Da li ste zadovoljni imenima koja ste izabrali za svoju decu?

Started by vrana, March 04, 2013, 09:09:41 PM

Previous topic - Next topic

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

anelore

Quote from: Elanor on March 05, 2013, 12:05:09 PM
moja svekrva ponekad milenu milica ili slavica :rofl:
ali to ide tako, s godinama :girl_sigh:
Moja mama Vidu zove Ivana - tako se zove mladja cerka moje sestre, to joj je najsvezije decije zensko ime  :lol: Sad kad je moja sestra uzela psa, samo cekam ko ce biti prekrsten, Sava ili Čarli  :lol:

vojka

moja mama Cocu zove Milica  :lol:
i ona sad pati sto nije Milica  :girl_sigh:

senka, moj brat se zabavljao sa devojkom koja se zove kao ti
i meni je asocijacija na to ime lepa, pametna, sposobna i kreativna zena sa prelepom kosom  :girl_in_love:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

monochrome

linga

Quote from: senka on March 05, 2013, 11:44:03 AM
pa ne znam zašto je teško razumeti? lepo i razgovetno sam rekla. valjda je retko bez obzira što je obično
godinama me je nastavnica srpskog prozivala kao Dejan
jednom sam joj dreknula A! izbacila me s časa...
ed. imala sam celu temu o mom nesrećnom imenu :crycry:
da ne davim više o tome

Na tvom mestu ja bih promenila ime i to u Senka  :girl_haha: :love32:

linga

Quote from: Vila on March 05, 2013, 12:27:33 PM
Moja pokojna nana je Kseniju zvala Dušanka Milanka :rofl:

Jao ja tako tepam mojoj deci i Milena svilena devojčicama :girl_in_love:

a i Mm pizdi, njemu je ime Milanko, s tim što je u Bosni naglasak na I, ovde mu niko nastavak ne izgovara, svi ga zovu Milan :)

Nanny Ogg

Mislim da sam super izabrala  :innocent:
Kad sam razmisljala o tom imenu, mislila sam na neku pametnu, elokventnu, gospodstvenu, a ipak umiljatu i neznu damu. I takvu sam i dobila  :girl_in_love:

Ajte zene, ne dram'te

Elanor

ja milenu (a ponekad i filipa :D) zovem mićo ili mićure.
a pre nego sto se milena rodila, bili smo sigurni da cemo joj tepati lenka (tako bismo joj verovatno dali ime da nije nesrecnog francuskog nazala).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

senka

vojka, pa možda sam to bila ja  :trepp:
Kseniju zamene sa Kristina

mnogo volim moj nik totalno sam se srodila sa njim  :girl_in_love:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

hypolina

Quote from: vrana on March 05, 2013, 10:21:06 AM

zato i kazem hypolini, ne zna covek kakvo ce mu dete biti, a ime te prati celog zivota i moze stvarno teret da ti bude
zamisli da se zoves vartolomej recimo, pa mislim pish zivi, bas ce neko sutra u skoli da te pita za znacenje, malo sutra, ima samo da ti se smeju i rugaju

Ja samo i dalje ne kontam kako je Vartolomej slicno imenima Oleg, Tadej koja su po mom misljenju potpuno prosecna, stara, jedino sto su redja.

Meni je nekako bas vazno da me za ime nesto veze, da postoji neka 'prica' iza njega.

Ime Tadej mi se svidelo jos odavno. Ostala sam pod utiskom emisije koju je moj ujak pravio. Secam se jako dobro kad se vratio sa snimanja emisije Duhovnici sa Ocem Tadejem neposredno pred njegovu smrt. Tada sam gledala nemontiran materijal i secam se da sam ostala potpuno fascinirana njegovom pricom, nekom posebnom energijom u ocima iako je vec imao preko 90 godina. Toliko je lepo pricao, toliko mudro, pametno, ma predivno. Potpuno sam ostala zatecena kako sam se tako odusevila, a nisam bas neka vernica. :)

Ime Naum mi se pak svidelo jer je doslo kao neki znak. Ja sam ga tako protumacila. :) Kao vrana za Vukasina u porodilistu. Ja sam prosle godine bas u martu izgubila bebu i to me je bilo potpuno slomilo, bas sam tesko to sve podnela. Posle par meseci smo otisli na Zaovine na Taru u totalnu nedodjiju da malo odmorimo i na jednom izletu na Mitrovac desio mi se nekako neobican susret. Setala sam sa Nikom i naletele smo na drvo Panciceve omorike na kome je bila neka tabla gde je pisalo kao da to drvo ispunjava zelje, nesto stavis ruku na njega, zamislis zelju, itd. Turisticka atrakcija ali dovoljno da ja tako labilna naravno pridjem drvetu zaplacem se kao idiot zbog sponatnog i pomislim zelju bas vezano za to. Nastavimo Nini i ja setnju i posle 2 minuta cujem neko dete kako place. U maloj sumici tu bas na Mitrovcu blizu paviljona za decu nadjemo dvoje male dece od 3.5- 4 god. devojcica i decak. Ona place, sva se zarozala, potpuno pogubljena i on koji je sve vreme tesi, govori joj da ne brine, da ce naci vaspitacicu, da ce joj on pomoci, ma toliko je bio divan da me je odusevio. Ona se zvala Dunja, a on Naum, mali, sladak, u starkama, prvi put sam pomislila kako bih mogla i decaka da imam. :lol:
U svakom slucaju Naum mi je pomogao da im nadjem vaspitacicu, sve je znao da mi kaze i kako se zove i preziva i iz kog su vrtica, setio se cak i sta je vaspitacica imala obuceno, koje joj je boje kosa, znao da izdiktira tatin broj mobilnog i setio se koji broj je pisao na paviljonu u kom su oni spavali. Posle 30 min. sam uspela da im nadjem vaspitacicu i grupicu, ona nije ni provalila da ih nema. On je sve to vreme bio tako divan prema toj maloj Dunji koja je urlala od plakanja, tesio je, a pri tome bio toliko snalazljiv, ma prava mala pametnica. Posle kad sam se vratila i kad sam pogledala znacenje imena Naum bas sam se iznenadila. Naum je utesitelj, i ovaj mali Naum je stvarno to bio i nekako sam to povezala i sa svojom zeljom upucenoj omoriki. :lol:

Kod imena je u sustini meni najvaznije da ti je asocijacija nesto pozitivno, ja imam par imena koja su jako lepa, a za koje su vezane neke tuzne price i nekako se ne bih usudila da tako nazovem dete iako to nema veze sa mozgom.

Moja sestra je cetvrto zensko unuce u porodici. Onoga trenutka kad je moj deda shvatio da nema musko unuce poceo je da je zove Marko, inace se zove Marina. Nije bio senilan, samo je poricao stvarnost. :lol:

bubi

cimeta

Bokte mazo hypolina, evo i meni je počelo da se sviđa Naum  :crycry:

"... and the dreams that you dare to dream really do come true..."

Dada

Mali Naum :girl_in_love:

Ja Mlicu zovem Mileva kad me iznervira a Djinu Djikna  :lol:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

hypolina

Quote from: bubi on March 05, 2013, 01:46:16 PM