Main Menu

vege week:)

Started by monochrome, March 06, 2012, 10:34:01 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

Quote from: martina on April 23, 2013, 03:44:37 PM
haha, zamisljam dedu koji ga pita hoce li janjetine kad mu kaze da je vegetarijanac  :rofl:
deda poliglota, ko zna sta je, jadan, pomislio :rofl:

:lol:

AnaK

Pa pričale smo već o tome - kad nekome ko jede meso kažeš 'ne želim da drugo biće umre zbog mene', taj najčešće ima potrebu da objasni i svoje viđenje svega toga. Ako želiš samo da se ne beče, a ne i da pojasniš taj svoj izbor na taj način - reći ćeš nešto tipa 'ne prija mi, shvatila sam da se mnogo bolje osećam'.
Ja u restoranima gotovo nikad ne naručujem meso, uvek se odlučim za neko razno povrće koje kod kuće mnogo teže mogu da spremim nego šniclu. Nikad me niko ko me jedva poznaje nije pitao da li meso ne jedem i inače ili samo tada, niti sam ja osećala potrebu da objašnjavam zašto to ili nešto drugo.
Janko 23.7.2002.

martina

ma ja isto mislim da je dedi mogao da kaze: na mogu, hvala, i kraj price, a ne ja sam vegetarijanac, deda ko zna sta je skonto  :lol:
ja sam, recimo, izraziti ateista, iz richard dawkins skole. nisam uvijek bila ali sam vremenom postala. i uopste nemam potrebu da idem i ljudima pricam o tome. niti na pitanja zasto tako mislim imam potrebu da se raspravljam s ljudima koji vjeruju u boga. mislim, valjda je od pocetka jasno da se ne slazemo
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

monochrome

Quote from: AnaK on April 23, 2013, 06:30:18 PM
Pa pričale smo već o tome - kad nekome ko jede meso kažeš 'ne želim da drugo biće umre zbog mene', taj najčešće ima potrebu da objasni i svoje viđenje svega toga. Ako želiš samo da se ne beče, a ne i da pojasniš taj svoj izbor na taj način - reći ćeš nešto tipa 'ne prija mi, shvatila sam da se mnogo bolje osećam'.
Ja u restoranima gotovo nikad ne naručujem meso, uvek se odlučim za neko razno povrće koje kod kuće mnogo teže mogu da spremim nego šniclu. Nikad me niko ko me jedva poznaje nije pitao da li meso ne jedem i inače ili samo tada, niti sam ja osećala potrebu da objašnjavam zašto to ili nešto drugo.

pa vidi...slazem se ja, ali dodjes u situacije da rucavas kod drugih, sa drugima i onda zelis da svima bude ok...obavezno se potegne pitanje veganstva, razloga, bla bla...mogu ti reci i to najiskrenije da se ovde niko na te razloge ne duri...imam druga koji zna moj stav, a njegov je da voli meso, ubio bi radi svog obroka i nema uopste s tim problem...meni je to ok ana...to je njegov stav, njegov zivot i gotovo...ne znam zasto bi nekog uopste diralo to sto ja meso ne jedem iz ovih ili onih razloga...to sam samo ja i ne smatram da je iko ispod ili iznad mene zbog drugacijeg stava ;)
pa i sa mojima pricam o tome...ljude zanima...nije toliko rasprostranjeno...prica k'o prica...kazem kako jeste...kako osecam...

monochrome

ukoliko sam pitana ;)

ne idem ja uokolo sa razglasom :girl_haha:

monochrome

@martina...pa nemo's dedi, mami, tati, familiji rec' svaki put hvala ne mogu :rofl:
kod familije, sa familijom cesto rucavamo, zar ne...pa mogu njima valjd' reci...ako im je stalo potrudice se da me posluze...

AnaK

Ma svako ima svoj izbor :) Ja prosto ne bih drugima objašnjavala 'ubistvo & obrok", jer mislim da kod velike većine ljudi to izaziva potrebu da se brane i objašnjavaju. Mene bi smaralo da oni doživljavaju da ih ja napadam, a da se oni kao brane... Samo to.
Janko 23.7.2002.

martina

ma slazem se, ako te pitam zasto i dobijem odgovor, to je sasvim ok.

da ti pravo kazem, mene uopste ne zanimaju tudji razlozi. ali me, isto tako, i ne potresaju u smislu da mislim da se meni nesto prebacuje, osim ako ne osjetim prebacivanje u tonu, na sta bih reagovala ili ne zavisno od situacije i koliko mi se da u tom trenutku i koliko mi je stalo da bas s tom osobom to raspravim ( u principu: sto mi je do osobe vise stalo, veca je zelja da nema nedorecenog... "slucanji prolaznici" me uopste ne interesuju)
utoliko mislim da ovaj tip dedi je bas mogao nesto drugo da kaze, ako prepricava istinit dogadjaj, jer taj jadnicak sigurno nije znao sta je vegetarijanac

da dolazis kod mene da jedes, zanimalo bi me cime mogu da te posluzim, i u tom slucaju bih ocekivala i da mi ti kazes sa jedes a sta ne. ne vjerujem da bih isla da guglam, jer nisam sigurna da bih nasla dobru informaciju, a to me ne bi interesovalo dalje od sta bi ti licno jela
i to mi je ok, uvijek kad dolazi neko raspitam se o hrani. ova prijateljica sto joj je sin alergican na gluten vise voli da donese hranu za njega kad dolazi kod nas. i to mi je isto ok.
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

monochrome

Quote from: AnaK on April 23, 2013, 06:46:42 PM
Ma svako ima svoj izbor :) Ja prosto ne bih drugima objašnjavala 'ubistvo & obrok", jer mislim da kod velike većine ljudi to izaziva potrebu da se brane i objašnjavaju. Mene bi smaralo da oni doživljavaju da ih ja napadam, a da se oni kao brane... Samo to.

mogu sve to da sagledam i iz tvog ugla, veruj mi...nekad sam i sama bila svastojed...ali znas, ja zaista mislim da mnogi ljudi ne povezuju neke stvari, bas kao sto ni sama nisam...nikad mi nije namera da provociram, ali kapiram da ponekad deluje kao provokacija...
nikad ne nacinjem te teme, a pogotovo tokom jedenja...nit' mi smeta da jedem za istim stolom sa ljudima koji jedu meso...ovako, u neobaveznim razgovorima objasnim kako vidim stvari...ustvari zavisi s kim pricam, jel...ne komentarisem na takav nacin pred decom koja jedu meso...nikad...to mi je grozno...
a da ti budem iskrena, uvek se zapitam zasto takva objasnjenja pecnu...pitam se da li ustvari ljudi razmisljaju o tome, pa mozda cak i da li vide moju poentu kao validnu etc. ???
bas bi volela da mi kazete...

monochrome

kapiram te martina ;)

znas, meni bas bude drago kad mi spreme specijalan obrok :D :rofl:
ali rekoh vec...ne desava se to cesto...uglavnom nam je lakse da se nadjemo u restorancetu...ima nas dosta vegana, ali ima i vegetarijanaca, alrgicnih na gluten, na oraside, pa i svastojeda...to bude ludnica kad krenu narudzbe...jedan krvavi stejk, pa dimljeni tofu  :lol: :lol: :lol:

