Imigranti, azilanti i ostale velike seobe

Started by rafa, August 03, 2015, 05:27:27 PM

Previous topic - Next topic

rafa

Moram da priznam da sam skoro nasela.

I skoro da sam poverovala teoriji zavere da je jedini cilj stotinama hiljada imigranata koji prolaze ili ostaju u Srbiji da nasele Srbiju, uniste slovenstvo i pravoslavlje i da spremaju ozbiljne i masovne teroristicke napade.

Ne kazem da njih nema, ali oni prosto nisu tema ove price.

Ali sve vreme ovih poslednjih nedelja sam se osecala lose sto sam skoro nasela.
Pri prolasku kroz svaki park gde bi videla nasmejanu, tihu, uplakanu, srecnu, nesrecnu ili uspavanu decu, koja spavaju na travi ispod drveca, na 40 stepeni, na 18 stepeni, pokrivena ili ne - zeludac i suzni aparat su sami reagovali bez ikakvog svesnog razmisljanja.

I pored toga, park pored lokalnog Maksija u koji svaki dan idem sam svesno zaobilazila. Jer tu su ONI. Da ne napadnu, da ne ugroze, da ne ukradu.....Iako instiktivno znam da nece ni napadati ni ukrasti, vec da se drze zajedno i u grupama zbog svoje sopstvene sigurnosti.

A onda sam sinoc procitala ovo:
https://www.facebook.com/gordan.paunovic.5/media_set?set=a.10153093564027643.1073741900.736832642&type=3&pnref=story

i ovo

https://www.facebook.com/gordan.paunovic.5/media_set?set=a.10153096286677643.1073741901.736832642&type=3&pnref=story

I hvala mu sto je to napisao, i nekom od FB prijatelja koji je svojim klikom omogucio i meni da to procitam.

I danas sam prvi put prosla kroz park, vracajuci se kuci posle paklenog dana.

I gledala ih u oci, i smesila im se, i progovorila.
Da li vam treba odeca za decu, cipele, hrana?

Zbunjena grupa muskaraca, pokazivali su svi na jednog od njih, valjda jedini koji moze da razume

Food no please. I have. Please children clothes. Have nothing. Thank you.
I zahvalni osmeh.  :girl_sad:

U masini se peru decje malene stvari koje su preostale i nekim slucajem nisu podeljene.
Nadam se da sva ona decica nece otici do veceras.

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

rafa

kakva su vasa rasmiljanja, impresije?

Da li me je samo poneo romanticni i ljudski momenat procitanog iskustva nekog idealiste?

ili ipak mislite da vazi njegov zakljucak?

'Neću da vam pišem šta treba da uradite. To je na vama. Samo želim da kažem da ne nasedate na pisanje srpskog fašističkog tabloidnog đubreta i režima kome služe, na gluposti i glasine o teroristima, boleštinama i zarazama jer se tako spuštate na njihov nivo - nivo primata koji se uspravljaju i na nama uče kako da vladaju planetom a o tome ne znaju ništa.

To što na trgu kod stanice nema mobilnih toaleta, pokretnih tuševa, cisterni sa vodom, hrane, lekarskih, pravničkih i drugih timova je sramota ove države i onih koji bi trebalo da je predstavljaju, kao i onih EU država čiju neljudsku politiku prema azilantima srpski režim sledi.

Ali to ne treba da vas se tiče. Vas to ni na koji način ne obavezuje.  One World. One Love.'
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Glitter

ljudima koji su u nevolji treba pomoci, tacka.

ono sto mi je tuzno sto ti ljudi zavrsise u drzavi koja ne moze ni sebe da hrani (mislim ovom prilikom na ljude ne na aparat)

Unabebili

Izbegavam da se udubljujem i posmatram.

Prvi put u zivotu.

Raznece me decje okice ako ih bolje pogledam. Pamticu ih nedeljama.

Ali ako izuzmem zene i decu i te grupice,
kad vidim neke sveze izbrijane, sa Iphone 6 u ruci kakoleze u parku i opusteno caskaju sa red bull-om u ruci,
isto skrecem pogled.

Raznece me cinjenica da ima medju njima ekstremista...a ima...

Ne znam sta da mislim, uradim....grozno sebicno preskacem sve vezano za njih.....
sad....nekako nisam kadra da se sad unosim... :girl_cray:

Kad vidi one zene i decu, imam poriv da vodim kuci i smestim dan dva na konak.
Odustanem, naravno....

Mislim, zamerite mi sad koliko god, moje trenutno mentalno stanje ne moze da podnese ni gram niceg sto mi nije nuzno.... :girl_cray:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Zumbulica

Ja isto moram da priznam da se ne udubljujem, povrsna sam, plus skepticna  :(
Nekako imam utisak da nisu najjadniji iz te price pobegli, ovi sto beze imaju snage, finansijske, mentalne .....
I svakako mislim da nekome ko je u nevolji treba pomoci, tacka.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

senka

Mi smo im samo usputna, nevoljna, stanica.
Oni muskarci sto idu sami...mozda su im zena, deca, rodtelji u nekom izbeglickom kampu nesposobni za ovakav nacin putovanja i snalazenja...neko je opet morao da povede svoju porodicu bez obzira...
neko i finansira taj egzodus...skoro je neko na Fb objavio koment. kao pouzdanu info (majka mu je dir. neke ekspoziture) da dnevno podizu od 1000 do 10k E uglavnom uplata UAE (opet u vecini banaka mora da postoji najava podizanja iznad recimo 3k)...gde je istina ko zna
nekome odgovara da se sranja desavaju tamo, nekom drugom da svi oni pohrle u zapadnu evropu
sigurna sam da je opet manji procenat onih koji se zapute na to putovanje, a veci onih koji su negde tik iza granice njima susednih zemalja
ne vidim interes terorist. napada ovde
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

AnaK

Ja samo mnogo toga ne razumem, u smislu ako jedna država EU može da diže žicu, kako mi ne možemo da sprečimo da ulaze. Prosto, ljudski je pomoći, ali smo mi, kao država, u situaciji da sebi ne možemo da pomognemo. Ne bojim se, ne zazirem, ali se i ne udubljujem. Prosto, nemam nikakvo rešenje, ne mogu nikako da pomognem, pa biram da što manje znam.
Janko 23.7.2002.

Elanor

anak, bila je negde info da srbija dobija prilicne pare od unhcr-a po coveku (registrovanom azilantu), samo te pare negde nenamenski nestanu - po obicaju. odlican biznis model - registrujes, on je tu dva dana pa produzi, na njega ni dinara nisi potrosio, dobijes pare i jos usput spinujes po medijima.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

ja nisam za to cula, iskreno biram i da ne verujem da je to istina

ja sam doduse skapirala poentu azilanata ovde, ne dolaze oni na besplatne kuce i soc pomoc jer na to nemaju pravo, nemaju pravo ni da legalno rade a opet obitavaju po 3+ godina na taj nacin. kvalitetnije je biti beskucnik ovde nego tamo odakle su dosli i to je to

Praslin

Quote from: Elanor on August 03, 2015, 08:47:24 PM
anak, bila je negde info da srbija dobija prilicne pare od unhcr-a po coveku (registrovanom azilantu), samo te pare negde nenamenski nestanu - po obicaju. odlican biznis model - registrujes, on je tu dva dana pa produzi, na njega ni dinara nisi potrosio, dobijes pare i jos usput spinujes po medijima.
I ja znam za ovaj podatak i uverena sam da je tačan.
Da nije tako, ne bi ovi naši tako revnosno legitimisali sve te izbeglice, a vidimo svi koliko za njih ržava daje i koliko im pomaže - NIŠTA!

I lepo pune džepove na izbeglicama, a ovamo se narod huška protiv tih ljudi.

Lično mislim da su svi oni u debeloj nevolji, ali da nije slučajno sada krenula takva navala na Evropu. Oni očito ne pokušavaju da idu ni u bolje stojeće arapske zemlje, ni u Ameriku, niti negde drugde, nego pravac u Evropu. Ima to svoje zašto.

Što se tiče opasnosti za Srbiju i toga da će muslimani preplaviti Srbiju - pa naravno da hoće. Ne sada, ne zbog ovih izbleglica, nego jednostavno nestajemo kao narod i nestaćemo s ovih prostora. Dakle, niko nas ne napada, nego rasterujemo sami svoje.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Xe

Ovo za izbeglice ne znam, nemam gde ni da proverim, jer Vooleen  :crazy:
Ovo za nadiranje muslimana je tačno, mislim, to su prirodne migracije, oni mlađi naseliće opustelu zemlju gde je ostao samo stariji svet (mi), te će, ako se nešto globalno ne promeni s tim religijama, naši potomci (koji ostanu ovde) biti muslimani na kraju.

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Finalina

Quote from: rafa on August 03, 2015, 05:28:55 PM
kakva su vasa rasmiljanja, impresije?

Da li me je samo poneo romanticni i ljudski momenat procitanog iskustva nekog idealiste?
moja razmisljanja su losa, rekla sam ti to vec, ali mogu i ovde da dopunim...strasna je situacija i svi ti prizori po parkovima i ulicama jer to su ljudi i deca koji zive kako ne prilici ljudskom nacinu zivota...da li je to izbor ili nuzda, jednako je strasno,  ako se razumemo

postoje naklapanja, postoje mediji, postoje ti susreti sa njima, postoji istina...moja saznanja i znjanca su takva da ovo prevazilazi moja rezonovanja o temi izbeglistva, ali i teorija zavere na koje mozemo da nasedamo ili da ih pravimo

podaci su porazavajuci, nelogicni i cini se neresivi, ali ja ne razumem da nema pomoci sa strane kada nas sada ceo svet voli i spremna je da pomogne... pa mi smo samo pre deceniju bili zemlja sa tolikim brojem izbeglica da su i UN ucestvovale u njihovom zbrinjavanju, ako se secate

ne znam Rafo da li moze ili treba da se covek opredeli izmedju ljudskosti i gneva, nije uporedivo.... normalno je da te ponese emocija, ali to sam ti vec i rekla ono vece "strasno je da tako zive, svejedno da li je za novac ili iz nuzde"  :innocent:

meni se ovo ne svidja, mislim da je strasno i ja sam bespomocna da promenim, pomognem ili budem toliko pametna da se izuzmem od svega jer ne mogu posto ih vidjam precesto, u mom kraju ih ima premnogo  :girl_sad:

... i ne tako daleko od parka u kome borave i zive, ti ljudi dosli iz tih zemalja gde ne zele da zive, malopre sam videla da ne jednom trgicu, nekad zvanom Cvetni trg, obavljaju radove rusenja i raskopavanja onoga sto je tamo postojalo.... i o cemu ja da razmisljam kada ti isti gradski domacini uredju lepo lice naseg grada tako sto menjaju pločice u blizini Slavije dok se beda odvija samo nekoliko ulica niže o kojoj i ovaj tekst na fb piše... lep tekst, ali se meni kosa na glavi diže o lepim tekstovima u vezi strašnih stvari.... zašto stalno pristajemo da smo neljudi i da nas neko opominje i osvescuje kao da u svim prozivljenim nevoljama nismo dovoljno naucili o ljudskosti  :innocent:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Gizmolina

Rafo  :flower:

Provela sam samo 4 dana u izbjeglickom kampu u Beogradu '92. Vjerujem da smo ipak bili u mnogo boljoj poziciji nego ovi ljudi o kojima citam danima. A nama je bilo uzasno. Uzasno. A znali smo jezik. I imali sansu negdje otici, dobiti krov nad glavom. 4 dana, skoro pa najgora u zivotu. Srecom, brzo smo nasli smjestaj.

Ljudi su stoka, vecinom. Jos uvijek boli kad se sjetim komentara o nama, o prljavstini, zaostalosti, vaskama, bolestima. Ismijavanja, tumacenja raznih, optuzbi, teorija zavjere. I uvijek ono - ali...

Ipak, moj Beograd su oni ljudi koji su bili ljudi. Koji su prilazili, pitali, osmjehnuli se, potapsali po ramenu. Volonteri Crvenog krsta, par ljudi iz skole, nepoznati na ulici koji nisu imali potrebu da me isprave kad trazim dvije kifle. To ste vi, normalni, koji se izbore sa primitivcima oko sebe i natjeraju se da budu vidljivi.

Zato, ne ustezite se. Nista se ruzno nece dogoditi. I ako se potreses i rastuzis, to nije ni djelic onoga sto ti ljudi osjecaju. Dovoljan je osmjeh i pogled. Samo da se donekle osjete dobrodoslima. Da znaju da su jos uvijek ljudi. A citam svasta ovih dana, kampanja vrlo slicna onoj nekada, sigurna sam da ih raznorazni poprijeko gledaju. I da ih je vecina tu iz nekih drugih razloga, opet ima onih koji su tu iz nuzde. Zbog njih treba.

Ispatetisah najstrasnije.  :girl_cray: Bolna mi je ova tema. Ne zamjerite
Nina 20.1.2009.