Da li ste zadovoljni imenima koja ste izabrali za svoju decu?

Started by vrana, March 04, 2013, 09:09:41 PM

Previous topic - Next topic

hypolina

Quote from: Deda on March 04, 2013, 09:34:50 PM
Znaci decko a :zlocka:
I dobrodosla ponovo  :bighug:
Salim se, ali ti si mi nekako skroz keva za devojcice  :girl_in_love:
Ja sam takodje sama sebi 'keva za devojcice'.  :) Ne mogu da se zamislim sa muskim detetom nikako. Mada imam osecaj da je decko ovaj put, ne znam zasto.

Quote from: emge on March 04, 2013, 09:38:43 PM
Hypolina, opa, bebe u stomaku :love32:
Ajde da čujemo te predloge koji su vranu tako iznenadli :)

QQ, sad ce da krene salva kritika, vrana ce da uziva, a ja cu doziveti hormonski- emotivni raspad sistema.  :rofl1:

Dakle,
1. Naum
2. Tadej
3. Fedor
4. Oleg
5. Nestor

cimeta

Quote from: hypolina on March 04, 2013, 09:50:14 PM
QQ, sad ce da krene salva kritika, vrana ce da uziva, a ja cu doziveti hormonski- emotivni raspad sistema. 

S' razlogom  :D

"... and the dreams that you dare to dream really do come true..."

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

vojka

cestitam na trudnoci  :clap: :clap: :clap:
a moj glas ide za Nestora  :girl_in_love:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

senka

ja sam bila mnogi ioterećena imenima zahvaljujući mom
htela sam da se Mateja zove Luka, ali mi je u snu rekao da bi ipak više voleo da je Mateja. Pošto nismo znali pol, kada sam ga prvi put ugledala videla sam Mateju. Na hebrejskom - božiji dar, tako smo ga i doživeli.
Sada me samo nervira što je nekad Matija.
Za Kseniju smo se dogovorili još za vreme prve trudnoće i tu nije bilo dileme. Njeno ime nije neobično, ali nećete verovati jako je retko. Na grčkom - strankinja
Za Andreu smo verovali da je dečak i mm je hteo da se zove Kosta, a ja sam odlučila ako bude devojčica biće Helena. To veče, na putu do bonice na onom skretanju od Kanarevog ka uzbrdici ka Banjici ja ostavim istorisko pitanje, a šta misliš o imenu Andrea, on kaže sviđa mi se! Prva dva dana života Andrea je bila Helena i svima sam slala poruke: Rodila se Helena. Ne znam u kom trenutku sam poklekla i kada je prešla u Andreu. Posle sam godinama! sanjala da se zove Helena i bilo mi je krivo što joj nisam bar dva imena dala (pored dva prezimena  :lol:) Sada mislim da joj Andrea baš pristaje. Samo bi bilo lepo kad joj ne bi ubacivali ono "j" koje nema i ne sviđa mi se što je u svetu to uglavnom muško ime. Na grčkom- prva
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

martina

odavno nesto vise i ne mislim o tome, ti su koji su... njima su ok njihova imena

sad da se desi, mozda ne bih izabrala luku, previse ih je... srecom ne bas u neposrednoj okolini, tu imamo samo jednog mladjeg par godina...

ja sam htjela da mi se sin zove kolja, ali kad je doslo do toga, nije mi se dala gurati ideja naustrb toga da se dijete cijeli zivot pati objasnjavajuci kako mu s e ime cita i pise, dosta sto mu prezime niko ne moze izgovoriti

iskreno, meni to na kraju i nije tako zdravo vazno, sjecam se prijatelja sa groznim imenima, ali nekako kad znas covjeka, ime ti postane sasvim normalno, ako je djelovalo i ruzno

i tako da mi je svako ime menje-vise ok... pricala sam vam da su kod mog rodjaka dea i lea  :crazy:, ovako isto ko emge, pustali deu da da ime lei... ja se salim tako

ja nisam pitala titi za misljenje, posto sam odgovorna za sestrino ime, a ona ga ne voli... kontam nek je do mene
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Pepi

Mi smo davno odlučili da ako dobijemo sina, zvaće se Petar. Slaže se uz prezime, i mislim da mu baš pristaje  :love32:
Hypo, meni je lepo ime Fedor, tako se zove momak moje kumice, a kolega je skoro dobio sina i odmah mu je skratio ime, zove se Feđa  :) a drugarica ima Tadeja, tako da su mi ta dva imena baš lepa i navikla sam se na njih.

Deda

Da glasamo  :lol:
Tadej je lepo, jes da sam ja vise za Tadija  :rofl1:
Oleg se zove svaki drugi Moldavac  :girl_haha:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

vrana

senka, a jeste vi hteli namerno grcka, da ne kazem starogrcka imena? ok, mateja je na hebrejskom, al vidim posle se sve vrti oko tih grckih imena. meni se svidjaju sva imena tvoje dece, i ona koja su dobili i ona koja su im bila namenjena  :innocent:

za hypolinina imena necu da se izjasnjavam  :turpija:

i samo jos da kazem da meni recimo to nije bilo bitno koliko je ime retko ili cesto, ako je lepo
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

martina

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Margarita

zadovoljna sam imenima
samo me nervira sto vecina ljudi misli da je po svecima, a nije

petar mi je oduvek bilo ime br. 1 za decaka, ali sam se u prvoj trudnoci predomislila i bi pavle
e posle smo se duuuugo dvoumili da li da budu pavle i petar (bas zbog gore navedenog razloga) ali nisam mogla da odustanem kad sam vec dobila drugu sansu :girl_haha:

i mislim da im imena bas nekako 'lice'

kod nas je dogovor bio da mm daje deci prezime, a ja ime :D imao je samo pravo veta ako mu se predlog bas ne dopadne, ali nije ga iskoristio

vukasin mi je bas lepo ime :love32: mozda ti sad ne lici na njega jer je malen jos, cekaj dok postane momcic :love32:

hypolina :flower: dobro nam dosla
meni se od tvojih predloga svidjaju fedor i oleg
zamisli mali fedja :girl_in_love:

martina

Quote from: vrana on March 04, 2013, 10:02:52 PM
i samo jos da kazem da meni recimo to nije bilo bitno koliko je ime retko ili cesto, ako je lepo
pa nije kas se pola familije i prijatelja ne zove isto
ovdje u kanadi imas
1. marko
2. filip
3. luka
4. nikola
5. stefan

i kapak
sva se djeca isto zovu
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

emge

Ne znam Hypo šta bih na tvom mjestu odabrala, da moram od ponudjenih :lol: Možda Fe(o)dor :)
Ja sam htjela da imaju mena koja svako može da pročita.

martina

hypolina... ja se sjecam nika... al ostalo se nista ne sjecam
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic: