Main Menu

Pramenovi

Started by janavi, April 29, 2009, 05:38:35 PM

Previous topic - Next topic

Beatrix Kiddo

Quote from: Ivy on April 30, 2009, 12:07:27 AM
bice tako kako ti kaze  :innocent: ako radi sa folijom onda nece biti problema....ona ce da izdvoji pramenove koje je vec izvlacila ranije i da farba samo taj dio koji je izrastao... i trajace sve to duze nego prvi put :crazy: jer ce joj trebati malo vise vremena da izdvoji vec tretirane pramenove kao sto je uradila prvi put....neces biti sarena ako frizerka zna sta radi  ;)

i ofarbaj korijen desetak dana ranije obavezno   :innocent:

Ja bih vjerovala Ivy  :innocent:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

maxic

Quote from: Glitter on April 29, 2009, 11:07:09 PM
meni moj frizer sv radi u cugu skida boju stavlja novu pere susu izvlaci pramenove i nisam imala primedbi do sada
trenutno mi je boja cokolade imam ruby red pramenove i blajhane plave...

Ovako je i meni radio moj frizer/ drugar u BG- nikad problema. A ja sam se i iz crne farbala u plavu i sve je uvjek bilo super.
Sad izvlacim pravmenove na 8 nedelja, nekad i na 6. U medjuvremenu smuckam sebi sama preliv( sampon hidrogern farba) i bude mi ok. Ovdje doduse izvlace pramenove nekim slabijim blansom( tako mi rece frizerka)
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

rafa

Quote from: Ivy on April 30, 2009, 12:07:27 AM
bice tako kako ti kaze  :innocent: ako radi sa folijom onda nece biti problema....ona ce da izdvoji pramenove koje je vec izvlacila ranije i da farba samo taj dio koji je izrastao... i trajace sve to duze nego prvi put :crazy: jer ce joj trebati malo vise vremena da izdvoji vec tretirane pramenove kao sto je uradila prvi put....neces biti sarena ako frizerka zna sta radi  ;)

i ofarbaj korijen desetak dana ranije obavezno  :kiss1:

ovako, osim sto koren nekad ne ofarbam. :girl_haha:
Pramenovi na 3 (dopuna).

Dado, ako zelis da ostanes brineta nemoj da izvlacis svetle pramenove, samo neke boje cokolade :rofl:, tamno crvene (koju ne volis), even lesnik.
Znam divne tamnokose devojke kojima je preporuceno "samo malo svetlih" i svaki put su bile sve svetlije.
I nisu svi pramenovi zuti, no-no :no:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Vockica

Ja izvalicm pramenove na 6 meseci cela kosa a na tri povrsno ii dopuna sto rece Rafa.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Dusica

Janavi, ti si meni najbolje izgledala sa crvenom kosom, mozes ponovo u crveno pa preko pramenovi.
A Glitti ubedljivo ima najbolju kombinaciju :)

Xe

Slazem se sa Dusicom, jos kad bi Glitti okacila i sliku...  :nyam:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Gost51

nekoliko godina sam nosila pramenove
sve nijanse plave, meda, svijetlo smedje
sad imam samo smedju kosu
ravnu
i sad vec dosadnu 

MissL

Kako farbate izrastak na nekoliko meseci?!  :blink:
Ja volim pramenove, ali mi je kosa inace suva, pa se dodatno isusi pramenovima, pa se onda mrsi ne mozes je nikako namestiti, svaki pramen na svoju stranu...
Cekamo sliku  :)
Jednom sam na nekoj zeni videla savrseno uradjene pramenove boje meda na nekoj bakarnoj podlozi (recimo)... bas mi se dopalo
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

janavi

evo me od fLizerke

ofarbala mi je izrastak samo, i rekla mi da ona moja varijanta sa bojenjem cele kose nije dobitna kombinacija, jer bi se boja isprala, a na donjem delu vlasi onda bilo puno više svetlih
nego će baš kako je  Ivy rekla, folijama naravno, da polako i precizno izvlači pramenove koje je ranije već belila, i da ih tretira samo na izrastku
to sam zakazala za 12.5. jer ja ne mogu nikako iduće nedelje kad ona radi popodne

inače, ne bih se više vraćala u crveno, dosadila sam sama sebi... a i lepo se osećam ovako posvetljena
inače sam onu godinama crvenu jeeeedva izvukla prvo nekom čokoladnom, ali je non stop izbijala odozdo. sad je valjda sva izrasla, pa je nema višeeeeeee :clap:

hvala svima na savetuma :kiss1:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Glitter

evo dve fotke pramenova,
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

janavi

ja sutra odoh po novo pramenje :mrgreen:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Ivy

:clapping: i kaci sliku odmah  :kiss1:

nelly

Glitter super su ti pramenovi.
Ja sam ponovo izvlacila pramenove prosle nedelje,ali mi je sada tako suva kosa da hocu da se ubijem :wall: :wall:
znaci izblahala mi je pramenove a preko njih mi nije stavila nikakav preliv :o
Ivy sta mi predlazes da stavim preko njih,ja bih plavu farbu ali neznam koju.......i
ide li ono za preliv farba+sampon?
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

Ivy

Quote from: nelly on May 12, 2009, 10:58:07 AM
Glitter super su ti pramenovi.
Ja sam ponovo izvlacila pramenove prosle nedelje,ali mi je sada tako suva kosa da hocu da se ubijem :wall: :wall:
znaci izblahala mi je pramenove a preko njih mi nije stavila nikakav preliv :o
Ivy sta mi predlazes da stavim preko njih,ja bih plavu farbu ali neznam koju.......i
ide li ono za preliv farba+sampon?

Kosa ti je suva zbog blansa ...nema veze preliv sa tim...da li ti je izvlacila korijen samo ili komplet kosu??? Znam da ti vec imas pramenove...

Preliv se stavlja na mokru kosu, posto se ispere blans...moja frizerka ga ne mijesa sa samponom :ces: ili sam ja to propustila  :think: stoji samo 5-10 minuta i ispere se...
Ti to mozes dok se kupas da obavis...operes kosu, stavis farbu na korijen i istrljas kao sampon, isperi posle desetak minuta...posle toga obavezno pakovanje...

Lisaph u zelenoj kutiji bi bilo idealno... moj frizer Zoran (iz Bara) ih ima , ovo:

http://www.shopallys.com/storename/allyssalonoflakewoodinc/dept/232295/ItemDetail-9825606.aspx

... znam da je Zoran(iz PG) radio sa Lisaph preparatima...ali ne znam da li ih jos ima jer je sada zastupnik Davines preparata, oni su isto dobri, podji do njih i pitaj za pakovanje...ako nema Lisaph uzmi Davines...

I ampule Alfaparf  http://www.sleekhair.com/12806.html
one se ispiraju...

svako pranje obavezno pakovanje ili ampula (najbolje naizmjenicno) dok ti se kosa ne oporavi...

ovaj sprej koristim prije feniranja:
http://www.ukhairdressers.com/store/details.asp?ID=RevEquaveHNConditioner
stiti kosu..od sunca, fena...odlican je...

ako ne nadjes nista od toga uzmi Gliss Kur pakovanje za suvu kosu, imas ih u kuci hemije...

Nazalost , nema ih kod nas  :girl_cray:... Redken proizvodi su najbolji...smrc ...

Bitno je da znas da ne odgovaraju svima isti preparati...moras vise njih da isprobas da bi znala koji ti najvise odgovara...

janavi

smorih se, ali je super
slika kasnije

rekla mi da će mi staviti ampulu idući put, nemam pojma šta će mi, meni kosa ništa nije oštećena