martina

Quote from: monochrome on April 23, 2013, 06:56:15 PM
a da ti budem iskrena, uvek se zapitam zasto takva objasnjenja pecnu...pitam se da li ustvari ljudi razmisljaju o tome, pa mozda cak i da li vide moju poentu kao validnu etc. ???
bas bi volela da mi kazete...
kao sto rekoh, meni nije stvar u uvjerenju, nego u opstem "prosvjetiteljskom" tonu koji neki ljudi imaju
ne volim posebno meso, ali vjerujem u to da je sasvim ok jesti zivotinje... da ne davim objasnjenjem zasto
niti bih u zivotu mogla toliko da razmisljam o hrani, odjeci, obuci... da bih bila vegan...
niti iskreno mislim da vecina vegana misle da JA ne trebam da jedem meso. mislim da je to neki licni zivotni stav i kao takav mi je sasvim ok. uostalom, ja se slazem da je sa strane resursa u prirodi bolje za cijelu planetu da jedemo sto manje mesa...( ali ne ato sto zalim zivotinje, da naglasim, prosto, da, iako se makar donekle slazemo to je iz drugih razloga)
ali ima ljudi koji su prosto jevandjelisti. koji vole da sire svoja vjerovanja. ko jehovini svjedoci. to svakoga iritira kad je u pitanju 1-1 komunikacija ( osim ljude koji se ni u sta ne ukljucuju, pa im svejedno). mi ovdje pricamo o veganstvu, jer si ti veganka, ali ja ne mislim da je to posebno primjenljivo na vegane, nego mislim da je u pitanju tip osobe. e sad, da li takvi ljudi cesce zaglave medju nekim "drugacijim"... to je pitanje za neku studiju
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

martina

Quote from: monochrome on April 23, 2013, 06:59:08 PM
kapiram te martina ;)

znas, meni bas bude drago kad mi spreme specijalan obrok :D :rofl:
ja uopste ne bih imala nista protiv, pogotovo sto bi meca kuhao  :rofl:
ali vidim iz tvojih ranijih prica da to nije lako, pa bih stvarno trazila da budes detaljna, jer ne bi mi bilo nista gore nego da se trudim, a ti na kraju ne mozes da jedes

ali opet, da imam prijatelje vegane vjerovatno bismo vremenom naucili nekih par jela koje svi mogu da jedu i da ne mora da se kuha posebno. mi ne moramo da jedemo meso uopste
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

monochrome

a znate da sam ja ovde upoznala masu vegana koje izbegavam u sirokom luku...dragi i ja smo se cak iskljucili iz veganske zajednice i prestali ici na sastanke...poenta je bila u sastajanju jednom mesecno, pa svako donese neku klopu, pa caskamo, razmenimo iskustva, dogovorimo testiranje veganske hrane...letke...ono kao, najnormalnija happy promocija, ali moj brajko...kakvih tu fasista ima...meni se smucilo :fool:

monochrome

Quote from: martina on April 23, 2013, 07:08:02 PM
ja uopste ne bih imala nista protiv, pogotovo sto bi meca kuhao  :rofl:
ali vidim iz tvojih ranijih prica da to nije lako, pa bih stvarno trazila da budes detaljna, jer ne bi mi bilo nista gore nego da se trudim, a ti na kraju ne mozes da jedes

ali opet, da imam prijatelje vegane vjerovatno bismo vremenom naucili nekih par jela koje svi mogu da jedu i da ne mora da se kuha posebno. mi ne moramo da jedemo meso uopste

ma prazan pasulj je nase omiljeno jelo :rofl: :rofl: :rofl:

martina

Quote from: monochrome on April 23, 2013, 07:08:46 PM
a znate da sam ja ovde upoznala masu vegana koje izbegavam u sirokom luku...dragi i ja smo se cak iskljucili iz veganske zajednice i prestali ici na sastanke...poenta je bila u sastajanju jednom mesecno, pa svako donese neku klopu, pa caskamo, razmenimo iskustva, dogovorimo testiranje veganske hrane...letke...ono kao, najnormalnija happy promocija, ali moj brajko...kakvih tu fasista ima...meni se smucilo :fool:

tesko je imati grupu ljudi koji imaju samo jednu stvar zajednicku, a da se slazu u svemu drugom
jedini nacin je nesto tipa religije, pa da ima jedan da izdaje naredbe a ostali slusaju

ja se zato klonim bilo kakvih organizovanih grupa na taj nacin ( nacija, religija...) jer naprosto necu da dolazim u situaciju da ikad branim nesto u sta licno ne vjerujem, i jos da moram da se ponasam kao da je to nesto moje
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic: