Main Menu

Mafini

Started by kalimero, April 29, 2009, 11:46:56 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Pa isto  :think: I zato nešto mislim da može kao osnova da se uzme neki mafin, a ako treba da se filuje, i to će smislimo :lol:
Janko 23.7.2002.

Lani

Quote from: martina on October 01, 2012, 05:33:01 PM
ma naravno, al nisu cupcakes.
ja mislim da bi mi umrli od smijeha ovdje da im predlozim da ukrasavaju muffins  :rofl:

ne znate vi, iz zemlje normalnih kolaca, moje muke

nego, patispanja... jel je pravite s uljem ili puterom?

E za ovo ti AnaK i ja nismo baš najbolji sagovornici  :lol: To nek kažu ove devojke što češće prave torte.

martina

Quote from: Lani on October 01, 2012, 05:30:32 PM
Nego šta su.  :balavi:
Ja zapravo mislim da pravi cupcake nisam nikad ni probala. :think: Zamišljam da je sličan kao mafin ali da mu testo nije tako sočno a da je frosting presladak. Osim ako eventualno nije neki lemon frosting ili šta već.

razlika je sto je cupcake torta, a muffin je nesto sto se jede, recimo, za dorucak...

dakle, drugo tijesto, isti oblik, i drugi ukus, i druga svrha
i ovdje ces rijetko naci muffin sa frosting-om... frosting ide na cupcakes

jeste da je i tijesto za muffin u sustini slatko, ali nece to ovdje nikad niko muffin ponuditi kao kolac
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Janko 23.7.2002.

martina

znam, trebalo je i meni malo da skontam o cemu se radi, ispocetka

nego, bacila si me u razmisljanje da pravilno objasnim razliku ( to ti je kao jogurt/kiselo mlijeko)
fazon je sto muffin se zapece onaj vrh, bude tvrd. muffin se pravi da "kipi"
a u cupcakes bude mekan, jer je drugo tijesto, a i ne pravi se da "kipi"

u sustini, muffins su bolji od cupcake, to je "given", cupcake se pravi samo da se ukrasi
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Lani

Quote from: martina on October 01, 2012, 05:36:23 PM
razlika je sto je cupcake torta, a muffin je nesto sto se jede, recimo, za dorucak...

dakle, drugo tijesto, isti oblik, i drugi ukus, i druga svrha
i ovdje ces rijetko naci muffin sa frosting-om... frosting ide na cupcakes

jeste da je i tijesto za muffin u sustini slatko, ali nece to ovdje nikad niko muffin ponuditi kao kolac

Razumela tj. znam da je tako.  :lol:

maxic

Ja mislim da sam vec ucetvovala na temi cupcakes vs muffins.  Mozda cak i link kacila. 

Obicne bijele cupcakes jesu i izgledaju prilicno razlicite, ali zbun nastaje kod cokoladnih, uz varijacije postaju slicni muffinima, isto cokoladnim.

Kad smo kod muffins divne sam napravila za ovu vojsku djece sto sam imala za vikened, iz kesice pa dodala svacega unutra, obozavali su. Jedna mama mi poslala mail, pita za recept :lol:
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

martina

a imas li nesto pristojno za cupcakes?

moze i varijacija kesice... to bi mozda bilo i bolje
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

maxic

Ako ces varijaciju kesice, sad cu da ti nadjem link na netu, ali otprilike ubacim u mix kesicu instant pudinga,  1 c. sour cream-a  i saku chocolate chips ako s njima pravim.  Svi se Ameri oduseve.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

martina

Quote from: maxic on October 01, 2012, 06:25:52 PM
Ako ces varijaciju kesice, sad cu da ti nadjem link na netu, ali otprilike ubacim u mix kesicu instant pudinga,  1 c. sour cream-a  i saku chocolate chips ako s njima pravim.  Svi se Ameri oduseve.
dobra ideja
jelnapravis puding ili bas prah s prahom pomijesas?
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

maxic

Prvo pomjesam prah puding ( jello) i cake mix , onda dodam jaja , ulje sta vec ide po instrukcijama s  kutije i stavim pavlaku, kad se sve umuti dodam chocolate chips i jos malo promutim.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

dmi

a sad mala digresija
:lol:
ja ne ljubim cupcakes preslatki su mi ali sam juce na rodjendanu silom priolika probala neki (doduse tesa polizala frosting) pa meni uvalila ostalo. bio je punjen nekim cokoladni filom auuuu kako je bio dobar :balavi:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Zumbulica

Ja sam pravila cokoladne mafine i filovala ih buter kremom, bili su mnogo jaki  :) Sad napravim neki laksi fil sa mlekom pa dodam puter....
Inace, pocela sam da kapiram da te americke torte i nisu tako lose, u principu oni stave isto sto i mi samo drugacije rasporede. Kod nas se od belanaca peku tanke korice (sa dodatkom oraha i sl.) a fil se pravi od zumanaca sa masnocom.
Ja cokoladne mafine pravim gotovo isto kao Saher tortu, nije ni cudo sto ih deca obozavaju, a kad bih ta jaja, maslac i cokoladu drugacije rasporedila dobila bih lepu cokoladnu tortu.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

cici

Pa valjda  svaki fil za tortu moze da se upotrebi da se nafiluju.

Zumbulica

Quote from: cici on October 02, 2012, 08:40:05 AM
Pa valjda  svaki fil za tortu moze da se upotrebi da se nafiluju.
Pa da, samo jos da ono sto filujem napravim u  light varijanti, moracu da pocnem da citam recepte  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....