Main Menu

Priče o kućnoj hemiji

Started by AnaK, June 14, 2009, 03:29:38 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Ja nikad ne kupujem proizvode koji se toliko očigledno trude da liče na neke poznate, to mi je odmah sumnjivo. Tako sam i izbegla ove Lanine promašaj tablete. Meni su kalgonit tablete odlične, one osnovne, ne sve u jednom, na veliko pakovanje dođu 12-13 din komad.
One DM maramice za parket ne valjaju ništa :burko: Meni su one za pločice savršene, ali su skupe :burko:
Janko 23.7.2002.

janavi

Quote from: AnaK on September 06, 2011, 09:14:22 AM
Ja nikad ne kupujem proizvode koji se toliko očigledno trude da liče na neke poznate, to mi je odmah sumnjivo. Tako sam i izbegla ove Lanine promašaj tablete. Meni su kalgonit tablete odlične, one osnovne, ne sve u jednom, na veliko pakovanje dođu 12-13 din komad.
One DM maramice za parket ne valjaju ništa :burko: Meni su one za pločice savršene, ali su skupe :burko:
calgonit se sada zove finish
ove lanine nisam probala, ja kupujem neke njihove najobičnije, classic ili tako, najveće moguće pakovanje 120 komada valjda oko 1500-1600din, kad potrefim da nešto valja, ne  menjam
DM probala, smrdela mi od njih mašina, iako uvek sve isperem
više nikad
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Quote from: janavi on September 06, 2011, 09:37:24 AM
calgonit se sada zove finish

Pa nemam pojma, sad proverih, na kutiji koju imam piše i calgonit. Ove Lanine su quantum. A dizajn je praktično identičan.  :ces:
Janko 23.7.2002.

janavi

pa cenim da im je to neka podvrsta, možda one neke što se ne odmotavaju

a inače finiš je u fr postojao još uz vremena moje babe :lol: ona je samo taj donosila odande :D
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Zumbulica

Trulex sam probala par puta da koristim, ja to ne umem, smrdi. Kupujem one tanke i deblje krpe u DM-u, super upijaju, kad su prvi put mokre stavljam ih na susenje i otkuvavam sa kuhinjskim krpama.
A za masinu koristim DM prasak, so i sjaj, ne menjam. Jednom mesecno pustim da opere na prazno sa limuntusom.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

AnaK

Janko 23.7.2002.

Lani

To je definitivno neka podvrsta Calgonita, iste su boje na pakovanju Calgonit tableta, isti font... mislim to je to.
Ja DM obične tablete ne volim, koristim Revolution.

AnaK

Ja koristim trulex krpe, i baš ih volim. Perem ih u mašini za suđe, a dezinfikujem u MW  :turpija:
Janko 23.7.2002.

emge

Zaista su Finish i Calgonit jedno te isto. http://www.calgonit.si/
Ja kupujem calgonit prašak za mašinu za sudove, ultra sam zadovoljna, ja doziram koliko mislim da treba, ništa me to ne smara.

AnaK

Quote from: Lani on September 06, 2011, 09:50:09 AM
To je definitivno neka podvrsta Calgonita, iste su boje na pakovanju Calgonit tableta, isti font... mislim to je to.

Aaaaaa, da sam juče... :nesvest:
Janko 23.7.2002.

janavi

e da trulex, to je još moj ćale uzbacio iz upotrebe (dakle ranih 80tih) iz pomenutih razloga koznakakvih živuljki koje se unutra skupljaju

trenutno koristim dm magične, u raznim bojama

Lani

Quote from: AnaK on September 06, 2011, 09:50:52 AM
Ja koristim trulex krpe, i baš ih volim. Perem ih u mašini za suđe, a dezinfikujem u MW  :turpija:

:blink:

AnaK

Pa stvarno, pročitala da može. Kao nove posle svakog tretmana  :diva:
Janko 23.7.2002.

janavi

ja perem sunđerčić u mašini za sudove
on traje oko mesec dana

Lani