Kvrzice po nogama (stopalima)

Started by lilit_depp, June 05, 2009, 01:41:36 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Quote from: margo on June 05, 2009, 11:38:58 PM
Jel ti separatori pomazu ukoliko imam cukljeve? Meni se nazire nesto kao cukalj i hocu da se ubijem!!! Sve mislim da mi je to od neudobne obuce od koje nisam odustajala celo proslo leto :wall:
tek sam sad videla ovu temu, ali na temu cukljeva i separatora imam da kazem samo jedno...Rudo, rade preglede bez uputa samo se zakaze, snimaju i prave separatore po meri , sto bi reki da nikom nisu istii za razliku od ovih sa slika zahvataju i deo stopala i mogu se nositi u carapama, cipelama...mogu da ublaze bol i olaksaju pritisak u stopalima koji se javlja zbog neprvilnog gazenja usled formiranja drugi tacaka ...moja sveki ima te sepratore, kostali su je dve setnje do Ruda, pregled i uzimanje otiska i mozda 1000 dinara za dva komada, napravljeni od neke gume koja se ne deformise, i krza i ne smeta... :hello:

lilit_depp

Idemo u utorak, pa u sredu kod ortopeda.
L, L, K

lilit_depp

Quote from: Glitter on June 20, 2009, 12:08:57 AM
tek sam sad videla ovu temu, ali na temu cukljeva i separatora imam da kazem samo jedno...Rudo, rade preglede bez uputa samo se zakaze, snimaju i prave separatore po meri , sto bi reki da nikom nisu istii za razliku od ovih sa slika zahvataju i deo stopala i mogu se nositi u carapama, cipelama...mogu da ublaze bol i olaksaju pritisak u stopalima koji se javlja zbog neprvilnog gazenja usled formiranja drugi tacaka ...moja sveki ima te sepratore, kostali su je dve setnje do Ruda, pregled i uzimanje otiska i mozda 1000 dinara za dva komada, napravljeni od neke gume koja se ne deformise, i krza i ne smeta... :hello:
Danke. Da li to znaci da oni gore regularno rade preglede? Treba da izguglam websajt....hm, vidim da ce to biti jedna od institucija koje cemo posetiti uskoro :mrgreen:  :turpija: : http://www.rudo.rs/Srpski.htm
L, L, K

Glitter

Quote from: Lilit_Depp on June 20, 2009, 12:14:04 AM
Danke. Da li to znaci da oni gore regularno rade preglede? Treba da izguglam websajt....hm, vidim da ce to biti jedna od institucija koje cemo posetiti uskoro :mrgreen:  :turpija: : http://www.rudo.rs/Srpski.htm
ne znam za preglede kako ih rade ali su uracunati u cenu tih pomagala koje prave, dakle oko hiljadu din je sve komplet...
sveki je kod njih pravila i uloske za obucu, kozni cvrsti po meri i sto je najbitnije malo odignuti jer ona ne moze da ide u ravnoj obuci a od potpetica je bole ledja te su joj oni sracunali i napravili ulozak taman toliko odignut da joj je super, ne bole ni stopala ni ledja ni cukljevi...dva separatora i dva uloska sa pregledima je platila 3600 dinara, pre mozda 3 godine, ali mislim da ni sad niej preterano skupo

lilit_depp

Zvuci idealno. :)

Zahvali i sveki u moje ime.  :kiss1: (:lol:)
L, L, K

Glitter

nemoj da se valjas po podu...isprljaces ledja :mrgreen:

:kiss1:

AnaK

Ja sam nedavno svratila u Rudo u Resavskoj, tragom informacija o pregledima. Rekla mi je da nema potrebe za pregledom, oni već imaju gotove uloške za spuštene svodove, univerzalne. Možda neka druga ispostava ima drugačiji pristup.
Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: AnaK on June 20, 2009, 10:34:51 AM
Ja sam nedavno svratila u Rudo u Resavskoj, tragom informacija o pregledima. Rekla mi je da nema potrebe za pregledom, oni već imaju gotove uloške za spuštene svodove, univerzalne. Možda neka druga ispostava ima drugačiji pristup.
sveki je isla gore na senjaku ili koji  je ono deo grada...iznad BIP-a
zvala da zakaze pregled...ako se dobro secam tu sam i ja isla kao mala za ortopedske cipele

lilit_depp

Da, tu je uvek bila rehabilitacija, a ono sto nisam znala je da su poceli da rade i preglede dece za koje ti ne treba uput, tj. mozes da platis i to je super.
Btw, secam se da je tu, u ratno vreme, bilo jako puno ljudi koji su stradali od mina. :(
L, L, K

Glitter

ja znam da oni imaju univerzalne uloske isl, ali meni su uvek cipelice pravili po meri i prvi put posle tih cipelica cula sam ponovo za njih kad je sveki isla, ono odavde nazvala i zakazala, otisla na pregled i za 3 dana otisla po sve to i platila...ipak ih nazovi prvo, zbog ovoga sto je rekla anaK ;)

lilit_depp

Razvoj situacije: Ortoped kaze da je fibrolipom u pitanju (na osnovu UZ nalaza) , ali da to nije nista opasno (iako zvuci vrlo skeri) i da se desava da ga imaju deca. Ako krene da raste, da dodjemo na kontrolu na jesen, a ako ne raste, onda da se vidimo za godinu dana.
Bio je prilicno opusten. :mrgreen: Dobila je i uloske za cipele i treba da radi vezbice za to.
Posle sam pitala i pedijatra i on je istog misljenja ko ortoped.
Idemo kod ortopeda i u Beogradu.
L, L, K

maripoza

Super. Nadam se da ce proci samo od sebe. :kiss1:
Old enough to know better, but too young to care.

disco2000

AnaK

Janko 23.7.2002.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it