Main Menu

Pravite li Kiš?

Started by AnaK, May 12, 2009, 12:12:46 PM

Previous topic - Next topic

Nanny Ogg

Quote from: AnaK on May 12, 2009, 12:33:34 PM
Samo mogu da zaključim da si preskakale sve teme o gotovim proizvodima  :-\

Nisam preskakala, citala sam selektivno  :-[  :lol:

Stvar je u tome, sto je mm neverovatno tezak za hranu..to je za pricu  :'(
Ima izuzetno ogranicen izbor nammirnica i mnooogo mu treba da uopste proba nesto novo, a kamoli da ga uvrsti u jelovnik...zato ja, kad su gotovi/smrznuti proizvodi u pitanju kupujem samo ono za sta sam sigurna da ce mu se dopasti (zbog cene). Kad je "domaca" kuhinja u pitanju, malo sam opustenija i sklonija eksperimentisanju
Tuzna je moja prica  :lol:

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

Ovaj što sam danas jela je imalo papriku, paradajz i tikvice   :nyam:
Janko 23.7.2002.

Elanor

ja to kupim gotovo (srznuto ili u frizideru) i samo stavim u rernu  :-[
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

često pravim quiche
tetka mi pokazala

ja pravim nekad i od lisnatog, ko će da se smara da pravi testo

inače ovbo gotovo je okruglo, i tačno onoliko koliko meni treba
bude super

recept popodne
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Beatrix Kiddo

Nisam ni ja probala...
A je li fil moze da se improvizuje ?
(ili da ja ne jedem to sto napravim  :D  )
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Masha

Pravila sam ranije,najcesce sa ostacimaiz frizidera-pavlaka, jogurt, sunka, kackavalj, jaje ili neka kombinacija sa povrcem :) Obozavam to testo :nyam:

Deda

Quote from: janavi on May 12, 2009, 02:07:10 PM
često pravim quiche
tetka mi pokazala
Sve, sve, ali od tebe se nisam nadala da pravis..kad vec gotovo ima...
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

janavi

Quote from: Deda on May 12, 2009, 02:24:46 PM
Sve, sve, ali od tebe se nisam nadala da pravis..kad vec gotovo ima...
daRling
kod nas nema gotovo
samo testo :P

inače naravno da ne bih razmišljala

al ko što reče masha
mo'š da turiš unutra šta ti padne na pamet ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

moki

Pre par godina na tv sam gledala Vokija Kostica, al on je pravio sa lisnatim testom ovo su njegovi recepti, po njima ja pravim   

Kiš Loren
1 paket lisnatog testa - 200g suve slanine - 400g kisele pavlake - 4 jajeta - so i biber po ukusu
     Rastanjite testo i stavite ga u okruglu tepsiju.Odozgo pospite isitnjenu slaninu.Zalijte umućenom kiselom pavlakom i jajima. Pobiberite.Pecite u pećnici na 250 C.    Služite toplo.

Raskošni kiš
1 paket lisnatog testa - 300g tvrdog sira - 300g šunke - 500g šampinjona - 1 veza peršuna - 70g maslaca - 400g kisele pavlake - 2 dcl slatke pavlake - 5 jaja - so - biber
     Šampinjone isecite na tanke režnjeve,izdinstajte na maslacu i dodajte seckan peršun.Ohladite.     Rastanjite testo,stavite ga u tepdiju.Odozgo stavite na tanke režnjeve isečen sir,pospite seckanom šunkom i dinstanim šampinjonima.Umutiti kiselu i slatku pavlaku sa jajima.Zalijte Kiš i pobiberite.Pecite u pećnici 45 minuta na 220 C.     Služite toplo.
Mia   27.02.2008.
Filip  11.03.2009.

AnaK

Moram malo matematički da se pozabavim količinom sastojaka koja staje u onaj namenski pleh.
I da rešim dilemu - peći testo prethodno, ili ne.
I onda mogu i da pravim  :-[
Janko 23.7.2002.

janavi

lisnato ne pčem pre, ovo nelisnato da

Dusica

Ovo zvuci :balavi: Probacu obavezno, do sad ga nisam pravila, samo da vidim gde da si pribavim testo

cici

Quote from: Beatrix Kiddo on May 12, 2009, 02:11:39 PM
A je li fil moze da se improvizuje ?
(ili da ja ne jedem to sto napravim  :D  )
Jedi samo testo  :lol: valjda to jedeš  :girl_haha:

AnaK

Quote from: janavi on May 12, 2009, 02:53:15 PM
lisnato ne pčem pre, ovo nelisnato da

Koje je lepše?

Dule, testo se prodaje po svim većim marketima, stoji tamo gde i kore za pitu, npr. Postoje (bar) 3 vrste - lisnato, sipkavo i za kroasane. Sveže je, nije zamrznuto, rastanjeno i urolano.
Janko 23.7.2002.

janavi

originalni tetkin recept (tetka iz fr) je sa lisnatim
i meni je lepši tako

a ono sipkavo sam kupila i probala za quiche samo iz razloga što je okruglo, a lisnato mi je smor dok ukrojim da bude okruglo :) lepo je i sa njim