Saveti i pomoc za uredjenje prostora

Started by stacka, July 23, 2012, 11:51:20 AM

Previous topic - Next topic

stacka

Xe, kako mislis ugaono? :-[
Mene isto najvise brine da ce da zvekece glavom ako bude ispod kosine, gledam Aleksu kako skace po krevetu, ne sumnjam da ce i ona to da radi u nekom momentu :crazy:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Vila

pazi, ako je na vreme navikneš tu da spava, naučiće da ne skače po krevetu. A i meni se čini ta kosina kao zgodna za krevet, onda ti "visoki" zidovi ostaju za ormare i police.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

emge

Ako je zid sa te strane 1,65, onda to i nije kosina kakvu svi zamišljaju :) znači ja stajem ispod kosine. I meni taj zid izgleda OK za krevet.

anelore

Ma i ja mislim da to nije uopste strasno. Deca mog devera tako spavaju pod kosinom, bez problema. Nisu skakali po svom krevetu, ali jesu sredili jedan trosed od eko koze  :lol:

Xe

Mislila sam da krevet stavite na zid koji se pruza od vrata do prozora, a ispod prozora komode, odnosno buduci radni sto.

Ovako nekako, samo vam je umesto onih polica prozor.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Xe

anelore

Xe, ovo je bas lepa ideja, ali se meni cini da je taj deo mnogo uzan, a da ce da se udara pravo na orman ili krevet. Stacka je nacrtala da je sirina od zida do okvira vrata 72 cm, meni to deluje nekako uzano, morala bi posle pola metra od ulaska u sobu da naletis na krevet.   :think:

Margarita

stacka

Taj zid koji se naslanja na kupatilo, znaci preko puta kosine ne razmatramo jer su tu celom duzinom dole cevi od grejanja, ne znam koliko bi bilo komplikovano da se uglavi nesto... znaci, ja sam nesto mislila da sto danas sutra bude naslonjen na njega i da eventualno svetlost dolazi sa desne strane od prozora a lampa da bude sa leve strane :ces: i da budu police koje ce visiti, kao Anelore ona sto smo radili po uzoru na Savinu koja se nalazi u Aleksinoj sobi sada.
Cek, sad cu da probam da nadjem slicice sobe pre nego sto smo se uselili, mozda vam bude jasnije kako to izgleda sad.

EDIT:
Ovo je bilo dok nismo ubacili namestaj, dok smo jos bili u fazi selidbe.

Vrata se otvaraju ovako nisam znala na crtezu kako da izrotiram da bude kako treba pa sam samo nacrtala poziciju

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Vila

Cevi od grejanja nisu nikakav problem, tanke su. Nama one ne smetaju, sav nameštaj stoji kako smo i inače hteli, samo odmaknut od zida za njihovu širinu (koja je zanemarljiva)
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

anelore

Ja sad mislim da mozete da se igrate na temu ovog ugaonog resenja koje je ponudila Xe u ovom zidu sa kosinom, buduci da se vrata otvaraju ka tom zidu na kom su celom duzinom cevi od grejanja.

MissL

I ja mislim da je neka ugaona kombinacija idealna :good: a kosina uopste ne deluje nisko, cini mi se da bi morala bas visoko da skace da bi se udarila :girl_haha: A sto, kad za to dodje vreme, moze, cini mi se, na zid naspram kosine?
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Xe

Ih, bre, pa kosina nije uopste strasna, imate vi tu prostora za razne kombinacije  :clap:

stacka

Ja sad gledam slike i jasno mi je da mi cevke imamo svuda osim na zidu na koji je naslonjen orman :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.