Svecani rucak ili kako impresionirati goste izabranim Mansardskim receptima

Started by jel, May 11, 2012, 01:03:26 PM

Previous topic - Next topic

jel

My name is Luton, Robin Luton :lol:

rafa

Uh, ne znam.  :think:
Meni je meze fazon sedenje u dnevnoj sobi uz caskanje, alkohol i meze (mozda bez ovolikih salata).

Ako si ih zvala na veceru, i sedecete za trpezarijskim stolom  :lol: onda bih ja tu ipak neko glavno jelo a malo smanjila meze.

osim ako je opustena prijateljska varijanta u pitanju, ali nisam shvatila da je tako.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

prevodilica

pa meni je ovo ok kao meze, nadam se da ne preterujem, ali ne kao večera u pravom smislu - predjelo, glavno jelo, salatice, dezert

stacka

Slazem se sa rafom i prevodilicom, fali glavno jelo, bez obzira sto je vecera.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Isto mislim. Poziv na večeru i večera u gostima su definitivno sličnije ručku nego večeri u porodičnom okruženju.
Janko 23.7.2002.

Lani

Jel...
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Ako je neka malo uštogljenija ekipa, i ja bih možda neku klasičniju večeru a ako su svi mladi i neobavezni, pa onda i ne mora.

jel

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Lani

Baci pogled i na onu temu o idejama za ketering u sopstvenoj režiji... tu ima simpatičnih recepata.

jel

Finalina

mnogo ti ovo nesto pita, ako mene pitas :rofl:

moze i meze varijanta da bude gala, ali opet treba nesto do slatkiša da se umetne

a da pecneš samo jedan but i neki kropmpir sa susamom ( mozes u maxiju da kupis neko gotovo peceno rolovano ako ne bi da peces kod kuce), a pre toga neko ekstra esktra raznovrsno mezence (sireva svih vrsta, šunke, tih belolučenih papričica, pa maslinica, pa sušenih paradjzića i tako to) pa da uz picence ide lagana priča i druženje, a glavno jelo da bude ipak tu negde tek da se nadje ... ovaj kesten pire sa šlagom je Ok

Lani

Jel, znaš kako bi isto mogla... da kupiš one korpice u Maxiju, koje izgledaju kao mini korneti i da ih puniš salatama. Ima da se nađu baš male te korpice, taman budu za jedan zalogaj.
Samo nemoj mnogo unapred da ih puniš, da ne omekšaju dok ne stignu gosti.
Imaš recepte za salate već ili da dajemo predloge?

jel

nema mesa  :turpija: kriza  :lol:
nego, meze samo +pitice+par specilraritetnih salati

ideje?

vidim fina, ti se istices na ketering temi  :girl_haha: daj utiske toga sto si pravila...

jel

Quote from: Lani on November 23, 2012, 02:52:42 PM
Jel, znaš kako bi isto mogla... da kupiš one korpice u Maxiju, koje izgledaju kao mini korneti i da ih puniš salatama. Ima da se nađu baš male te korpice, taman budu za jedan zalogaj.
Samo nemoj mnogo unapred da ih puniš, da ne omekšaju dok ne stignu gosti.
Imaš recepte za salate već ili da dajemo predloge?
super ideja, kako se kupuju te korpice, zamrznute, nisam ih videla ...

Lani

Ma jok, nije to zamrznuto niti treba da se peče i sl. odmah ih puniš. Imaju isti ukus kao oblande npr.  :girl_haha:, i stoje tamo gde su oblande, gotove kore za torte i sl. kod mene u Maxiju. Probaću da ti nađem na netu da vidiš kako izgleda.

Finalina

korpice su lak poduhvat, ako kupis gotove ( meni su te iz maksija neukusne i zato kupujem neke druge u radnji sa korama... to mozes da nadjes na pijaci, bolje su nego fabricke) ... mada ja te varijante posluzenja ne radim bas za kucno posluzenje, sta znam, nije mi neki ugodaj... lepse mi je da napravim gala meze da se svi najedu i nauzivaju uz dobro vino, rakiju, pivo, viski, vec sta ko voli ... neces meso? ( pa to ti je najpovoljnije za glavno jelo, ali ako ne zelis idemo dalje :) ) ... napravi onda neku pastu, sta fali tome, to svi vole, a ti se neces naraditi i ostavices ekstra utisak... sta mislis o tome? ...