Main Menu

Lefkada

Started by senka, July 07, 2015, 08:36:45 PM

Previous topic - Next topic

Xe

Jao, jao, kakva milina  :girl_in_love:
neverovatno mi je i da vidim koliko se ljudima očekivanja, želje i ukusi razlikuju. Meni je ona pod stenama apsolutni favorit  :girl_in_love:  mrzim suncobrane
Naravno da su svašta radili na plaži kad je onoj Grkinji rekao "she is pregnant". Zna čovek šta i kako radi  :turpija:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

senka

Micros Gialos

Takodje blizu Nidrija. Oko 3-4km od glavnog puta, krivine, serpentine
I uvek je dolazak do plaze jednim delom kroz neko mestasce uskih ulica gde ako pruzis ruku mozes da otvoris vrata od kuce, poneki restorancic na vidikovcu...

Srednji sljunak do sitan, lezaljke 7e bez pica. Nema parking, parkiranje uz zidic plaze, mesto se tesko nalazi.

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Margarita

kako sve divno izgleda, i mnogo drugacije od ovo malo grcke sto sam do sada videla :)

sad motam po glavi kako mi se koleginica prosle god. nije zalila na te prilaze plazama, pa sam se setila da su njih dvoje isli camcem - gumeni camac+motor

senka

put  :crazy: u nekim tezim situacijama nisam slikala nego se drzala i zmurila  :lol:

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

rekla bih da je ovo ostrvo pre za mlade - motorcic i par i zujanje, sto se uglavnom moze i videti
i na Tasosu smo isli od plaze do plaze, pa nam se jedino smucio put do mermerne, jer je boze moj prasnjav i pun rupa
ovo je ipak drugacije
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lani

Summer

Meni je ovo sve divno  :girl_in_love:

dobro, nije mi divan ovaj put  :rofl:

ali sacekace me lefkada jos koju godinu.

za sada uzivam u tvojim opisima i slikama  :bighug:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

senka

Bili na jos jednoj plazi po sistemu kroz trnje do raja.
Agiofili na par km od Vasilikija, gradica na jugu Lefkade. Put prvo uzan, a onda i prasnjavo kamenit, slicno kao do Mermerne naa Tasosu samo crvena prasina je u pitanju. Voznja  ne duga, a onda se parkira auto i ide peske. Nizbrdo i nizbrdo po istoj toj prasini i kamenju koje ume da bude klizavo, a onda jedan deo kroz jako usku stazu gde te bocka razno bodljikavo grmlje. I finale-prvo improvizovane zemljane stepenice, a onda i prave, nekih 30-tak.
Plaza je manja, prepuna ljudi, lezaljke besplatne, ima neki da kazem kiosk sokovi, sendvici, lubenica, pristojne cene.
Srednje kamenje i sitan sljunak pri vodi. Voda hladna, odmah duboko. Ali nije neprijatno hladna, ne umem da objasnim taj osecaj, lako se ulazi i lako se priviknes.
Brodici pristizu, putnici odlaze i dolaze. I tu vidim svoj spas da se ne vracam istim putem  :rofl: Te smo se A. i ja ukrcale na jedan i posle 15-tak minuta bile u Vasilikiju gde su nas mm i K. cekali.

https://www.facebook.com/dejana.zugicdacic/media_set?set=a.10153479311353470.1073741843.582898469&type=3
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

Ponti

III deo ogromne plaze koja krece u Vasilikiju i zavrsava u mestu Ponti. Uz sam glavni put, ali je velika, pa se to ne oseti. Srednji deo je rezervisan za surfere, posto popodne duva vetar mnogo jak. Pescana plaza sa malo sitnog sljunka pri izlasku iz vode. Onaj fazon plaze gde ides 200m da bi ti dosla do struka. Voda izuzetno topla kao termalni izvor. Meni su u par navrata izbijale graske znoja  :rofl: Htedoh da kupim termometar za vodu da utvrdim temperaturu.
Neverovatan prizor prave surferi kojih u poslepodnevnim casovima ima na stotine. tj. u pitanju je jedrenje na dasci.
lezaljke su 7e, dobije se dva pica po izboru, parkira se u dvoriste gazde koji drzi kafe s lezaljkama. U blizini su  restorani, pa se siri miris rostilja siri plazom, pa me podseca na Aliki na Tasosu, a to ne podnosim. Ima i prodavnica u blizini. Inace, u Vasilikiju je i trajekt koji vozi za Kefaloniju to zadovoljstvo bi nas kostalo 140e.

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

senka

Ovo su plaze koje sam usput slikala, ne znam kako se tacno zovu

Ova je na zapadnoj strani posle Mylos i Kathisme

Ovo je neka blizu mesta Nikiana na istocnoj strani

Ova je u mestu Ligia na severo-istoku

M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Lani

senka

Egremni
50-tak km od Nidrija kuda god da krenete da l prema severu il jugu, na istocnoj obali ostrva.
Nije strasno, ima serpentina, ima delova koji su uski za jednan smer, a kamoli za dva, ali kratko traje. U nekim mestascima delele letke restorana, pa vas posluze krofnama sa medom ili kanapejcicima.
Pred kraj malo prasnjavog puta. Parking 4e.
Lezljke se nalaze bez problema, 6e bez pica, ima bar sa svim i svacim. Voda prelepa, hladnjikava, odmah duboko. Plaza je od krupnog peska, mozda je to i bas sitan sljunak. Ogromna je.
Do plaze famoznih 350 stepenika, ajd do plaze nista, ali sa plaze...Pakao. Stajali, polivali se vodom, dahtali...dobro da se ne lazemo, K je ustrcala te stepenice, mm se hrabro drzao, M. je nosi vodu i polivao me, a A. je vikala ne mama uz liticu idi uz stene  :rofl:
Sledecih 20km me stezalo u grudima, mislila sam mrem  :crycry:

https://www.facebook.com/dejana.zugicdacic/media_set?set=a.10153484962648470.1073741844.582898469&type=3
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Dacko

Da se zabeležim opet kao redovni čitalac. :)
Voda predivna, klinci još lepši.  :love32: Ostalo me uglavnom plaši - i cene i opis puta do plaže. :girl_haha:

Lani

Wow, boja vode je nestvarna...  :girl_in_love: