Imigranti, azilanti i ostale velike seobe

Started by rafa, August 03, 2015, 05:27:27 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Janko 23.7.2002.

Finalina

ja se ne secam kampanje iz tog doba koje spominjes, gizmo, stvarno se ne secam jer meni je to u mirnom Bg bilo sasvim strano, u tim godinama i tim vremenima kada sam bila mnogo mladja, a i u pitanju je bio nas narod  :girl_cray:  ...mozda nisam pratila medije dovoljno zato sto je moja rodbina iz Sarajeva i Čapljine pa nisam ni morala da slušam vesti ... meni to i ovo nije ni blizu slicno  :innocent:

Praslin

Gizmo  :bighug:   :bighug:

Ja se secam i kampanja, i naplacivanja vode i svakakvih đubretarluka :(
Prošlo, ne ponovilo se  :kiss1:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

aleks

I ja se secam tih komentara i kampanje :(
Gizmo :bighug:

Ja nekako mislim da niko ko je potegao toliki put nije bas to izabrao jer mu je cef. Sad po autoputu ka Makedoniji hodaju ljudi i dece, prestrasno.
A to da li ce Srbija ili cela EU da postane muslimanska, to je neka druga tema.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Unabebili

uh gizmo.. :bighug:

tesko je sve to....u mojoj kuci je tih vasih izeglickih  godina pola godine bila dalja rodbina mm-a
dali sve od sebe da pomognemo..spavali u mojoj spavacoj sobi....ja u dnevnoj..otisli su u Kanadu....jave se jednom godisnje...nekad ni toliko... :girl_sad:
ne zameram....verujem da zele da zaborave ceo taj mucan period

dusu sam isplakala kad su odlazili...

s druge strane....meni je vencana kuma sarajka...cudsno nas sudbina spojila....ja njeni izbeglistvo ponela, ona posle moje....

ja vise nemam snage da se potresam, gledam tugu vise nego sto moram...dovoljno i previse mi je kontinuiranog dvodecrnijskog uzasa...i posteno kazem da sad ne mogu da se suocavam sa svim tim ponovo...
moj stepen empatije dobacuje do meni poznatih ljudi....u ovom trenutku....
mozda se to uskoto promeni...

sad sam prosto utrnula i ja nemam snage da se rastuzujem...

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Gizmolina

Ma sjecam se dobro i prica i naslova. Te izbjeglice placene da dolaze i destabilizuju Srbiju, te neradnici kojima je lakse da ubiru dinar na beogradskom asfaltu nego da cuvaju ovce po Bosni, pa hajka na "dezertere" od 19-20 godina kojima zivot nije ni poceo a neko bi da ginu za njihove ideale (treba Srbija kuce da vam cuva a vi da ladite mu*a po Beogradu), racije, ganjanje po gradu i premlacivanje, naslovi u Politici - od "ozbiljnih" analiza Srbije poslije migracija do nesto ozbiljnije analize porijekla jaja koja su u jednom momentu bacana na zgradu Politike.

Da me ne shvatite pogresno, nisam ja kivna na Srbiju, tako je svugdje, tako je bilo i ovdje '95. kad je krenula kolona iz Hrvatske.

Rafin uvod u post dovoljno govori o kampanji danas. Ja sam politicko-istorijsko-demografska neznalica, ne umijem da vidim sta ce ova situacija da poluci za godinu, dvije, pet. I ne upustam se u to. Niti zelim da bilo kome solim pamet, moralisem i glumim nesto sto nisam.

Ni vi, kojima je se stvari desavaju pred nosem, ne mozete mnogo. Una, ne mozes ih smjestiti sve, nahraniti i obuci  :kiss1:, niti trebas. Samo da se ne okrece glava, da se ne trazi opravdanje za okretanje glave. Da se prezreno ne frkce na ljude koji realno jesu opasni (a kad bjezis u jednom momentu zaboravis sta je strah, ne osjecas ga. ako ne osjecas strah, na sve si spreman) i postace jos opasniji ako se nastavi ignorisati problem i ako se ne nadje rjesenje. Koliko vidim, ovdje se loptica stalno salje u tudje dvoriste, malo EU, malo Madjarsko, malo Srbije.

I sad vise ne znam sta sam htjela da kazem  :) Stalno me prekidaju, pisem ovo vec 15 minuta.

Uglavnom, ne ignorisati, ne traziti opravdjanje, pomoci  :innocent: onime sto im treba ili sa par lijepih rijeci. I zapamtiti da jesmo jedan narod - ljudi smo. Nebitno odakle i od cega bjezimo.
Nina 20.1.2009.

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

maripoza

Meni zbog ovoga sto Gizmo pise (a dobrog dela se i sama secam jer sam se vrlo blisko druzila sa ljudima [i to razlicitih nacionalnosti] koji su onomad dolazili kod nas i prisustvovala raznim situacijama licno) ni na kraj pameti nisu teorije zavere i gluposti koje nam serviraju mediji.
Gizmo, :kiss1:

A da je tacno ovo sto Elanor i Praslin kazu, za to postoji potvrda cak i u medijima, samo ne eksplicitna, nego kad se procitaju izjave pojedinih sa vlasti, uporede, premere, jednacini doda i ko je tu ko i koje interese zastupa - postane i vise nego ocigledno kako se situacija koristi.
Old enough to know better, but too young to care.

Praslin

Na tu temu, svi sad pljuju Hrvate zbog proslave Oluje (što i treba), ali nekako zgodno zaboravljaju ponašanje Srbije u tom trenutku.
Jedino se Njuz okuražio da podseti i na ovu veliku sramotu: http://www.njuz.net/sps-obelezava-20-godina-od-blokade-ulaska-izbeglica-u-beograd/

kalimero

A meni je mucno sto se sad sve namerno isceniralo po medijima i sto je opet sve palo na obicnog coveka..... prvo nas, namerno, zastrasuju pridoslicama, pa onda, opet namerno, igraju na kratu toga kako smo, shame on us, bezosecajni......a za to vreme neko uzima pare...... ne daj boze da u ovoj zemlji o bilo kome brine onaj ko treba.....nego samo obican covek....i uvek se ocekuje da obican covek MORA da bude beskrajno saosecajan, da pomogne i onim sto nema, da mu se udara na grizu savesti ..... tolika zamena teza i tolika manipulacija da je to jezivo.....  :hm:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Zumbulica

Osecam se isto kao i Kali .... da dodam samo i konstantno nametanje osecaja stida. I plus sto se svako u svakoj drustvenoj pojavi bori za svoje (licno) parce senzacionalizma ...
Mnogo je potrebno, pre svega zrelosti, zadrzati ravnotezu, ljudskost i objektivnost.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

anelore

Quote from: kalimero on August 05, 2015, 08:50:22 AM
A meni je mucno sto se sad sve namerno isceniralo po medijima i sto je opet sve palo na obicnog coveka..... prvo nas, namerno, zastrasuju pridoslicama, pa onda, opet namerno, igraju na kratu toga kako smo, shame on us, bezosecajni......a za to vreme neko uzima pare...... ne daj boze da u ovoj zemlji o bilo kome brine onaj ko treba.....nego samo obican covek....i uvek se ocekuje da obican covek MORA da bude beskrajno saosecajan, da pomogne i onim sto nema, da mu se udara na grizu savesti ..... tolika zamena teza i tolika manipulacija da je to jezivo.....  :hm:
Kali, potpuno se slazem sa tobom.

Gizmolina

Kali, ubola u sridu!

Jbg, ovo je zemlja (i moja i vasa) gdje se najgore bolesti lijece SMS-om, prirodne katastrofe saniraju uplatama dijaspore... Sve pod parolom: Vlast je dobra, al' narod je go*no.
Nina 20.1.2009.

Summer

potpisujem kali, sve si u pravu, ali se osecam kao sto gizmo pise, vrlo sam neobjektivna, nespospbna da sagledam uzroke i posledice svega, ali sam ridala kao kretena pre neki dan kad sam procitala ovaj tekst paunovica i videla slike, kao i pre 20ak dana kad sam videla neku decu u parku kod hotela srbija, danima me proganjao taj pogled.

nekako sam osetljiva na tu temu, prosla sam izbeglistvo, drugacije sigurno nego oni, ali pod kojim god uslovima, muka je to pregolema kad se napusti rodni prag.

i kao da je juce bila ova oluja, tacno se secam tih dana, i danas mi se place kao i tad, zbog suza tih ljudi, mucenih. jer se na njima obicnim kola slomise. a politicari u zg i bg samo ubiraju poene, na razlicite nacine.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.