Main Menu

Migrena, glavobolje

Started by cici, September 12, 2011, 10:15:19 PM

Previous topic - Next topic

margo

Aha, ok, hvala. A koji dr? Opste prakse?
Mina 25.07.2003.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

margo

Mina 25.07.2003.

cici

Meni jeneurolog prepisala ali ja sa Propranololom nisam imala gotovo nikakvo poboljsanje.Pijem 2x20mg, imam nizak pritisak i bas sam se namucila dok se nisam navikla.

AnaK

Janko 23.7.2002.

cici

Glavobolne kako ide?
Tek sam sad otvorila link, definitivno spadam u tu grupu, meni u dijagnozi pise transformisana migrena.Vise ne reagujem burno na promene vremena kao pre, vise imam pritisak u glavi nego bol.Moram isto da priznam da od kad redovnije  uzimam i vecernju dozu Propranolola da mi je glavoboljna na dnevnoj bazi daleko bolja.Terapiju istu uzimam do aprila i onda ce da i redukuje lekove.Dosli smo da zakljucka zasto mi lekovi ne pomazu kad ih popijem.Kod napada migrene dolazi do spazma zeludca, kod nekih osoba, i lek ne moze da deluje dok taj spazam ne prodje a najcesce traje 4h.
Zbog toga kad vidim da ce da krene jak napad treba da popijem Clometol pa posle 15 minuta nesto.Idealno bi bilo, ali to nema kod nas, patrone sa injekcijama sama sebi da dajem jer se na taj nacin obilazi zeludac.

Saska

U poslednjih 7 dana sam imala 3 glavobolje, 2 sam resila kafetinom, jedna prosla sama od sebe. Jos uvek sam laksi slucaj, bol prodje u roku od pola sata od kafetina, ali dok traje je grozno. Skoro odmah mi bude i muka, potpuno sam nefunkcionalna. Boli me obicno iznad korena nosa, sinusi, a juce slepoocnice.

cici

Super je kad prodje od kafetina, meni su to uvek bile kao bombone.Vodi racuna da ne preteras sa njima jer ces onda da se dovedes u prilicno lose stanje i stanje hronicne glavobolje.Meni skoro nikad ne prodje sama, posebno ne te jake.

AnaK

Ni meni želudac ne funkcioniše tokom jakih glavobolja. Ranije sam povremeno kupovala (jezivo skup) Imigran u spreju za nos. Sad mi je u tim situacijama spas Diklofenak u čepićima.
Janko 23.7.2002.

cici

To je zbog tog spazma zeludca.Gotovo nista od tih lekova koji nisu u tabletama nema kod nas.Nisam nasla ni Diklofenak cepice.

AnaK

Trenutno je valjda neka nestašica, inače ga ima.
A Imigran u spreju sam par godina za redom kupovala u Duborvniku :girl_sigh:

Edit: Ove apoteke su prijavile da ih imaju:

http://www.bbsoft.rs/infocentar/apoteke.php?p=5&l=609
Janko 23.7.2002.

cici

Danima sam mislila o ovom sajtu nisam mogla da se setim koji je.
Danas me je bolelo pa je Clometol+Paracetamol odradilo stvar prilicno brzo.Sad eksperimentisem sta mi najbolje odgovara.

Vila

Ja da se prijavim kako mi ide. Propranolol mi radi savršeno, izgleda da sam lak slučaj :lol:
Redovno pijem, nikad ne propuštam.
Za ovih dva meseca kretale su mi glavobolje samo 4-5 puta, odmah sam ih sekla Imigranom, i prolazile su za manje od pola sata.
Kretale su samo kad se stekne par uslova za njih: mnogo posla, stres, neispavanost, duvanski dim, alkohol.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

Janko 23.7.2002.