Main Menu

Lefkada

Started by senka, July 07, 2015, 08:36:45 PM

Previous topic - Next topic

senka

Nesto malo vise od 1000km od Bg.
Put odlican, nekoliko putarina od 2-2.30e
do ostrva se dolazi podvodnim tunelom za par minuta, s te strane vrlo komotno.
Ima Lidl, Jumbo, Carefour, Vero...

Nidri i Lefkas veci gradici, lepi za videti i prosetati
ove rajske ekskluzivne plaze (Porto Katsiki, Egremni) su tesko dostupne, obicno je put pun serpentina, uzak, a dvosmeran i dug ili se ide peske po kozijim stazama i strminama (Mylos, AgioFili). Znaci odes jednom i to je to
ove ostale plaze nisu nista posebno. Meni. Lezaljke na plazama 5-7e, negde se i dobije pice. Cene pica su ili ovde nize ili nize  odnosu na proslu godinu sokovi 2, kafe 2.5, cuvena granita koju smo na tasosu placali 4 ovde 2.5. Na nekim plazama se dodatno placa parking.
Takodje, odavde iz Nidrija svakodnevno idemo od 25 do 60km u jednom pravcu do plaze.
Vredi videti, drago mi je sto smo dosli, ali ne verujem da cemo se vracati.

U odnosu na Tasos, fali mi neka ususkanost, intima, dusa.
Nasih ima previse, previse na svakom koraku, pa Makedonaca, Italijana, Bugara, Rumuna. Ima i Crnogoraca i to iz Budve  :girl_haha:

Domacini su usluzni i ljubazni i znaju bar dve reci srpskog, znaju i Nigerijci po plazama  :girl_haha:

Ture brodicem do Itake i Kefalonije 10e, dobije se i rucak.

Imam dosta ilustrativnih slika, pa cu ih vremenom postavljati, a imam i jos 7 dana da dopunim utiske.  :girl_in_love:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

Ja tako volim tvoje morske putopise  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

Lani

I ja. Čekamo nastavak.  :girl_in_love:

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

senka

Ovde je https://www.facebook.com/dejana.zugicdacic/media_set?set=a.10153474595208470.1073741842.582898469&type=3
u slici prikazana plaza Mylos i put do nje

Tu zaboravite na odlazak sa decom peske. (treba pogledati odakle ide neki brodic, a verovato ima)
Nama je valjda nesto puklo u glavi danas, pa smo lepo krenuli peske. Parkirali kod Agias Nikitas i krenuli...
ja sam zaista romanticno zamisljala da je to setnja kroz Kosutnjak, sta fali....jos uprtila torbu iako je mm predlozio da ponesemo samo peskire, dobro to je on posle magarcio, kad sam ja pocela da dahcem i huhcem, jelte... :crazy:

Stazica kroz sumu je uska, uzbrdo naravno penjes se na planincinu logicno, ne bi li se domogao druge strane, povremeno je provalija ili bodljikavo grmlje, siblje ispod kog je opet ta provalija. Stalno nesto cvrci, suskla, a kroz suve granje upekla zvezda. No ne predajemo se. I nigde nikog, nit ko za nama nit ko ka nama. Jedan delic je ravno, a onda puca pogled na plazu, more i polako silazak koji je sad traumatican iz svojih razloga.Zemlja, prasina, kamencici i litica, ponegde neke prirucne stepenice od suvog drveta, skripi ograda se klati.... :crycry:

I to sve traje sigurno 40 tak minuta. Par puta mi doslo da sednem i da placem sto od vrucine, sto od umora, sto od straha, Da kazem da sam se predomislila, Da mm-a ubedim da zove neku gorsku sluzbu spasavanja... :rofl:

Sidjosmo u goli pravi pesak, upadaju noge do listova i kako se priblizavamo moru krece onaj sitan sitan sljunak, e taj ti jede noge do kolena.
Dvadesetak ljudi na ogromnoj plazi. Poneki nudista.
Voda je fenomenalna, prozracna i odmah duboka, hladna, ali prija posle ovakvog puta. Oporavila nas.
Jos smo mi mladenci zapucali na mali izdvojeni deo na samom suprotnom kraju, k'o za lek da nam je.  :crazy:
Posle nisam mogla ni da se opustim pitajuci se kako cemo nazad.
Povratak je bio opet gudurama, ali smo videli neki blizi put ka vrhu, podjednako zaheban, pretpostavili smo da vodi do privatne kuce, sto se ispostavilo kao tacno. Cim smo zasli za kapiju docekala nas je  krsna grkinja u poksaju da nas vrati, ali je mm prosuo adute - she is hurt, she is pregnant...mislim se she is insane u stavri  :lol:

A posed je od nekoliko vilica svaka ima svoj bazen, prelepo...
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Prvo milion stepenika, a onda uzbrdo, bar je asfalt, pa onda nizbrdo i izadjosmo na glavni put. Sedoh na zidic, a mm dzentlmenski ode po auto  :girl_in_love:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lani

Jao kako opisuješ, tačno zamišljam i tebe a i sebe u toj situaciji.  :crycry:
Tako smo se mi jednom lomatali do neke plaže na Skijatosu, sa sve Ivom od 19 meseci :nokti2: i naravno gomilom rekvizita za plažu.  :crazy:
Baš me smara to što si napisala da su najlepše plaže teško dostupne, ja sam za tu neku plažu na Lefkadi (sad ne znam da li ovu ili neku drugu, ne mogu da se setim) a koja ima tih par stotina stepenica zamišljala da su jedini problem te stepenice, da je to najteži deo. A sam dolazak do plaže je ono ostaviš kola na magistrali pa tu neke stepenice i ti se samo spustiš do dole. Hau jes nou. :girl_sigh: Nisam znala da ima ova kozja staza i litice i provalije.  :crazy:

Kuća iznad plaže  :girl_in_love:

Deda

Uh sto su vile sa bazenima  :girl_in_love:
I kako je bilo na toj usamljenoj plazi :zlocka:  i gde su bila deca  :baba:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

kalimero

znaci, ja bih do te plaze stigla nikad  :rofl:

ali slike i tvoj opis su sjajni  :girl_in_love:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Dacko

Mnogo volim da te čitam.  :girl_in_love:

Zumbulica

Ja bih stigla  :) ja volim taj tip avanture samo nemam s kim  :girl_sigh:
A vile sa bazenima  :girl_in_love: uvek se pitam sta su ti srecnici bili u proslom zivotu pa su u ovom zasluzili tu lepotu  :lol:
Senka, uzivanje je citati ...cekamo jos.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

senka

Imaju dve plaze sa stepenicama Porto Katsiki (oko 80-100) i Egremni (oko 350)
Na PK smo bili. Oko 65 km u jednom pravcu i to jedan, taj posledni deo od oko 4-5km je uzan put, dvosmeran, bez bankina uglavnom.
Parking je blizu stepenica, jedan deo se placa, mislim da je 3e. U principu, stepenice nisu problem, prave su nisu improvizovane, ali nije bas zabavno da zaboravis nesto u autu,  pa da se setkas na 100 stepeni.
Ima par kioska sa kafom, sokovima, sendvicima. A na samoj plazi devojka skuplja porudzbine iz obliznjeg restorana, tako da ima svega...
Plaza nema lezaljke, sitan je sljunak do srednje sitan. Prirodnog hlada ima pod stenama. Nastala je od zemljotresa, ima tri dela. Voda je duboka i hladna.
Dolaze i oni veci brodici, ali staju na 200m od obale, pa ti plivaj ako hoces na obalu ili joj se divi sa pramca.

Porto Katziki mi je favorit.

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

disco2000

senka

Ono sto sam zaboravila da kazem u opstem delu o Lefkadi je da mirise borovina prelepo, to recimo nisam osetila na Tasosu,
voda je slana bas ono kad ti ostaju tragovi po kozi i kad ti zateze, toga se secam iz Hrvatske od pre 100godina
i ima lisica i divljih prasica, ili ih vidite pregazene na putu ili kako trckaraju pored puta
komaraca nesto nema, tek po neki, ali zato muva  :crazy: i naravno pcela
Lefkada ima svoj med, maslinovo ulje, origano, razne cajeve, sve se to moze kupiti pored puta direktno od proizvodjaca.

Juce je bila slava Nidrija, prava vasarska atmosfera sa grckim juzni vetar narodnjacima, mirisom rostilja i jeftinim gacama. Bio je i chimney kolac.

Videh na jednoj reklami neki izlet kajakom kroz neke stene, interesantno izgda, ali jbg nije za nas.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lani

Kakva je boja vode.  :girl_in_love: