Kvrzice po nogama (stopalima)

Started by lilit_depp, June 05, 2009, 01:41:36 PM

Previous topic - Next topic

lilit_depp

Lucija ima ovo cudo po nogama: http://picasaweb.google.com/lilit612/LucijaNoge?authkey=Gv1sRgCMHO98K7sPDehAE#
I zakazali smo kod ortopeda za ponedeljak. Ja guglala :mrgreen: i izgleda da su to neke egzostoze, al pojma nemam o tome (a ne mogu dalje da guglam jer sam ionako vec google-freak).
Da li ste imali iskustva s ovim ili znate nekoga ko ima ovakve kvrzice?
L, L, K

Finalina

ja ne znam sta je ovo, nisam do sada videla

nadam se da ce pregled dati dobar odgovor :kiss1:

mango

Moj drugar ortoped je u Becu na svetskom kongresu (jel' da saljem broj?:) ), pogledace cim stigne.

(a da tebi N zabrani malo upotrebu google i ostalih pretrazivaca? :) )

AnaK

Koliko ja videh (guglajući :lol:), dijagnostika egzostoze nije tako odokativna. A ako si potrefila, ključna reč je benigno, i najčešće nasledno  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

lilit_depp

Quote from: mango on June 05, 2009, 02:35:49 PM
Moj drugar ortoped je u Becu na svetskom kongresu (jel' da saljem broj?:) ), pogledace cim stigne.

(a da tebi N zabrani malo upotrebu google i ostalih pretrazivaca? :) )
:lol:
Da ga zovem na veceru?  :turpija:

Ne koristim google vec iskljucivo pubmed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ :mrgreen:
L, L, K

lilit_depp

Quote from: AnaK on June 05, 2009, 02:37:59 PM
Koliko ja videh (guglajući :lol:), dijagnostika egzostoze nije tako odokativna. A ako si potrefila, ključna reč je benigno, i najčešće nasledno  :kiss1:
Najcesce, da. Al bih nekako da ne upadam u statistiku, tj. one koji nisu u toj grupi.  :P
L, L, K

mango

Quote from: Lilit_Depp on June 05, 2009, 02:40:01 PM
:lol:
Da ga zovem na veceru?  :turpija:

Ne koristim google vec iskljucivo pubmed: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ :mrgreen:

nisi procitala do kraja :D

disco2000

Ne znam sta je... nadam se da je nesto prolazno...

Masha

:o I ilija to ima, s vremena na vreme pogledam u to, malo se zaprepastim kakvo koscato stopalo ima, nijemi palo na pamet da je neki problem Cekam da vidim sta ce vama da kaze ortoped ;)

janavi

ja samo da pitam jedno pitanjce, nevezano za te kvržive, za to stvarno ništa ne znam, i nadam se na nije ništa

ima li ona valgus stopalo?
taj palac koji ide prema ostalim prstima, ili je to samo tako zbog ugla fotke?
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Janko ima dve simetrične kvrge, sad se setih. Bila sam spremna da ga vodim kod lekara, dok mi mm nije skrenuo pažnju na svoje, identične (samo srazmerno veće), na istom mestu.
Janko 23.7.2002.

lilit_depp

Quote from: janavi on June 05, 2009, 09:54:29 PM
ima li ona valgus stopalo?
taj palac koji ide prema ostalim prstima, ili je to samo tako zbog ugla fotke?
mislim da nema. ustvari, nisam sigurna da stvarno nema, al fotke sam pravila tako sto sam joj pokazala kako da drzi noge da se kvrge najbolje vide. mislim, one se manje vide kad je noga u "normalnom" polozaju. u svakom slucaju mi se cini da ne bi bilo lose da je odvedem i kod fizijatra?
i noge joj idu u "O". MM's mama, tj. moja svekrva ima takve noge, pojma nemam da li je genetika u pitanju. ona plus ima jezive cukljeve, ne znam da li i to ima neke veze.

ivana, slikacu joj sutra stopalo u normalnom polozaju, pa ces da mi kazes kako ti izgleda. cek ustvari, ona ne spava, sad cu probati.

@hvala devojke,
moj osnovni problem je sto nemam pojma da li mi je neko u familiji imao slicnu stvar.  :-[
L, L, K

janavi

ma pusti dete sad

čukljevi nastaju tako što palac ide prema ostalim prstima
Vanji tako isto ide palac, ali sam ja mislila da je to do spastičnih mišića

nosi li separatore za prstiće?
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it