Hrono 2. ili hrononutricija za pocetnike

Started by Deda, September 05, 2014, 09:19:15 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

AnaK

Čitala sam skoro o paradajzu i tome voće/povrće, mnogo mi je bilo zanimljivo.

QuoteIn the case of Nix v. Hedden, the U.S. Supreme Court ruled that tomatoes are vegetables, despite the botanical fact that tomatoes are fruits.

A presudili su zato što je u tom trenutku voće moglo da se uvozi bez carine, a toliko su paradajza uvozili da nisu hteli da se odreknu tog prihoda  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Glitter

mono gde ovde :lol:

prodaju ga u povrce sekciji i online i offline :lol:

ja sam davno citala da sto se sargarepa duze kuva prakticno se pretvara u secer, kad gledam ovaj GI i zvuci mi logicno :think:

bravo neno, oktobarsko dete  :girl_haha: kada nesto zacrta kao brzi voz  :girl_in_love:

rafa

Paradajz je toliko dobar sto za srce, sto za grcku salatu, da moze da bude voce koliko god hoce.  :lol:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

monochrome

Quote from: Glitter on February 27, 2015, 01:28:48 PM
mono gde ovde :lol:

prodaju ga u povrce sekciji i online i offline :lol:

u uk bre...paradajz spada u voce...i krastavci...i sve ono gore sto nabrojah...pitaj s.
"offline" :lol: :lol: :lol:
placem

Glitter

pitala S, kaze jok, povrce je :crazy:

offline kao u prodavnici :lol:

monochrome

mislim, za mene je povrce :turpija:
i ne odricem ga se...nema saMsI...OBOZAVAM PARADAJZ :love32:

monochrome

Quote from: Glitter on February 27, 2015, 02:07:36 PM
pitala S, kaze jok, povrce je

:blink:

on je jedini Jenglez za kog znam, a da kaze da je povrce...wow...ma on je bre srbin :rofl: :rofl: :rofl:

monochrome

evo ti jedan primer...(uh, izvin'te na smetnji :-[)...u os, tamo negde u pocetku, dobijaju vocku dnevno...i dobiju nekad i paradajz :rofl:

Glitter

moja drugarica Sian kaze da je paradajz tehnicki vocka zato sto ima semenke, ali da se koristi kao povrce, po toj logici povrce i ne postoji :lol:

monochrome

Glitter

opet sam zvala Stiva da mi pojasni zasto misli da je povrce ili voce. Rekao mi je da ima veze sa tim da voce moze samo po sebi da generise plod zbog toga sto je semenka odrziva u vodi/soku samog ploda te sa te strane botanicki se smatra vockom, sto mene jako zbunjuje jer to onda vazi i za lubenicu npr a nas su ako se dobro secam ucili da su lubenica i dinja povrcke :lol:

napustam diskusiju glava ce da mi pukne :lol:

podrzavam rafinu teroriju :lol:

disco2000

senka

sve što je slatko je voće, sve što solimo je povrće, moja interna podela  :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama