Main Menu

Dileme neiskusne mame :)

Started by Pepi, December 14, 2011, 10:01:28 PM

Previous topic - Next topic

Tchi

nema kukuruz gluten zato i ima u toj kombinaciji kasica od 4. meseca

vrana

nema kukuruz gluten, ali svakako je dobro da prvo das samo jednu namirnicu, da bi u slucaju eventualne reakcije alergijske, znao sta ju je uzrokovalo. posle 3- 5 dana moze da se uvede i kukuruz, ili ta mesavina, svejedno.

a pirinac se daje pre kukuruza samo zato sto ima neutralniji ukus. pomesan sa majcinim mlekom je verovatno lep bebama. samo ja ne znam kako cu da izmuzem tolko majcinog mleka  :ces:
a formulu mu ne bih davala isto iz straha od eventualne alergije na kravlje proteine  :ces:

jedino onu alteru ili kako se vec zove ona formula sto smeju i deca alergicna na mleko, al to kazu da je preodvratnog ukusa i mirisa
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Tchi

ja sam tu sa kukuruzom davala sa vodom jer mu se vise svidjalo nego sa adaptiranim mlekom, a kukuruz bas i nije neki alergen pa nema razloga da brines, plus ako je nekim slucajem alergican znas na koju je kasicu, ni teglice ko tako hrani decu se dodaju namirnica po namirnica vec teglica po teglica, ali nista te ne kosta da das prvo samo pirinac sem 200 dinara i malo zivaca jer ce verovatno da je pljuje

martina

Quote from: vrana on May 04, 2012, 02:56:27 PM
nema kukuruz gluten, ali svakako je dobro da prvo das samo jednu namirnicu, da bi u slucaju eventualne reakcije alergijske, znao sta ju je uzrokovalo. posle 3- 5 dana moze da se uvede i kukuruz, ili ta mesavina, svejedno.

a pirinac se daje pre kukuruza samo zato sto ima neutralniji ukus. pomesan sa majcinim mlekom je verovatno lep bebama. samo ja ne znam kako cu da izmuzem tolko majcinog mleka  :ces:
a formulu mu ne bih davala isto iz straha od eventualne alergije na kravlje proteine  :ces:

jedino onu alteru ili kako se vec zove ona formula sto smeju i deca alergicna na mleko, al to kazu da je preodvratnog ukusa i mirisa

joj, vrano, ma sacekaj onda ipak 6 mjeseci. sto ti se zuri!

nego  :ces: ja sam skontala da kukuruz ima gluten, jer kad sam ja bila na neglutenskoj dijeti, nisu mi dali da jedem kukuruz. samo rizu od svih zitarica sam mogla da jedem  :think:

i to mi je bas bila teska dijeta, mada nije da jedem kukuruz nesto, nego je kukuruz dodatak u jako puno stvari
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

linga

Quote from: Elanor on May 04, 2012, 02:41:57 PM
ne mogu da verujem sta citam :o
:clap: :clap: :kiss1:

Ja uopste ne znam sto se cudis  :ljut: to ne znaci da i dalje sisa nije zakon. Ovo su preporuke za iskljucivo dojenje od sest meseci, molicu lepo  :girl_blum:

Lani

Quote from: linga on May 04, 2012, 03:42:40 PM
Ja uopste ne znam sto se cudis  :ljut: to ne znaci da i dalje sisa nije zakon. Ovo su preporuke za iskljucivo dojenje od sest meseci, molicu lepo  :girl_blum:

:rofl: :kiss1:

cici

Quote from: vrana on May 04, 2012, 11:06:02 AM
ja sam leti miksovala sve sto imam u kuci, sve zbuckam, kolko god delovalo nelogicno, izmiksam, i uvek bude prste da polizes, jos kad ubacim i neki keksic, nije ni cudo da se tako nagojih :)

Pa to je za decu nije za mame  :girl_haha:
Quote from: Finalina on May 04, 2012, 01:36:56 PM
hajde, malo nam treba da otvorimo temu kontrol frik :lol:
Nema potrebe, sve smo  :rofl:

martina

Quote from: cici on May 04, 2012, 04:22:00 PM
Pa to je za decu nije za mame  :girl_haha:
:lol:

stvarno je dobro uciti ih da jedu bez mnogo  dodataka u pocetku.
svi ti fileri na koje smo mi navikli koje poticu od zitarica u stvari nisu dobri, i poslije moras da ih oducavas od toga
niti je kravlje mlijeko neka posebna sreca, tesko je za varenje
kcerka nasih prijatelja ima problema sa stolicom, a jos je odgajana u fazonu: mlijeko je dobro, a dobre stvari nikad previse
i nisu rijesili pitanje stolike dok je nisu skinuli s mlijeka i "prikljucili" na svjeze voce

e sad - ne mora da bude, moja dvojica piju mlijeko nemilice, i nemaju problema sa stolicom. ali ja stvarno mislim da se s mlijekom moze pretjerati
i jogurt je puno bolji za probavu, ako je pravi jogurt, a ne neka muckalica puna secera
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

emge

Vrano, meni oboje krenuli sa punih 6, isto sam bila oprezna zbog ekcema koji su imali, pa su njupadžije strašne.
Marko je mrljavio na početku, nije htio voće nikako, dok ne dođosmo do brokolija, tad je zaključio da voli hranu :lol:

linga

Ne znam to sa hranom je sreća izgleda, ili na koga bace. Ja sam sve troje manje više isto hranila, u isto vreme krenula s dohranom i imam jednog nećejeda, jednog hoćejeda i jednog svaštojeda. Pritom Jani je najvise cinculirano - obrok u tacno vreme, uvodjenje tacno po redu, ma sve po pe esu, dok je Sara recimo probala slaninu sa 9 meseci, gluten sa nepunih 8, kiseli kupus smotala sama ne znam ni ja kad  :girl_haha: i stvarno lepo jede. Kod nje je bilo kljucno da nece blendanu hranu, nije bilo sanse da jede blendano.

Elanor

a milena je htela samo i iskljucivo kupovne kasice, one za 4 ili 6 meseci, bez ijedne grudvice, od jednog proizvodjaca :wall: i tako do nekih 15 meseci. znaci nista blendano, gnjeceno, seckano, nista to nije bilo dovoljno fino za nju. uz to je jela samo finger food, i to uglavnom cheerios, keksice i mlecne kasice. kad se samo setim, krenemo na put i nosimo sa sobom punu korpu teglica :crazy:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

ja nisam ni nudila kupovne kasice, na pocetku

Lani

Ja bogami jesam, prvih par dana one kuvane čisto malo da se priviknu na taj osećaj i čvrstu hranu (ako se to može nazvati čvrstom hranom  :lol:) i posle smo odmah krenuli da isprobavamo i teglice.
Ipak je izbor mnooogo veći... posebno zimi, domaće slatke kašice su nam se svodile na bananu i jabuku.

Inače je Una za vikend probala jagode, sviđaju joj se baš, reakcije nema. :pljucka:
Juče išla do zubara a mama došla da ih čuva, ja kažem, daj im jagode, ona ne sme. Tj. dala je Ivi, Uni nije htela. :lol: :crazy:

Pepi

Kad smem da dam Petru jogurt? Ili pavlaku?
NIje ljubitelj žitarica, pa sam mislila da možda pomešam jogurt i neku od žitarica...ili je bolje da npr. proso ili kukuruz mešam sa povrćem?

Saska

Jogurt i kiselo mleko možeš odmah, a pavlaku malo kasnije sa 9-10 meseci zbog %masti valjda.