Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Started by senka, February 05, 2014, 11:24:41 PM

Previous topic - Next topic

senka

Uplaćujemo deci i počeli smo da ih vodimo na preglede. Preko Wienner-a, neki Basic paket, to ne ulaze stomatolog i oftalmolog. Vrednost pregleda je 1000e/god. Postoji spisak ordinacija/klinika sa kojima sarađuju, ukoliko želimo nekog drugog ide se na refundaciju. Za lekove 10% učešće (mada se uvek može otići kod pedijatra po recept)

Bili su kod Žutića na pregledu kod Baljoševića. Moram da ga pohvalim iako nije tema o tome, dao je M. homeopatski lek da pokušamo da mu se oporave krajnici kao poslednja šansa pred operaciju.
Sutra vodimo K. kod dermatologa u Bel-Medic zbog nekih bradavica.

Deluje komotno, a nije skupo.
Jel ima neko iskustva? Mi smo novi u ovome
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

Zvuci zanimljivo, nemam iskustvo sa ovim.

Nisam skapirala koliko godisnje ti uplacujes taj osnovni paket  po osobi za ovu vrstu usluge?  :innocent:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

AnaK

Čini mi se da je hypolina nešto pisala o tome, sad ću probati da nađem.

Edit - našla.

http://www.mojamansarda.com/index.php?topic=21.msg603356;topicseen#msg603356
Janko 23.7.2002.

senka

ja tražila da vidim je postoji tema i nisam našla

Una za troje dece plaćamo oko 1500din mesečno (ukupno)
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

nema kao odvojena tema, usput se pričalo
jel postoji mogućnost da se ti postovi prebace na ovu temu?
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

emge

Evo Hypolinino iskustvo:

author=hypolina

Ja sam preko firme 2011 imala Delta Generali, prosle godine Uniqu i sad smo raskinuli ugovor sa Uniqom i opet imamo za mene, MM i N. privatno zdravstveno preko Delte.

Glavni razlog sto smo raskinuli ugovor sa Uniqom iako su bili povoljniji je to sto sam za svaki pregled morala da zovemm da se na call centru objasnjavam sa Dr i da kod samog lekara cekam novi uput da posalju za svaku dodatnu analizu. Na primer, zakazu mi pregled kod ORL jer Nika ima temperaturu i boli je uvo, oni posalju u Belmedic samo uput za pregled ORL, onda ORL uzme bris iz nosa i grla i KS i onda opet cekam tamo da Uniqa posalje uput i da potpisem taj dodatak.

Sa Deltom je bila pesma. Ja sam 2011 isla na magnetnu rezonancu u Panaceu privatno bez ikakvog zakazivanja jer sam imala migrene. Uniqa mi to ne bi odobrila nikada. Takodje ih nikada ne zovem ni ja, ni bilo ko drugi ko ima to osiguranje iz firme, a to je bar 500-600 ljudi.  :)

Jedina razlika je sto Delta nema sklopljen dogovor sa Belmedicom, ali iskreno ni ne treba. Svi ti profani koji dolaze u Belmedic za 5000 din po pregledu dolaze kao konsultanti i u druge privatne ustanove. Tako na primer profesor Nestorovic dolazi i kod Zutica i tamo je pregled 3600 din. Ostala mreza privatnih ustanova koje pokrivaju je bas ogromna.

Ja sam ovim osiguranjem prezadovoljna, cak smo Niku i operisali privatno (cevcice u usima i treci krajnik) i to mi je to osiguranje pokrilo. S obzirom da to koliko je cesto bila bolesna ja koristim taj benefit maksimalno. :)

da ne šétam sad tako stare postove

Glitter

sad sam zvala Wiener, minimalna suma je 56,6 evra godisnje za vrednosti do 1000 evra, basic paket, mogu deca odrasli bez ogranicenja i vezivanja. Ugovor jeste na godinu dana. Basic paket je namenjen za oubicajene posete lekaru, prehlade, gripove, ORLove (sto mene zanima za malca) i prepisivanje recepata.
Dakle iskljucivo basic vanbolnicko lecenje

emge

56.6 evra ti je jedan pregled u Bel Medici, zvuči isplativo.

mi preko firme imamo neko Axa osiguranje, 20% popusta na preglede. Ja sam na svoju karticu povela bila Marka u Belmedic.

rafa

Quote from: Glitter on February 06, 2014, 12:20:12 PM
sad sam zvala Wiener, minimalna suma je 56,6 evra godisnje za vrednosti do 1000 evra, basic paket, mogu deca odrasli bez ogranicenja i vezivanja. Ugovor jeste na godinu dana. Basic paket je namenjen za oubicajene posete lekaru, prehlade, gripove, ORLove (sto mene zanima za malca) i prepisivanje recepata.
Dakle iskljucivo basic vanbolnicko lecenje

A neki family paket 2+2?  :think:
I jel ima neki prosireni (i za even bolnicko lecenje)?

Ja pitam tebe, a mogla bih da zovem i njih.  :lol:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Glitter

iimaju kombinacije svega i svacega, meni je konkretno trebalo samo za malca
zovi 2221662 ili 2221661 to je prodaja novi beograd za dobrovoljno zdr osiguranje

senka

u Wieneru sve ide preko operatera, ali sam biraš ustanovu. Ako nema ustanove na njihovom spisku, plaćaš pa ti refundiraju. Za hitne slučajeve ide se na VMA.
Mora da prođe dva puna meseca od sklapanja ugovora da bi mogao da koristiš osiguranje.

Kod premium osiguranja ima bolničko lečenje, operacije i sl. homeopatiju, stomatologiju, oftalmologiju i svašta još opet do određene sume 5 i 10 hiljada e

Basic
pregledi i dijagnostika
mentalno zdravlje u kriznim situacijama
hitne stomatološke intervencije usled nezgode
hitan sanitetski prevoz
zdravstvena zaštita trudnica
lekovi sa 10% učešća do 100e (za godinu dana)
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

postoje bolesti koje ne podležu tipa dijabetes, alchajmer, aids, ciroza jetre, angina pektoris, ms, parkins, epilepsija i dr.
ne pokrivaju ni povrede prilikom ekstremnih sportova, usled zemljotresa, požara, rata, povrede i bolesti usled konzumiranja alkohola itd.

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

Quote from: senka on February 06, 2014, 01:41:03 PM
mentalno zdravlje u kriznim situacijama
lekovi sa 10% učešća do 100e (za godinu dana)

meni se isplati da uplacujem, ako nista samo za ove dve stavke  :lol:

senka

evo nas u bel medic-u dermatolog 6000  :crazy:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama