Main Menu

deca i šah

Started by Finalina, May 18, 2009, 12:35:52 AM

Previous topic - Next topic

Elanor

anak, mora da može, da igra negde četvrtu tablu u lokalnoj ligi. moj je brat svojevremeno kao srednjoškolac tako igrao za mirijevo (drugu tablu, sa svojom prvom kategorijom, kao najmladji u klubu) i prilično se dobro zabavljao.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Pa raspitaću se, njega su i onomad ganjali da polaže za drugu kategoriju, da uči neznamkoliko otvaranja napamet, pa bi on to da izbegne. Da ga ne ganjaju, da može samo da uživa  :girl_haha: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

vrana

Ovde u ovoj vasinoj skoli nema kategorija, uopste ih ne forsira, samo ih uci da igraju i vole sah. A uci ih jos mnogo mnogo toga, vaspitava ih,  i koliko god zvucalo pateticno, zaista ih uci da budu dobri ljudi
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Elanor

to se polaže? :ces:
uopšte se ne sećam, mislila sam da se kategorije stiču igranjem i pobedjivanjem (skupljanjem poena), a ne testovima
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Ma trebalo je nešto, sećam se da je trebalo otvaranja da uči. Sad izguglah, našla sam ovo:

QuoteKategorni turnir za osvajanje I i II kategorije odigrao se u periodu od 11.01. do 15.01.2012. godine. Igralo se 9 kola, svaki dan po dva kola dok je poslednjeg dana odigrano jedno. Kod učesnika za osvajanje I kategorije na 11 tamičara kategoriju je osvojilo dvoje prvoplasiranih, dok je na turniru za osvajanje II kategorije učestvovalo 12 učesnika i kategoriju je osvojilo prvih troje.

To sam ja nekako povezala sa polaganjem, namenski turniri. Veruj mi da se ne sećam  :-[
Janko 23.7.2002.

emge

AnaK, ja vjerujem da može da igra u Klubu društvenih igara u zgradi pored Fontane. Pozovi i pitaj, mislim da su oni čak i škola šáha prijepodne vikendom :think: ali garant tamo ima ljudi koji vole šah.
https://klubc22.rs/

Deda

U Paracinu ima bas super sah klub , radi godinama , decenijama , ima ih svih godina , super se zabavljaju.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

maripoza

Koju Elanorinu pricu? :nokti:
Old enough to know better, but too young to care.

emge

Ne znađ da li sam pisala na temi, qli meni je tata stalno govorio da je šah opasan kad izadje iz rekreativnog. On je nekom trenutku lrenuo da igra ozbiljnije, i pričao je da je bio kao opsjednut. I sve je govorio da pazim djecu.

Elanor

upravo to.
ozbiljan šah zahteva kvrc u mozgu, sve tamo negde posle mk, čini mi se.
rekreativno je divan, i ja imam lepa sećanja na tatu i kuma, kad izvade tablu i igraju celo veče :)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

maripoza

A, pa razumljivo. Ja cak mislim da preozbiljno bavljenje bilo cim na duze staze (pogotovo takmicarskim disciplinama) izaziva neke kvrceve: mentalno, fizicki ili kombinovano.
Old enough to know better, but too young to care.