Main Menu

deca i šah

Started by Finalina, May 18, 2009, 12:35:52 AM

Previous topic - Next topic

anelore

AnaK

Janko 23.7.2002.

kalimero

izasla ista slika i u casopisu "Stari Grad"  :clap:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

AnaK

Janko 23.7.2002.

rafa

:girl_in_love: :love32:

Kome je sudjen, videcemo jos  :-\ :turpija: :rofl:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

cici

Bravo za sahistu, divan je :love32:

Ira

Bravoo za sahistu  :clap: :girl_in_love:

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

AnaK

Pisala sam već negde o tome koliko sam prošle godine (ili pretprošle  :think:) bila iznenađena da ima dece koja imaju privatne šahovske trenere i tome slično, a sad da dopunim o roditeljima  :shout: Jankova ekipa je plasirala na 6. mesto, imaju ukupno 11,5 poena. Janko i još jedan dečak imaju po 4 (igralo se pet kola, po jedno su pauzirali). Ekipu teorijski vodi psiholog (koja ih praktično samo obavesti o tome kad je i gde takmičenje), koji daleko stanuje pa ne dolazi na takmičenja, ali je tu jedan tata veoma aktivan. On ima sina koji je solidan šahista, i još jednog koji baš i nije, ali voli da se takmiči. Taj mlađi ima i druga, najboljeg.

Elem, pošto je danas taj tata napravio raspored, kapiten ekipe se naljutio i uopšte nije igrao. A tatin bolji sin je osvojio 2,5 poena, a lošiji i drugar ukupno, zbirno, jedan poen. Dakle, njih trojica imaju manje poena nego Janko i taj drugi dečak pojedinačno, uz kapitena koji se iznervirao i odustao.

Pa stvarno su ljudi...
Janko 23.7.2002.

senka

:crazy:

Vazno je da je Janko dobio potvrdu svog kvaliteta, sve ostalo je u senci...
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

monochrome

emge

Nevjerovatno :(

Ali taj tata se angažuje i smatra da zato treba da pravi i ekipu... jbg...
Bitno je da je Janko postigao uspjeh, a taj tata ćé valjda da se presabere do sledećég takmičenja. Samo me strah da ne izgubi interesovanje, kad vidi da mu djeca i nisu uspješna.

Kod nas u školi nema više šaha, odustao je valjda taj klub i juče me je zvao martin treber da pita da li bi ona kod njega na privatne časove, da naprave neku mini grupu.
Ja nisam primjetila da je toliki talenat, ali ako bi još par djece iz škole, što da ne. Kapiram njega, on je student, dobro bi mu došla kinta da nešto zaradi.

AnaK

Ma ja stvarno ne razumem da toliko guraš svoje dete ako mu ne ide. Ići će mm ovih dana do psihologice, da popriča o svemu tome, pa će u zavisnosti od toka razgovora i mesta & značaja tog tate ili da se malo angažuje ili Janko neće naredne godine da bude u timu.

Ma super za Martu  :girl_in_love: Klub Delfin 'drži' Novi Beograd, ima ih u dosta škola.
Janko 23.7.2002.

AnaK

Moj sin se vratio šahu. Igra na netu, vratio se u formu, i nedostaju mu mečevi uživo. Ja nisam uspela da nađem neki 'rekreativni' klub, svi su škole, vežbanja, pripreme, kategorije... A Janka to ne zanima (možda bi ga povuklo, ali nisam sigurna ni da to želim, još pamtim Elanorinu priču  :kiss1:) Elem, ako slučajno saznate da postoji neko prijateljsko mestašce gde se okupljaju ljubitelji da malo proigraju, molim vas da me obavestite  :flower: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

vrana

Hm. Pa ja ne znam (osim penzose na kalisu :lol:), ali mogu da pitam ovog naseg trenera, koji mi se inace mnogo svidja i bas je ok lik, mozda on zna...

Super za povratak sahu :clap:
Pamtim i ja Elanorinu pricu, ali u ovom kontekstu mislim da je to sjajan potez
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

AnaK

E, super, pitaj, pliz,, hvala  :kiss1: Znači, uzrast - srednjoškolac.

A Janko je igrao sa penzosima ispred naše zgrade kad je bio mali i u šahovskom zenitu, i kad je počeo da ih ljušti, prestali su da sarađuju :lol:
Janko 23.7.2002.