Main Menu

Politika - koliko ste upuceni?

Started by Elanor, May 19, 2009, 02:25:21 PM

Previous topic - Next topic

Elanor

PAZNJA: OVA tema je na PENDZERU i ne odnosi se na manje i vise aktuelna desavanja srpske i crnogorske scene :D

Ovde su u junu izbori na koje moram da izadjem (kazna je nekih 700 eur, cini mi se), a ja se osecam kao da sam s marsa pala. nisam sigurna da znam ni koji su izbori ni za koga se glasa, ovde birokratije ima vise nego sto mozete zamisliti.
e sad, politicka situacija mi je jasna, jasno mi je oko kojih se problema dzapaju. uglavnom su to medjusobne mrznje i prepucavanja po jezickoj (paralela s nasom nacionalnom) osnovi, tako da sam sigurna da cu glasati za neku umerenu struju (samo da provalim koja je to :ces:).
politicare ovde prepoznajem po liku, ali ne i po delu, cak imam problema da ih lociram iz koje su partije. opsti mi je utisak da me svi nerviraju :D
u lokalu je vec malo bolje: ne znam nista ali mi se dopada ono sto vidim :)

kakva je situacija kod vas? koliko znate o politickoj sceni i politickim desavanjima u zemlji u kojoj zivite, u lokalu i sire? Da li vas uopste zanima?
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

nelly

Ne zanima me ali htela to ili ne znam i previše :innocent:

edit
:rofl: :rofl: naravno da ne znam vojne tajne,nego za moje vidjenje politike i malo je previše
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

chokoladica

Mene nazalost ne zanima. Kazem "nazalost" jer je to mozda ipak deo neke.. ajde da je nazovem opste kulture. Dosta ljudi danas to smatra "temom za razgovor" .  :lol: 
E, to je tema u kojoj obicno nikad ne ucestvujem. Ne znam da li me ne interesuje zato sto je ne razumem, ili je ne razumem zato sto me ne interesuje. Na izbore vise necu izlaziti , posto vidim da je to uzaludan pos'o.  Naravno, tu i tamo cujem nesto, vidim nesto, a utisak je kao i tvoj " svi me nerviraju"  :D

Dusica

cek Elanor, ako ne izadjes na izbore platis kaznu 700 evra, da li se to odnosi na sve? To bi znacilo da izlaznost mora da bude 100% od ukupnog broja biraca?

Pratim politiku tu i tamo, biram sta cu da procitam mada se ne optereecujem mnogo

Pepi

Ne zanima me preterano, niti se trudim da upratim dešavanja...
Svi političari su za mene isti, obećavaju kule i gradove, a na kraju ipak svi misle samo na sebe i kako da što više novca zagrabe...

Glitter

Elanor

Quote from: Dusica on May 19, 2009, 02:35:39 PM
cek Elanor, ako ne izadjes na izbore platis kaznu 700 evra, da li se to odnosi na sve? To bi znacilo da izlaznost mora da bude 100% od ukupnog broja biraca?
pa da, glasanje je obavezno. svi koji imaju pravo, imaju i duznost :D
tako je u jos nekim zemljama (mislim i kod rafe na kipru) i kad bolje razmislim, nije to los princip.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Elanor, tebe zanima mišljenje vas koji živite preko ili svih nas?
Vidim da ti se sve "domaće" javljaju  ;)

Nanny Ogg

E pa, ja jesam. Sve znam, samo pitajte  ;D

Salu na stranu, zapravo sam upucena mnogo vise nego sto mi objektivno prija  :-[ pa se trudim da se iskljucim i bavim nekim drugim stvarima...nekad mi uspe, pa mi lepo neko vreme  :girl_haha: ali uglavnom mi ne uspeva  :hm:

Ajte zene, ne dram'te

Praslin

Quote from: Elanor on May 19, 2009, 02:25:21 PM

Ovde su u junu izbori na koje moram da izadjem (kazna je nekih 700 eur, cini mi se),
Uh, odličan fazon!
Ne bi bilo loše kad bi kod nas uveli neku kaznu. Ne baš 700e, ali može 70e, pa da vidiš kak0 bi nestala "apatija" naroda.

Pratim i više nego što želim, a mnogo manje nego ranije. Meni je to sve mučno.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Xe

Quote from: Praslin on May 19, 2009, 02:52:53 PM
Uh, odličan fazon!
Ne bi bilo loše kad bi kod nas uveli neku kaznu. Ne baš 700e, ali može 70e, pa da vidiš kak0 bi nestala "apatija" naroda.

Pratim i više nego što želim, a mnogo manje nego ranije. Meni je to sve mučno.
Ovako. Trudim se da se iskljucim van posla, a na poslu se maksimalno trudimo da politiku ne spominjmo. Samo tracevi i seks :mrgreen:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maripoza

Cuj, ne odnosi se na desavanja na srpskoj i crnogorskoj sceni...... a mogla bih ceo tvoj post da primenim tu scenu i da te potpisem od A do SH. :D
Old enough to know better, but too young to care.

Elanor

Quote from: maripoza on May 19, 2009, 02:57:55 PM
Cuj, ne odnosi se na desavanja na srpskoj i crnogorskoj sceni...... a mogla bih ceo tvoj post da primenim tu scenu i da te potpisem od A do SH. :D
dopada ti se vlas' u tvojoj opstini? (ja u uvodnom postu pohvalila moju)
a za ove ovde, imam obicaj da kazem: i love this country, it reminds me of home :D po vise osnova.

ali nije se javio niko s pendzera (ako ne racunamo nelly :ces:. nelly, racunamo li te u pendzer ili ne?)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

nelly

:blink:dok sam ja skontala gdi je pendzer  :think:
jok mene,ja po rodoljublju ovdje :rofl:
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

bubi

totalno neupucena.
apsolutno me ne interesuje politika.