Main Menu

Dileme neiskusne mame :)

Started by Pepi, December 14, 2011, 10:01:28 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

Quote from: Tchi on December 14, 2011, 11:53:01 PM
jao imali smo slicnu temu, otvorila fina da mene zeza oko neke stolice za bebe, zvala se nesto saveti neiskusnim mamama ili sl.
pomogla je, a? :D

Tchi

o ne, dok neiskusna mama sama ne stekne svoje iskustvo nista ne pomaze

Finalina

Quote from: Tchi on December 15, 2011, 12:12:52 AM
o ne, dok neiskusna mama sama ne stekne svoje iskustvo nista ne pomaze
pa to se zna, vidis sad' i sama ;) , ali sta da se radi kada neiskusna navali sa pitanjcima i znanjcima

Tchi

znam, tako ja sad snajki teram sebe da cutim, al ne mogu  :lol:

pepi, ovo se ne odnosi na tebe, ti lepo pitas  :kiss1:

Pepi

Ja mu ruke perem samo kad ga kupam,ali me jedna drugarica isprozivala da je to nedovoljno,pa sam se zamislila...Nocu se ne otkriva,ali ako ga pokrijem ili jorganom ili plisanim cebetom,sav se oznoji po vratu i kosici. Pa sam presla na onaj pamucni prekrivac,ali se bojim da mu tako ne bude hladno posto spava u bodiju i donjem delu pidzame. Ruke nema sanse da budu pokrivene...hvala vam na odgovorima :bighug:

Lani

Pepi dovoljno je to kad ga kupaš, ne brini. :kiss1:
A stvarno možete da mu uzmete neku vrećicu pa preko nje prebaciš prekrivač za spavanje, neće mu sigurno biti hladno.

Praslin

I ja sam Vidu prala ruke samo na kupanju dok nije počeo da hvata sve okolo  :-[
Sada ima odličan imunitet  :pljucka: ( ne znam da li ima ikakve veze sa tim)

Vid nije voleo da se utopljava, i dan danas spava otkriven, a uglavnom je spavao samo u bodiću (i nikad se nije prehladio zbog toga). Ako ga pokrijem,, ako se ugreje, odmah se probudi.  :crazy:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Beatrix Kiddo

Quote from: Pepi on December 15, 2011, 09:31:41 AM
Ja mu ruke perem samo kad ga kupam,ali me jedna drugarica isprozivala da je to nedovoljno,pa sam se zamislila...Nocu se ne otkriva,ali ako ga pokrijem ili jorganom ili plisanim cebetom,sav se oznoji po vratu i kosici. Pa sam presla na onaj pamucni prekrivac,ali se bojim da mu tako ne bude hladno posto spava u bodiju i donjem delu pidzame. Ruke nema sanse da budu pokrivene...hvala vam na odgovorima :bighug:
Pa prati i dalje svoju intuiciju i svoje dijete  :bighug:
Kad god se probudiš u toku noći (ne vjerujem da još uvijek možeš da prespavaš cijelu noć) - provjeriš i pokriješ/otkriješ po potrebi  :)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Elanor

milena kao beba nikad nije spavala pokrivena. zvali smo je furunce: prodjes pored kreveca, a ona isijava toplotu.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Unabebili

Ja samo dosla da malo posedim na temi i da se raznezim  :love32:

Pepi, sve ces ti to dobro i sa savetima i bez njih, to valjda tako ide  :bighug: :kiss1:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

martina

ja sam djecu oblacila slabije nego sebe - i dan dana je tako. pistali su ko sumanuti kad ih obucem kao sebe
temperatura od 22 je malo pretopla za spavanje  - moguce da se zato otkriva? moji su se stalno otkrivali, ali ja ih nisam pokrivala. a kad je temperatura u kuci bila hladnija - onda se nisu otkrivali

titi smo kupali svako vece, obozavala je da se kupa.
luku i martina prva tri mjeseca nismo okupali kako treba, toliko su vristali. i ne samo vristali - znate kako male bebe mogu da imaju snagu kad nesto nece. moja sestra, muz i ja se preznojimo dok jednog okupamo. i onda smo skontali da cemo da ih briskamo po pregibima mokrom krpom. kadsu poceli da sjede isla sam ja s njima u kadu. pa sve ok dok se tus ne upali, onda krenu da bkeze uz plocice. i - vjerovali ili ne - danas ne mozes da ih istjeras ispod tusa

hocu da kazem - moras da probas sama. ljudi su razliciti, pa i bebe. moji nikad nisu spavali pola vremena koliko pise da trebaju.

probaj malo ovo, malo ono, da vidis sta radi. i ne sekiraj se, bebe nisu bas tako lako kvarljive.

ja koliko vidim, imas mnogo vise sanse da ga previse utopljavas i previse kupas, nego premalo. tesko je da se opustis sa prvim, ako imas vise tek onda vidis da moze i ovako i onako i da sve to ne pravi preveliku razliku. ako bebi nije dobro, bunice se, vidjeces vec
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

martina

od te drugarice sa pranjem ruku pricom ne primaj savjete :)

cuj pranje ruku bebama! ko da rade nesto!
nikad dosad nisam ni cula takvo pitanje, iskreno receno

i da - sad je trend da se ne pretjeruje s cistocom preko nekih normalnih normi. djeca moraju da razvijaju imunitet, a ako je oko njih sve sterilno - kako ce?
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Saska

bas tako, s prvim tesko mozes da se opustis. Ja sad za Mihajla nit sam kupovala termometre za kadicu, nit imam za vazduh, nemam pojma kol'ka je temp, znam da idem u kratkim rukavima veci deo godine, a njega oblacim u bodije sa rukavima, eto bas da ne bude u kratkim rukavima zimi.
Kod nas je situacija podeljena, Jova se umotava po noci i tako umotan u prekrivac spava, a Mina se cesto u toku noci svuce samo u gacice jer joj je vruce. Pokrije se samo dok ne zaspi, posle zbaci prekrivac. Mihajlo i sto nemirno spava, i on baca prekrivac, ali nikad ne ustajem da ih pokrivam.
Nisam nikad koristila dezinfekciona sredstva, samo sapun i vodu.

Tchi

uh martina zaboravila si izgleda, ne rade nista, ali rucice su im kao kod zemljoradnika, bar kod mog su, znoje se, glodju ih pa se sve nakupi na njih, ne prodje ni pola dana, a vec crno izmedju prstica, ne perem redovno, nekad operem, nekad obrisem maramicama nekad samo sklonim tu strokicu, ali i tu devojku razumem svako ima svoju maniju, ja sterilisem cucle i flasice ne mogu da zamislim bez toga, a igracku dohvati sa poda i stavi u usta i to mi ne smeta toliko

linga

Quote from: martina on December 15, 2011, 02:06:15 PM
ja sam djecu oblacila slabije nego sebe - i dan dana je tako. pistali su ko sumanuti kad ih obucem kao sebe
temperatura od 22 je malo pretopla za spavanje  - moguce da se zato otkriva? moji su se stalno otkrivali, ali ja ih nisam pokrivala. a kad je temperatura u kuci bila hladnija - onda se nisu otkrivali

titi smo kupali svako vece, obozavala je da se kupa.
luku i martina prva tri mjeseca nismo okupali kako treba, toliko su vristali. i ne samo vristali - znate kako male bebe mogu da imaju snagu kad nesto nece. moja sestra, muz i ja se preznojimo dok jednog okupamo. i onda smo skontali da cemo da ih briskamo po pregibima mokrom krpom. kadsu poceli da sjede isla sam ja s njima u kadu. pa sve ok dok se tus ne upali, onda krenu da bkeze uz plocice. i - vjerovali ili ne - danas ne mozes da ih istjeras ispod tusa

hocu da kazem - moras da probas sama. ljudi su razliciti, pa i bebe. moji nikad nisu spavali pola vremena koliko pise da trebaju.

probaj malo ovo, malo ono, da vidis sta radi. i ne sekiraj se, bebe nisu bas tako lako kvarljive.

ja koliko vidim, imas mnogo vise sanse da ga previse utopljavas i previse kupas, nego premalo. tesko je da se opustis sa prvim, ako imas vise tek onda vidis da moze i ovako i onako i da sve to ne pravi preveliku razliku. ako bebi nije dobro, bunice se, vidjeces vec

ovo mi je taaaako poznato  :girl_smile: