Letovanje 2015.

Started by Margarita, January 30, 2015, 10:53:49 AM

Previous topic - Next topic

Finalina

ovo je pravi pljucomorski smestaj  :girl_in_love:

emge

Komplet Pržno je takvo :love32:

Samo su i tamo sad gužve na plaži...

Ceca

Urbana, ovaj smestaj na Krfu je hotel, usluga ie Al i bice da nisu jos izbacili cene za sledecu sezonu, znam da su ov godine nasi prijatelji platili oko 3000 eura za njih troje.
Kapiram da ti je sadrzaj za decu jako bitan, jer su one vec velike, i mom klincu od deset godina je ovog leta bilo dosadnjikavo da se ceo dan samo kupa. Italija je po tom pitanju neprevazidjena, ali njihovo more je nikakvo, sivi pesak, muljavo, plicak da ti dosadi, plaze kilometarske.
Mi uvek letujemo u GR zbog divnog mora, pescanih plaza, sve ostalo nekako progutamo, ali smo ove godine shvatili da i dete ima pravo da mu bude lepo.
Dusan 05.08.2005.

rafa

Quote from: Urbana on September 15, 2015, 08:18:10 PM

E sad doduse mozda ja trazim nesto sto tamo velika vecina ne trazi.
Uostalom niko mi ne rece kako se vasa starija deca zabavljaju, osim sto plivaju, rone i citaju knjige.

Moji su na Halkidikiju ceo dan na vodenim sportovima, ali to mnogo kosta a mi ovde imamo srecu da ih drze prijatelji i da nam uzimaju zanemarljivo malo para.

Na Kipru im uvek imam drustvo, pa igraju rekete, lopte itd....zapravo su skoro stalno u vodi, kad su napolju se smaraju. Knjige jedva citaju iovako, na plazi nikad. :lol:

Mislim da je deci tog uzrasta kljucno drustvo. Mi smo godinama letovali u Porecu dok sam ja bila dete i nije bilo apsolutno nikakve animacije krajem 70ih i pocetkom 80ih, pa se tih godina secam kao najlepsih letovanja. Bilo nas je uvek vise od 10-15 dece raznih uzrasta. :girl_in_love:

Znaci, ako ti je bitna animacija probaj da nadjes varijantu sa prijateljima ili rodjacima, u mestu koje ti se dopada i gde su divne plaze i more i smestaj koji ti zadovoljava kriterijume, a sve ostalo je manje vazno.

U stvari, mogu da ti ponudim Kipar ako te zanima, special discount.  :turpija:

Puno peska, malo sljunka, prirodnog lada skoro nigde, treba ti auto ali more najlepse na svetu.  :rofl: :girl_in_love:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

kalimero

Quote from: rafa on September 16, 2015, 09:34:30 AM
Mislim da je deci tog uzrasta kljucno drustvo. Mi smo godinama letovali u Porecu dok sam ja bila dete i nije bilo apsolutno nikakve animacije krajem 70ih i pocetkom 80ih, pa se tih godina secam kao najlepsih letovanja. Bilo nas je uvek vise od 10-15 dece raznih uzrasta. :girl_in_love:

:good:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Mirka

Quote from: Ceca on September 16, 2015, 08:09:42 AM
znam da su ov godine nasi prijatelji platili oko 3000 eura za njih troje.
Shvatam da se obraćaš samo Urbanoj, ali ova suma je takva da najveći broj ovde pominjanih porodica može da provede celo leto na moru sa toliko para   :lol:
i da se pride odlično provede
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Glitter

odavde za te pare mogu na Maldive :lol:

anelore

To sam bas htela da napisem, cifra od 3000 eura za 10 dana je bitno visa od one za koju vecina porodica u Srbiji letuje.
Iskreno, i cena koju ja placam za letovanje u Grckoj nije zanemarljiva, i iznad budzeta je velikog broja clanica ovde, a pri tome ja biram da letujem prilicno komotno, u all inclusive varijanti, 14 nocenja - doduse u junu - i i dalje ostajem dosta ispod iznosa o kojima Ceca i Urbana pisu.
Tim pre mi nije jasna tolika dilema, cini mi se prilicno izvesnim da se za te novce moze pronaci adekvatan smestaj, koji ispunjava sve navedene zahteve, i plaza sa prirodnim hladom i odgovarajucom ponudom dodatnih sadrzaja negde u Grckoj, na kopnu ili na ostrvima. E sad, verovatno je da ce to i podrazumevati malo duzu voznju do zeljene destinacije  :innocent:
Nama je drustvo za decu i odrasle vec godinama recept za uspeh letovanja i zimovanja, ove godine je, osim mora, teren za odbojku na pesku bio potpuni hit (a toga ima npr. u Nei Poriju na svakom cosku, cak i terena za fudbal na pesku i mislim da sam negde videla i stoni tenis - ali cvrc, nema prirodnog hlada).
Da sumiram, misljenja sam da i zahtevniji turisti mogu, u okvirima navedenih budzeta, da nadju u Grckoj uslove za letovanje po svojoj zelji.

Blue

Quote from: Glitter on September 16, 2015, 10:50:49 AM
odavde za te pare mogu na Maldive :lol:

odavde nazalost moze samo jedna osoba na Maldive za te pare :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Ceca

A slazem se malo ljudi odavde moto da priusti, ali verujem da Urbana skoro toliko potrosi i u Hr u aprtmanskom smestaju, kad sabere na sve bar jedan obrok u restoranu + ostala hrana, pice + lezaljke + parking + ostala zanimacija.

Ta cena od 3000 eura je sa avio prevozom sto kad covek pogleda iznosi i letovanje u Turskoj za troclanu porodicu u hotelima slicnog ranga, a po meni more u Turskoj nikako nije u ravni sa Gr obalom.
Dusan 05.08.2005.

Glitter

Quote from: Blue on September 16, 2015, 11:19:55 AM
odavde nazalost moze samo jedna osoba na Maldive za te pare :lol:
jesi gledala preko sandals resort? :spiteful: :lol:

mi smo prosle godine u Turskoj jezivo mnogo potrosili, pocevsi od osnovnog smestaja pa preko svega ostalog

anelore

Quote from: Ceca on September 16, 2015, 11:32:38 AM
A slazem se malo ljudi odavde moto da priusti, ali verujem da Urbana skoro toliko potrosi i u Hr u aprtmanskom smestaju, kad sabere na sve bar jedan obrok u restoranu + ostala hrana, pice + lezaljke + parking + ostala zanimacija.

Ta cena od 3000 eura je sa avio prevozom sto kad covek pogleda iznosi i letovanje u Turskoj za troclanu porodicu u hotelima slicnog ranga, a po meni more u Turskoj nikako nije u ravni sa Gr obalom.
Mi smo Tursku, doduse 14 dana, platili vise, doduse za cetvoroclanu porodicu - tako da smo placali 4 avionske karte i 4 x aerodromske takse.
Ja se slazem da se dosta potorsi u restoranima i na lezaljke, sladolede, pice, parking.... otuda i nasa kalkulacija za protekla 2 letovanja da nam se vise isplati  all inclusive nego smestaj kakav mi hocemo + ovi ostali pobrojani troskovi.
Ali opet, za te novce, tacnije sa maksimalnim budzetom od 4000 evra za 10 dana se svasta moze pronaci u Grckoj, ukljucujuci i vile sa sopstvenim bazenom, potpuno opremljenom kuhinjom i masinama za sudove i za ves na Lefkadi i Kefaloniji (moj dever je isao, pa znam sta je uspeo da ispregovara sa vlasnicima, dakle, zaista ne pricam napamet) i da pri tome ostane nemali budzet za gorivo, restorane, i samostalnu pripremu hrane.
Dakle, ja prosto propustam da shvatim u cemu je bit Urbanine dileme i nezadovoljstva.

Glitter

Ceca

Ukratko sam shvatila Urabnoj nije jasno kako apartman kosta 30-50 eura i zanima je sta se dobija za te pare.

Ona bi rado da letuje u Gr i to bas za male pare, al da dobije sve sto i u Hr. (odlican smestaj,  jedan obrok u restoranu, zanimaciju za decu, mogucnost setnje za nju, divnu plazu bez guzve i sa prirodnim hladom i tako...), ja ne vidim da je nezadovoljna vec radoznala  :)

Dusan 05.08.2005.

Urbana

Drustvo nije toliki problem, Holandjana ima u Hr pa uvek imaju drustvo...imale su i u Grckoj kad smo bili pre 6/7 godina ... ali sto su deca veca postaju i zahtevi veci.
Mi nismo samo da provedemo 14 dana plaza-soba vec poprilicni kilometrazu predjemo, navikli smo da nam je plaza uz guz, jedemo kako kad, ali veci deo svakako u restoranima pre svega vecernji obrok, kolaci, sladoledi, pica....itd
Ovo u Lefkadi je ok, ali to nije na plazi a o sadrzajima da i ne govorim, sam smestaj je super.
Upravo ovo sto Ceca rece.

U Turskoj sam bila i nije mi za ponoviti, preveliki hoteli, plus nisam previse odusevljena hranom, ne da turska hrana ne valja, vec mi je nekako previse sve masovno i higijenski pod ?

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma