Main Menu

higijena

Started by Margarita, August 12, 2012, 03:37:13 PM

Previous topic - Next topic

Summer

Da, na to sam mislila. Ceo marketing je baziran na toj prirodnosti, ali je prosto neizvodljivo da se prirodni preparati odrze bez dodatka konzervansa. I vrlo je diskutabilno koliko je to malo. Pa kod skoro svih kozmetickih preparata su razni propileni, tokoferoli i E-nesto na kraju liste sastojaka, sto znaci da ih procentualno ima najmanje. E sad koliki je taj procenat, to mi ne mozemo znati, jer je poslovna tajna. Drugo, vrlo je mala verovatnoca da se onoliko intenzivan miris dobija samo na osnovu prirodnih sastojaka. Ja nisam hemicar, ne mogu da govorim o stetnosti ovog ili onog sastojka. Ali ponesto znam o marketingu i znam da se u njihov ulazu milioni, a da to nije bas toliko prirodno koliko oni zele da predstave. Ali dobra prica prodaje stvari :) Znam da oni nigde ne govore o 100% prirodnosti, ali su uspeli svoju pricu da predstave tako da velika vecina ljudi ima prvu asocijaciju - aha, ona prirodna kozmetika.

Nisam ja Lush-o-mrzitelj, kupim ponesto tamo, ali ne zato sto je prirodno, vec zato sto mi se svidja. Npr. njihov sapun protiv peruti je fantastican, mm-u je poslo mnogo godina i mnogo isprobanih preparata zaista resio problem. I moguce da je bas on prirodan, mnogo grozno smrdi  :rofl:

Izvinite za off topic  :bighug:

Kao sto rekoh, preporucujem Sebamed, jer mi se cini dovoljno blagim i za decu, a cini mi se da za njih nema nekih posebno namenjenih preparata.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

monochrome

Quote from: Summer on August 13, 2012, 03:51:50 PM
Da, na to sam mislila. Ceo marketing je baziran na toj prirodnosti, ali je prosto neizvodljivo da se prirodni preparati odrze bez dodatka konzervansa. I vrlo je diskutabilno koliko je to malo. Pa kod skoro svih kozmetickih preparata su razni propileni, tokoferoli i E-nesto na kraju liste sastojaka, sto znaci da ih procentualno ima najmanje. E sad koliki je taj procenat, to mi ne mozemo znati, jer je poslovna tajna. Drugo, vrlo je mala verovatnoca da se onoliko intenzivan miris dobija samo na osnovu prirodnih sastojaka. Ja nisam hemicar, ne mogu da govorim o stetnosti ovog ili onog sastojka. Ali ponesto znam o marketingu i znam da se u njihov ulazu milioni, a da to nije bas toliko prirodno koliko oni zele da predstave. Ali dobra prica prodaje stvari :) Znam da oni nigde ne govore o 100% prirodnosti, ali su uspeli svoju pricu da predstave tako da velika vecina ljudi ima prvu asocijaciju - aha, ona prirodna kozmetika.

Nisam ja Lush-o-mrzitelj, kupim ponesto tamo, ali ne zato sto je prirodno, vec zato sto mi se svidja. Npr. njihov sapun protiv peruti je fantastican, mm-u je poslo mnogo godina i mnogo isprobanih preparata zaista resio problem. I moguce da je bas on prirodan, mnogo grozno smrdi  :rofl:

Izvinite za off topic  :bighug:

Kao sto rekoh, preporucujem Sebamed, jer mi se cini dovoljno blagim i za decu, a cini mi se da za njih nema nekih posebno namenjenih preparata.

da, to stoji (ja sam hemicar :rofl:)

Margarita

Quote from: AnaK on August 13, 2012, 03:35:17 PM
Meni njihove prodavnice toliko intenzivno mirišu, da jednostavno ne mogu da se zadržavam u njima  :girl_haha: Nameračila sam se da kupim neku kremicu za zanoktice, mnogo je hvale po netu. A generalno, mislim da je nemoguće da je onakav miris od prirodnih sastojaka.

ovo i ja mislim

monochrome

Quote from: Margarita on August 13, 2012, 03:53:43 PM
ovo i ja mislim

dobro, ovo je diskutabilno, posto essential oils i kombos mogu da proizvedu luuude mirise...mi ih stalno koristimo, pa znam.

Elanor

prirodan je sapun onaj koji je kuvala moja nana :D
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

monochrome

Quote from: Elanor on August 13, 2012, 03:58:42 PM
prirodan je sapun onaj koji je kuvala moja nana :D

i moja :rofl: od svinjske masti :rofl:

Elanor

joj, sto je to bilo grozno, drago mi je sto danas imamo toliko neprirodne hemije :girl_in_love:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

gasha

ja u lush prodavnice ne ulazim, i zaobilazim ih, prejako mi mirisu, toliko da se gusim
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

martina

ne znam sta je taj lush, al meni cim pocnu "prodavati" prirodno, bjezim

isto ko free range jaja, a definicija free range je da koka ima "teoretski pristup" "napolju"

i onda te oderu za jaja

ma mrs!

gledam da nije testirano na zivotinjama, sve od te hemije, koliko mogu da upratim

moji koriste dezodoranse vec neko vrijeme, ne znam tacno od kada, sami su nadosli. nismo bas posebno pazili, koriste manje-vise, isto sto i meca, meca imaosjetljivu kozu, pa mi je on garancija
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

monochrome

Quote from: martina on August 13, 2012, 04:12:05 PM
ne znam sta je taj lush, al meni cim pocnu "prodavati" prirodno, bjezim

isto ko free range jaja, a definicija free range je da koka ima "teoretski pristup" "napolju"

i onda te oderu za jaja

ma mrs!gledam da nije testirano na zivotinjama, sve od te hemije, koliko mogu da upratim

moji koriste dezodoranse vec neko vrijeme, ne znam tacno od kada, sami su nadosli. nismo bas posebno pazili, koriste manje-vise, isto sto i meca, meca imaosjetljivu kozu, pa mi je on garancija

:lol: :lol: :lol: