Main Menu

Mafini

Started by kalimero, April 29, 2009, 11:46:56 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

Quote from: AnaK on May 01, 2010, 07:53:17 PM
Jedva čekam utiske, Mardž  :balavi:

Videla sam u merktoru ove mafine:

Cokoladni? Ne vidi se najbolje... Lazar se kune u njih :lol:

AnaK

Nisu čokoladni, beli su. Čokoladni su stvarno divni, i ja bih se klela da ih Janko hoće  :'(
Janko 23.7.2002.

disco2000

Dokaz :)
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

AnaK

Ne zna se ko je slađi, mafin ili Laki  :love32: I posle ovolike radosti, koliko komada pojede?
Janko 23.7.2002.

disco2000

Dosta, dva, tri... pa ujutru doruckuje jos jedan, pa ruca jos dva, pa... :lol: moram da mu pojedem, da ga zaustavim i vratim na kolosek spagete-pomfrit-keks i mleko :wall:
Naravno, on ih pravi...tj. muti i posipa mrvicama, ja samo sipam u kalupe koje je on poredjao...

AnaK

:love32:

Janku su trenutno hit u pojedenoj količini sveže ispečene (cicine mekane) galete. On sve meri, sipa, ja samo topim maslac i pečem.
Janko 23.7.2002.

disco2000

Definitivno moram da kupim onaj aparat :think:

AnaK

Meni se stvarno isplatio, višestruko :pljucka:
Janko 23.7.2002.

Margarita

Evo jos jednog recepta iz one moje knjige, juce isproban:

Mafini sa kulenom

2 solje kukuruznog brasna
1 solja psenicnog brasna
1 kesica pzp
2 jaja
pola solje kajmaka
solja ulja
solja sremskog sira
50 gr kulena
kasicica soli
mleko po potrebi

Pomesati oba brasna sa pzp. Dodati umucena jaja, kajmak, ulje, sir izgnjecen viljuskom i sitno seckan kulen. Sve posoliti i dodati mleka da se dobije smesa srednje gustine. Sipati u kalupe, peci u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 C.

E sad, moje modifikacije :D. Posto nisam imala kajmak i sremski sir, stavila sam pola case kisele pavlake i izrendala oko 200 gr. obicnog kravljeg sira. Umesto mleka sipala sam jogurt. Nemam pojma koliko, sipala sam pravo iz flase, otprilike. I kulena sam stavila malo vise, ali ne preko 100 gr.

Svima su se dopali, Petar pojeo 2 komada. :balavi:

Margarita

I jedno pitanje: koristim za pecenje one korpice iz DM-a. Sa slatkim mafinima je sve OK, a slane uvek tesko vadim iz njih. Kao da se zalepe. :think: Juce sam cak korpice premazivala uljem :lol: ali isto je bilo. Nema sanse da ih odmah izvadim, tek kad malo odstoje da ih pazljivo oljustim.  Jel ima jos neko ovakvih problema?

Lani

Pravila ove jutros.  :diva:
http://joyofbaking.com/muffins/PoppySeedMuffins.html

Divni su, mak se uopšte ne oseti samo limun.
Jedino se od onog preliva sa šećerom i limunom ulepi pleK  :crazy: tj. u mom slučaju silikonska modla ali vredi.

AnaK

Divno zvuče i izgledaju  :balavi:

Mardžori, jedino rešenje ti je, po mom mišljenju, investicija u masne drOetker korpice, dezenirane.
Janko 23.7.2002.

cici

Divni su, ja baš volim takve.Nego kad pomenu silikonske modle, moram da podelim ono što sam primetila.Isto testo pečeno u silikonskim modlama i običnim mi nije isto, imam utisak da je ovo u slikonskim gumasto.Važi za bilo koji recept, probala više puta ili sam umislila?

Margarita

AnaK, hvala, potrazicu ih.

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it