - baš kako piše u neželjenim dejstvima. Pritom sam na poslu, gde treba da ostanem još najmanje 4 sata. Fak.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

:bighug: :kiss1:

Probaj da jedeš nešto, i malo digneš pritisak kokakolom npr  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

margo

E jeste, i ja sam od Imigrana kao pijana curka.
Nego, bila sam na sistematskom pregledu pa je to ukljucilo i neurologa. Ispricam ja sve po redu, ona mi uradi neuroloski pregled koji je bio uredan, i konstatuje da pacijent vec pije Imigran i Kafetin po potrebi, a da je uzrok psihosomatske prirode i da ne treba da budem preosetljiva :D I to je sve. Sve sam to i sama znala, nikakvu prevenciju mi nije spomenula.
Mina 25.07.2003.

cici

A da li ti je slucajno objasila kako da ne budes preosetljiva :rofl:

margo

Mina 25.07.2003.

cici

Vila

Ala ti je reklaaaa :lol:
E, nisam više ko pijana ćurka - margo, odličan opis :rofl:
Sad sam više ko bombonama nafilovana ćurka :rofl1:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina