Main Menu

Prevodilice i honorarni poslici

Started by prevodilica, October 24, 2011, 04:31:53 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Pa ovako sad bez previše udubljivanja, claims prior to due date

Vila

može i undue receivables, mislim
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Glitter

Quote from: Vila on April 30, 2014, 11:29:53 AM
može i undue receivables, mislim
ovaj izraz je uvek koristio nas finansijski kontrolor po zanimanju Englez :lol:

Margarita

hvala, zapisacu negde i to :flower:

ovi moji nisu englezi :D

Lani

Onda bolje ono prvo, pomalo opisno.  ;D
Možeš umesto prior onda i da staviš before, da bude još lakše.

Glitter

slazem se sa Lani napisi opisno nemoj da gajis previsoka ocekivanja od ljudi ;D
dok sam spremala finansije mrela sam od terminologije, sad kad spremam korporativno pravo mrem od pravnih, ali nji'ovih

Margarita

vec sam poslala, napisala sam prvo sto mi je lani rekla :kiss1:
ali za sledeci put cu da spremim i ovu drugu terminologiju, pa nek se i oni pate ;D

Vila

kad smo kod naših i Engleza, ja sam se ubila onomad da nađem adekvatan izraz za administrativnu zabranu - attachment of salary. i dođem u ovu banku, u nekoj odluci im ispravim administrative ban u attachment of salary, a oni zakukali, šta je to, vrati ban - šou - kao navikli su na ban, tako im je lakše :pleasantry:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Glitter

administrativna zabrana je salary sacrifice ;D

Glitter

e sad zavisi za sta je, u Engleza je obicno neka shema Vlade pa imaju Cycle to work scheme salary sacrifice gde na rate preko platnog spiska placaju bicikle bez poreza npr. U Srba je coal salary sacrifice, pastry salary sacrifice, polutka salary sacrifice :lol:

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

Lani

I kako onda neko ko je učio ENG u srednjoj školi i eventualno godinu-dve na faksu da ne bude sluđen, pitam ja vas?  :lol:

Glitter

sve znam :nesvest: :lol:

ja sam se vrtela oko bukvalnog prevoda, pa onda ovi salary banovi isl i onda sednem sa Stivom i objasnim mu proces, a on kao iz topa salary sacrifice :lol:
bem te u jezikot :lol:

Vila

eee, ti imaš stiva, a koga ja da pitam, ovog mog kobajagi slovenca što ni slovenački ne zna :lol:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina