facebook/chat i inace facebook komunikacija

Started by martina, September 20, 2011, 10:28:52 PM

Previous topic - Next topic

MissL

Quote from: AnaK on September 20, 2011, 11:27:12 PM
Ja nešto ne znam da postoji bonton u tom smislu :) Lično chat baš volim, i nekako ga doživljavam kao 'živ razgovor', i obično chatujem sa osobama sa kojima bih i telefonom ćaskala ili pila kafu, da su mi bliže.
Ovako :innocent:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Unabebili

Chat ponekad koristim, za kratke razgovore.
Ili mi puste poruku ili je pustim, malo procaskamo.
Ako sam u guzvi, napisem to ili startno stavim chat na nedostupan, a ako je neko drugi u guzvi, racunam na isto.

Vise volim telefon i uzivo, ali nekad mora i ovako.

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Nanny Ogg

Kad sam raspolozena za caskanje, stavim se "online", kad nisam, iskljucim se i cao :)

Uglavnom ga koristim da razmenim neku info ili se nekim sa nesto dogovorim. Nikad ne cimam nekog samo da bih ga pitala sta radi, to mi nekako bespotrebno totalno, osim naravno najblize.

Ajte zene, ne dram'te

NenaS

Quote from: Ira on September 21, 2011, 03:57:26 AM
i kod mene je ovako  :)
ja nevolim chat , na fb-u sam uvijek off sto se chata tice.
Mene to nekako smara  :-[
Skaype,telefon i pooonekad neki sms

Ovako, boldovano...Samo što je kod mene redosled drugačiji - SMS, telefon i ponekad skajp..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Glitter

ja na skajpu imam 8 kontakata, komuniciram sa 3 maksimalno, uvek sam invisible i sluzi mi za video pozive
gtalk cesto koristim i tu imam 5 ljudi, komuniciram sa 3

sve ostale sam iskljucila

Blue

ne volim nesto bas ni telefon ni chat a ni facebook in general...a sms-ove tek nikako ne podnosim

savrseno mi odgovara komunikacija mejlom i najcesce ispunjava vecinu ciljeva

da zivim u zemlji gde mi je gro prijatelja i rodbine, facebook, skype, msn i ostalo verovatno ne bih ni imala. takodje da ne radim posao koji radim, verovatno ne bih imala ni blackberry niti mobilni telefon.

duze razgovore preko chat-a ili skype-a uglavnom ugovaram unapred, uglavnom sa jako bliskim osobama, posto i traju dugo

krace razgovore zapocinjem samo ako mi zaista treba neka informacija ili zelim da je dam

ne ubijam sa razgovorima vreme, niti zelim da iko ubija chatovanjem sa mnom svoje vreme
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

martina

skype sam samo koristila za posao

nije da nikad u zivotu nisam chatovala, al to je obicno kad imam nesto nekome da kazem. recimo sa anomk svojevremeno, ali smo pricale o nekim stvarima koje su mi bile bitne

sad, trenutno, jedini ko me cima na yahoo chatu je komsija, kad me nadje na chatu, dogovaramo se kad djecu da vodimo na plivanje. problem je sto je meni cesto yahoo mail otvoren, a ja nisam tu uopste. uopste ne obracam paznju na to off/on, vidljiv/nevidljiv, naprosto ne mislim o tome

na poslu imamo softver, communicator, i koristim ga ponekad. nije los ne zamo za chat nego i sto mozes da vidis dal su ljudi za svojim stolom ili ne, ja nekad samo cimnem nekoga na communicator i kazem: ej, jesi tu, imam nesto da te pitam, zovem te
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

janavi

skajp nemam (imam nalog, al nemam nstalirano, i nisam se logovala godinama), on radi sve isto što i gtalk
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

veki

ja volem msn, i skype, na FB nesto mi ne ide chat, sva se izbezumim, jer obicno kad sam na FB nesto radim, zanjem, skupljam, razbijam kamenje.
Meni je ovo super vid komunikacije, posebno sto mi je MSN na poslu, skype kod kuce

Mislim nista ne moze da zameni 1:1 uz kaficu, ali u nedostatku i ovo je odlicno, jos sa sekom ukljucim kamericu pa donesem kaficu, pa divanimo po 2 sata :)

Xe

FB ne podnosim, mislim da to i vrapci znaju  :girl_haha:  ne chatujem, osim kad me neko ne startuje s nekim pitanjem. Najvise volim gtalk, mada i to retko postizavam.
Vise volim da slusam nego da pricam.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Lukina mama

Quote from: Unabebili on September 21, 2011, 09:17:14 AM
Chat ponekad koristim, za kratke razgovore.
Ili mi puste poruku ili je pustim, malo procaskamo.
Ako sam u guzvi, napisem to ili startno stavim chat na nedostupan, a ako je neko drugi u guzvi, racunam na isto.

Vise volim telefon i uzivo, ali nekad mora i ovako.

meni si pomogla puno onda kad si bila on-line, kada mi je trebalo da me neko "Saslusa"  :kiss1:
Luka ,09 April 2005

maripoza

Quote from: martina on September 21, 2011, 01:15:14 PM

na poslu imamo softver, communicator, i koristim ga ponekad. nije los ne zamo za chat nego i sto mozes da vidis dal su ljudi za svojim stolom ili ne, ja nekad samo cimnem nekoga na communicator i kazem: ej, jesi tu, imam nesto da te pitam, zovem te
Ti ko u onom vicu kad su komsije, koje su ludele od Mujinog i Hasinog dovikivanja preko terase, urgirale da im se uvedu telefoni. I uvedose ih, pa Mujo izadje na terasu i iz sveg glasa viknu: "Haaaasooooooo, stani pored telefona, sad cu te zvati da dodjes na kafu!"  :lol:

Elem, mi smo takav neki kompanijski softver za chat imali u svrhu oslobadjanja telefonske linije, kako bi na nju mogli da nas dobiju klijenti, umesto da cekaju da mi medjusobno pozavrsavamo razgovore. Ovako, na chatu, prekines, obavis posao sa klijentom, a sa kolegom nastavis posle gde si stao. Takodje, time se postize i to da kolegu koji ti treba ne vijas telefonom dok ne bude slobodan da se javi, nego mu posaljes poruku na chat, a on ce se javiti kad je vidi i kad bude u mogucnosti. U nekim delatnostima i u firmama gde non-stop zvone telefoni ovo je vrlo korisna opcija.
Naravno da je bilo onih koji se nikad nisu navikli da taj program uopste ukljuce, a kamoli da ga koriste. :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

No ja sam se sad smrtno zaljubila u onog tvog pubertetliju iz prvog posta. :lol:  Cuj, lazes. :rofl:  Mnogo je sladak. :D
Old enough to know better, but too young to care.

martina

Quote from: maripoza on September 21, 2011, 09:11:29 PM
No ja sam se sad smrtno zaljubila u onog tvog pubertetliju iz prvog posta. :lol:  Cuj, lazes. :rofl:  Mnogo je sladak. :D

aha, sladak je vrlo.  :crycry:
nekad je izgledao dosta dobro, sto jes-jes. sad je vjerovatno ocelavio i udebljao se  :lol:

elem, ja sam nako ostala zapanjena, wtf, sad ja nesto njemu treba da se izvinjavam, sta li... i to zato sto on hoce sa mnom da prica.
nikad nisam razumjela ljude rodjene i odrasle u mom gradu, sreca pa sam se na vrijeme odselila, vjerovatno bih do sad zavrsila u ludnici s njima
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

maripoza

Ma nema to veze s gradom, nego sa perspektivom iz koje se posmatraju razna sredstva komunikacije. Na nesto se naviknes i prilagodis se sa odredjenim ljudima na jednu vrstu, sa nekim drugima na drugu...... A nesto je jednostavno too much, ko taj tvoj pubertetlija, sa stomakom ili bez, svejedno je. :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

martina

btw - ja se ni na telefon bas uvijek ne javljam. ima call display, i ako me ne anima da pricam s nekim, ja ne pricam

moj omiljeni vid komunikacije je: dugacki postovi na forumima  :lol:
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic: