Main Menu

Eh te bebe...

Started by vucica, September 19, 2013, 05:11:58 PM

Previous topic - Next topic

vucica

ja sam od onih osoba koje su bile ubedjene da nikada ni nece imati decu. nikada nisam razmisljala o njima, ne znam sa drugom decom, jednostavno me to nije privlacilo. e onda sam upoznala mm, koji me je skoro pa naterao da imamo decu. ja sam bila u fazonu, ma za par meseci, ma sledece godine, ma....
i eto mene sa komada 2 :rofl:.
u poslednje vreme hvatam sebe kako citam iskustva trudnica na forumima, u radnjama sam kao blesava kad vidim bebi odeljenje,  jednostavno vidim sebe da imam jos jedno dete.
puno je naravno tu prepreka, tu su i godine i moj novi start u drugoj zemlji, naravno mm ni nema pojma sta se meni mota po glavi :lol:.
na kraju nekako znam da se nikada necu odluciti na taj korak, ali isto tako znam da cu se u starosti duboko kajati zbog toga.
mene bas zanima kako ste se, za one koje imaju dvoje, odlucile na trece dete? da li je neka od vas u mojoj situaciji da masta o jos jednom zamotuljku? zasto, pak, nikada ne bi imale jos dece? i tako...
bas sam radoznala.
naravno, sve ste dobrodosle da se ukljucite  :bighug:.
Vuk  04.09.2008.
Nika 13.12.2010.

gasha

:lol:
svi smo izgleda prosli kroz tu fazu
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Deda

Nismo svi  :D
Ali srecno svima u tome :voda:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Despina

trece pa slucajno   :lol:
nadji prvo posao, radi 6 mjeseci da imas pravo na porodiljsko i onda samo naprijed  :clap: divno je poroditi se u ovoj zemlji ali im je prenatalna dijagnostika i pracenje trudnoce nula, izmedju ostalog imas samo jedan uz u normalnoj trudnoci i to u 18.nedelji.
A, L, S

Lani

Što misliš da ćeš se duboko kajati u starosti ako ne budeš imala 3. dete, kako možeš sad to da znaš? :kiss1:
Mi smo isto prvo dugo mislili da ćemo ostati samo na jednom detetu, mm nikad nije vršio pritisak na mene, uvek je govorio da je odluka prvenstveno moja jer na kraju krajeva ja sam ta koja mora da izgura trudnoću, da ga rodi pa posle sve što ide uz to... Verujem da mi je onda i zbog toga što nisam osećala pritisak sa te strane i bilo mnogo lakše da uopšte počnem da razmišljam da bih mooožda nekad mogla da imam i drugo dete. Nekako smo onako skroz spontano počeli da pričamo o tome, Iva je isto krenula da traži brata ili sestru prilično često i u tom razimšljanju šta ćemo i da li ćemo ja sam ostala u drugom stanju. ;D
O trećem nismo nikada razgovarali onako ozbiljno, došli smo do zaključka da iako bismo materijalno mogli to da priuštimo, ne znam koliko bismo na druge sve načine mogli da balansiramo sa troje dece... škole, vrtići, treninzi... pritom i mm i ja radimo puno, to bi verovatno bio raspad sistema.
A opet kad vidim skroz male bebe sva se raspilavim. Danas sam bila kod kume koja ima bebu od 2 meseca, toliko mi je lep i nežan i mekan  :love32: htela sam da joj ga ukradem i da ga nosim kući.  :girl_haha: Imam tako nekad napade bebočežnje ali prođe me to relativno brzo.

vojka

ne znam sta da ti kazem
mm i ja smo u nekoj proslosti planirali da imamo troje dece
njega i dalje to drzi  :lol:
a ja ne znam i nisam pametna
negde u sebi, bih volela da ih imam tri
a opet, realno gledano, nemam pojma kako bih uspela da se svima dovoljno posvetim,
i organizaciono ih ishendlujem, a tu je i materijalni momenat 
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

martina

Quote from: gasha on September 19, 2013, 05:25:42 PM
svi smo izgleda prosli kroz tu fazu
izgleda
ja sam trece dobila neplanirano... blizanci... uvijek sam mislia da cu imati dvoje
i to nisam nikad bas nesto bila obozavalac djece, beba... nego sam nekako kontala da trebam da imam djecu  :rofl:

a vjeruj mi, bilo je situacija kad sam mislila o cetvrtom, i ja ta razmisljanja pripisujem hormonima... posto uopste nikad nisam "mislila" da hocu jos jedno dijete, nego sam "osjecala"
posebno je bilo problematicno sto je moja kcerka htjela sestru, i, majke mi, da je moglo da sa garantuje da ce biti djevojcica - ne znam kako bi me mm sprijecio  :lol:

elem, ako istrpis - prodje  :rofl:
a ako ne istrpis - onda imas trece dijete  :girl_in_love:

elem, ima nas ovdje iz svih tih primjera  :lol:
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

martina

ja sam ovo ljeto bas uzivala s rodjakovim sinom, 4 mjeseca... stalno sam se nudila da ga pazim
snaja mi bas bila zahvalna ... i svi sretni  :good:
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

vucica

:lol:, verovatno i jeste samo faza.
despina, kako si ti prakticna  :rofl:. sta, samo 6 meseci moram da radim? i onda se radi sve vreme trudnoce, pretpostavljam?mislim, sto  i ne bi.
lani, sta znam zasto. npr. ja imam jos dve sestre i nekako u familiji nas je skoro svugde po troje i to mi je prelepo. moje sestre i ja smo bas bliske i bas bih volela da nas je i vise. a i kada
se svi porodicno okupimo :love32:
inace isto mislim kao i vi, sto ne jos jedno.

Vuk  04.09.2008.
Nika 13.12.2010.

Lani

Onda treba da vidiš sa tm prvo šta on uopšte misli o tome, i on je tu neki faktor.  :girl_haha:
I da razmisliš o tim praktičnim aspektima. Realno, ja bih mogla da imam još jedno dete u principu ali šta da radim s decom ako usput pogubim sve živce ili sam stalno u grču kako sve da stignem i postignem.

vucica

Quote from: martina on September 19, 2013, 05:50:51 PM
izgleda
ja sam trece dobila neplanirano... blizanci... uvijek sam mislia da cu imati dvoje
i to nisam nikad bas nesto bila obozavalac djece, beba... nego sam nekako kontala da trebam da imam djecu  :rofl:

a vjeruj mi, bilo je situacija kad sam mislila o cetvrtom, i ja ta razmisljanja pripisujem hormonima... posto uopste nikad nisam "mislila" da hocu jos jedno dijete, nego sam "osjecala"
posebno je bilo problematicno sto je moja kcerka htjela sestru, i, majke mi, da je moglo da sa garantuje da ce biti djevojcica - ne znam kako bi me mm sprijecio  :lol:

elem, ako istrpis - prodje  :rofl:
a ako ne istrpis - onda imas trece dijete  :girl_in_love:

elem, ima nas ovdje iz svih tih primjera  :lol:
Vuk  04.09.2008.
Nika 13.12.2010.

disco2000

Ja sam oduvek htela troje ili cetvoro :rofl: ... mrka kapa :crazy:

senka

ja sam oduvek želela da imam troje, pa da ih rodim do 30-te, pa da mi prvo bude sin...
i sve mi se ispunilo  :)
uvek sam se videla kao majka, to mi je bio životni cilj i poprilično sam bila nestrpljiva da se ostvarim u toj ulozi
troje je moj maksimum u svakom smislu

sada jedva čekam da moja sestra nešto uradi po tom pitanju, da malo gnjavim i mirišem  neku bebu, a onda odem kući i bezobrazno mirno spavam  :rofl:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

vucica

Quote from: senka on September 19, 2013, 06:19:54 PM
ja sam oduvek želela da imam troje, pa da ih rodim do 30-te, pa da mi prvo bude sin...
i sve mi se ispunilo  :)
uvek sam se videla kao majka, to mi je bio životni cilj i poprilično sam bila nestrpljiva da se ostvarim u toj ulozi
troje je moj maksimum u svakom smislu

sada jedva čekam da moja sestra nešto uradi po tom pitanju, da malo gnjavim i mirišem  neku bebu, a onda odem kući i bezobrazno mirno spavam  :rofl:
:love32:
mozda je u stvari to moje resenje, da teram ove moje da radjaju decu, pa da i ja bezobrazno mirno spavam :lol:. super plan.
Vuk  04.09.2008.
Nika 13.12.2010.

stacka

Quote from: Deda on September 19, 2013, 05:26:38 PM
Nismo svi  :D
Ali srecno svima u tome :voda:

:friends:

Nikada, ali stvarno nikada mi nije bila zelja da imam troje dece. Dvoje je za moje kriterijume idealno. I, imam bebe u okruzenju i nagovaraju me drugarice na trece, neka hvala ;D
Jedini da kazem problem je sto je I. zeleo troje ali sam mu rekla da slobodno moze svoj plan da ostvari sa nekom drugom, nemam nista protiv :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.