Main Menu

Dileme neiskusne mame :)

Started by Pepi, December 14, 2011, 10:01:28 PM

Previous topic - Next topic

vrana

Ja mislim da mu je na 22 stepena sasvim ok bodi i donji deo pidzame plus tanak pamucni prekrivac (ako se stvarno otkriva). A posto ce uskoro poceti da se otkriva :mrgreen: onda ce mu na prolece dobro doci vrecica za spavanje, al opet kupi neku tanju, pamucnu, a ne one fatirane, cisto da budes sigurna da ima nesto preko stomaka, a da se ne kuva u njima.

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Praslin

Imaj na umu da možda neće hteti da trpi džak. Bar Vid nije hteo, budio se. Jedino je lepo spavao bez ičega na sebi. Čak i sada... :girl_sigh:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

linga

Ja nisam nijedno dete uspela da naviknem na dzak, a nije da nisam probala...

vrana

Stvarno? A u kom uzrastu ste probale? Ja mislila da kad su male bebe nema nikakvih problema. Bar je kod nas tako bilo. bunio se tek druge zime, tad je vec imao godinu i po dana.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Tchi

ja sam morala dzak jer mnogo podize noge jos od kad je bio bas mali i onda prebaci prekrivac preko glave, a maksi sam rasivala donji deo dzaka kad je porastao

Praslin

Čim je počeo da mrda ozbiljnije i da se bacaka nogicama, džak više nije dolazio u obzir, čak ni taj sa otvorenim dole. A i vruće mu bilo.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

martina

Quote from: Tchi on December 15, 2011, 04:36:01 PM
uh martina zaboravila si izgleda, ne rade nista, ali rucice su im kao kod zemljoradnika, bar kod mog su, znoje se, glodju ih pa se sve nakupi na njih, ne prodje ni pola dana, a vec crno izmedju prstica, ne perem redovno, nekad operem, nekad obrisem maramicama nekad samo sklonim tu strokicu, ali i tu devojku razumem svako ima svoju maniju, ja sterilisem cucle i flasice ne mogu da zamislim bez toga, a igracku dohvati sa poda i stavi u usta i to mi ne smeta toliko

kod bebe od dva mjeseca tako prljave ruke? pa ne mogu nista ni da uzmu  u ruke u tom dobu. a kad pocnu, onda, brate, kao i sebi, peres po potrebi

svako ima svoju maniju, al napadati druge zbog svojih manija -not ok
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Tchi

veruj mi, ja sam zaboravila kako je bilo sa maksimom, ali leonu su od kad se rodio vecno ruke prljave, dlanovi onako kako ih stegne pa stalno znojavi svasta se nakupi...ili je meni prljava kuca  :crazy:

Lani

Ja sam i zaboravila na te trunčice što im se skupe preko dana po rukama  :girl_haha:, sad me Tchi podseti, to smo im mi brisali maramicama ili čim stignemo. Ali da ih nosim nad lavabo i perem im ruke, to nisam radila i generalno se po ovom pitanju slažem sa martinom.

Tchi

da budem iskrena ja bi i radila, al me mrzi  :-[

martina

joj, al ljudi one vlazne maramice su grozota. ja sam djeci stalno brisala guzu tim - ne sjecam se toliko za ruke - mislim da smo ruke i nos brisali vlaznim krpama. u jednom periodu su stalno bili slinavi ( oko godine dana), kad im vidim slike place mi se, ko sirocici

elem, dodjem ja kod moje tetke u detroit koja se bavi cuvanjem djece. prospemo crno vino - ona cisti fleke tim maramicama. ja se sjebala cime sam djeci guzu cistila

tako da mozda stvarno najbolje stalno imati pri ruci vlaznu pelenicu za nos i ruke.

eh da - ja luki i martinu nikad nisam mazala guzu kremom, osim kad su imali osip. i skoro nikad nisu imali. a titi sam mazala ko sumanuta - i stalno je imala neki osip. bilo je dana kad je plakala zbog toga. ne znam sta je tu uzrocno-posljedicno, al definitivno sam prvo pocela da je mazem
s njima dvojicom sam nekako bila: ok, titi sam mazala, i nije valjalo. plus - ko voli da mu je guza masna i klizava? i bukvalno ih samo obrisem i gledam da cesto mijenjam pelene - i super. ove pelene dosta upijaju, ipak je drugacije od pamucnih, koje su mokre
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

janavi

ja sam uredno džak i jorgančić preko
kukumakala što džakova nije bilo više za veličine 6+ koje je ona prerasla sa 4g :rofl:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Pepi

I moje dete je zemljoradnik hahahaa ...naslage izmedju prstica skidam vlaznim stapicem za usi,sa dlanova stalno nesto odlepljujem :)                        sta da radim,svako jutro mu je zapusen nos? Bojim se da ne preteram sa upotrebom fizioloskog...nema slinice,nista,samo krci negde iza. Bili kod lekara,pluca i grlo ok... A poceo je da se zagrcnjuje,ostane bez vazduha,crknem od straha kad se to desi .

Margarita

pepi, da vam nije suv vazduh? jedino mi to pada na pamet :think:

Lani

Pepi, ja sam jednom čula neki savet da svake večeri može da im se kapne malo fiziološkog u nosić.
Ne može njemu fiziološki rastvor da šteti ne brini, ali ja bih isto proverila taj vazduh kakav je.