Main Menu

Šta od pečenih paprika

Started by AnaK, October 07, 2011, 08:34:39 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Ma nije meni smor pohovanje, kad imam pečene paprike :) Smor mi je kad treba da ih pečem pa pohujem :lol: Savršeno zvuče te torte, a i ovaj paprikaš (on će biti isproban već u nedelju  :balavi:), a torta za NG  :girl_haha: :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Lani

A preživeće kao do Beča. :lol: Do Horgoša već ima da budu samo mrvice.  :lol:

AnaK

Napraviće MissL par komada, i za usput i za tamo  :turpija:
Janko 23.7.2002.

Glitter

prvo domaci majonez pa od njega torta  :turpija:

a za koju novu godinu rekoste  :think: :D

Lani

E moja je majonez free.  :P
A mislim da je AnaK negde pominjala da ga ne voli.  :think:

AnaK

Ne podnosi, i biće bez majoneza, rekla je i MissL da može bez  :turpija: Ja pravim Laninu, a MissL me služi svojom  :turpija:
Janko 23.7.2002.

martina

ta torta zvuci odlicno, al da je neko drugi pravi.

a pohovanje mi je em zamorno ( peci pa pohovati) em meni paprika ljepsa samo ispecena, em zdravija bez brasna
cini mi se da je optimalno ispeci paprike na rostilju, staviti malo saransaka ( iliti bijelog luka), fete i ulja i to pomijesati na salatu. ko hoce hljeba uz to, volja mu. piletinu bih ja posebno, na tom istom rostilju, a i ne mora

mada, moji vole pohovane paprike, baba ih naucila, pa to ona i pravi. ima kade

mi, u stvari, nista ne pohujemo, kad malo bolje razmislim. ni ne przimo. paprike pecemo na rostilju ( najcesce ujesen napecemo pa stavimo u zamrzivac, pa poslije zaboravimo da imamo)
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Ma jeste zdravija kad nije pohovana. ALi je pohovana paprika meni savršenstvo od ukusa, zaista. Uz sir, definitivno u top jednocifrenih omiljenih jela  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Glitter

iscepkas paprike i urolas komade feta sira, iseckas maslinke i pospes i zalijes sa malo masl ulja

AnaK

Evo malo ideja sa neta:

http://www.smedia.rs/ona/vest/6596/Pecene-paprike-Glavno-jelo-Musaka-od-parika-Mleveno-meso-Musaka-od-pecenih-paprika.html

http://www.coolinarika.com/recept/musaka-od-piletine-i-pecenih-paprika/

QuoteOko 1kg pecenih paprika slozite u vatrostalnu posudu i dobro ih posolite.
Umutite 2 jajeta sa jednom kiselom pavlakom i sipate preko paprika, odozgo izrendajte kackavalj i stavite u rernu da se zapece.
Prijatno!

Quotea ja, u malu vatrostalnu ciniju: filete pecane paprike, ne pohovane (lakse i za rad i za konzumaciju, tj. varenje)ali dobro ocedjene, onako "prst debelo" pa izmrvljen stari sir, pa opet paprika i tako redom, zavrsim paprikom, umutim "rojal" masu (to je to za musaku, jaja i mleko), sipam da paprike ogreznu, malo viljuskom podignem paprike da masa prodre do dna, odozgo stavim u nekoliko gomilica par kasicica pavlake i zapecem.
A ta rojal masa je najbolja kada se na 100 ml mleka stavi 1 jaje.

Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Quote from: Glitter on October 07, 2011, 11:16:02 PM
iscepkas paprike i urolas komade feta sira, iseckas maslinke i pospes i zalijes sa malo masl ulja
Ovo mi se odavno svidja, vec si negde pisala, ali sve zaboravim da probam.
Tortu od pohovanih paprika filujem samo sa pavlakom i majonezom i naseckam par kiselih krastavcica.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

aleks

ja dosla da vidim jos neki recept, kad ono vidim da cu imati i tortu i drustvo za ng  :clap: :clap: :lol:
Bec je blizu, kazem vam ja  :turpija:
AnaK, narucuj  pa da Missl krene sa izradom na vreme  :d_martini:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

AnaK

Quote from: MissL on October 07, 2011, 08:43:28 PM
Tako se zove jer ustvari treba da ispari maltene sva voda iz njega, da ne bude corbast...
Ja pravim sa komadima pileceg filea, koje bas blago proprzim, onda ubacim sitno seckani crni i beli luk i nekoliko krupno cepkanih pecenih paprika. Kad se proprzi dodam malo vode, zacinim i pustim da se krcka. Ubacim bareni krompir, izmesam i cekam da se 'osusi' :balavi:

Dakle, fantazija  :balavi: Hvala  :flower:
Nije mi stigao krompir na vreme, pa sam dodala instant pire, a paprikaš pretvorila u mućkalicu :lol: Divnog li, diiiiiivnog ukusa  :balavi: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Ja pravim nesto slicno onim receptima sa neta: u pleh poredjam pecene paprike, ociscene, i na svaku komad  kackavalja, zalijem mesavinom mleka i jaja (ne mnogo) i zapecem. Moze da se jede ili uz meso ili kao posebno jelo.

Ajte zene, ne dram'te