Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

prevodilica

mada, od drugarice koja radi u banci sam čula da ima i uvođenja novih procedura kod kojih ih rukovodstvo banke iz "direkcije" ne obavesti u potpunosti o postupku i sl, što sve onda dovede do nedoslednosti u primeni procedura i dovodi u pitanje svrhu njihovog postojanja

ja sam inače baš procedure lover, jednostavno funkcionišem po tom principu, ali sam vremenom naučila da moraš svaki korak procedure sam da ispitaš i sve da predvidiš, pre nego što kreneš u sprovođenje iste

janavi

jedna od takvih različitosti: da li vam traže da potpišete onaj opšti "nalog za uplatu"
na njemu postoji linija "pečat i potpis uplatioca"
ekspozitura vojvođanske banke u Glavnoj je jedino mesto gde mi traže da to potpišem, ko god da je na šalteru, dakle to je neka njihova 'interna' procedura :lol:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Lani

Meni uglavnom traže ali eto dešava se i da se ne potpišem.

janavi

meni bukvalno samo u toj ekspozituri, u njihovim drugim, i u bankici KBC na Karađorđevom trgu (gde radi najbrži lik na šalteru kog sam ikad vudela pa uglavnom kod njega plaćam šta god treba uprkos malo većoj proviziji) mi nikad to nisu tražili
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

maripoza

Quote from: janavi on August 17, 2011, 02:00:04 PM
pa niko nije ni rekao da se dere :D
il je meni to promaklo

Pa pricamo o onom tekstu koji je napisao cika koji je bio u Findomestic banci :D pa sa tog aspekta pricamo o svemu ovome. On je, recimo, po mom misljenju, uradio dobru stvar sto je opleo po toj besmislenoj proceduri tako sto ju je objavio. Ali je pricu koju bi objavio stvorio na jedan potpuno sumanut, nekulturan i neljudski nacin (ponasanje prema radnicima u banci). Moglo je to i drugacije. :D

A ovo sto ti smeta, to je opet stvar procedure, ne neljubaznog radnika. U takvim situacijama je uzrok najcesce taj sto je sama procedura nejasna, kontradiktorna ili nije do kraja pokrila sve faktore (a znamo ko pise procedure) pa je radnici tumace kako stignu (desilo mi se X puta u bankama, a iz tog razloga sam u jednoj banci i zatvorila racun). Drugi uzrok, vezan za salterske sluzbenike, jeste sto se pri odabiru radnika gleda sve i svasta a cesto se ono najvaznije za dato radno mesto zanemari - da li ume da koristi mozak :D (a ko zaposljava radnike?). Firma koja ima menadzment koji ume da obavlja svoj posao kako treba i da u svemu tome medjusobno dobro saradjuje nece imati mnogo ovakvih problema. Kad ce kod nas takve firmi da budu u vecini, to bih i ja volela da znam. :D
Old enough to know better, but too young to care.

Margarita

ja sam se svega naslusala od koleginice koja nosi menice po bankama, bas po pitanju procedura
razlikuje se od banke do banke, od sluzbenika do sluzbenika... kod nekog prodje nesto sto kod drugog ne moze, i slicno
ja prosto n emogu da zamislim sistem koji funkcionise savrseno :innocent:
doduse, danas sam u nirvana fazi :calm:   :lol:

maripoza

Quote from: interpreter on August 17, 2011, 02:07:08 PM
mada, od drugarice koja radi u banci sam čula da ima i uvođenja novih procedura kod kojih ih rukovodstvo banke iz "direkcije" ne obavesti u potpunosti o postupku i sl, što sve onda dovede do nedoslednosti u primeni procedura i dovodi u pitanje svrhu njihovog postojanja

ja sam inače baš procedure lover, jednostavno funkcionišem po tom principu, ali sam vremenom naučila da moraš svaki korak procedure sam da ispitaš i sve da predvidiš, pre nego što kreneš u sprovođenje iste

Prevodilice, mi smo izgleda istu skolu ucile? :lol:
Mislim, zivotnu, pored one druge. :lol:

prevodilica

kanda jesmo :mrgreen:
al tu se sve sličnosti završavaju :lol:

maripoza

prevodilica

maripoza

Ne plazi mi se s tim kikicama, sad si punoletna i moras da se "ponasas". :lol:
:bday:  :kiss1:

Unabebili

Ja stvarno ne razumem poslovnu politiku banke Intesa  :no:

Nekako smo zavrsili sa onim duplim knjizenjem, ajde, potkralo se.

Ali...ode muz juce da uzme cekove, stize nam registracija kola - 25000 iljada, pa da platimo na rate ( to nikad ne uzimamo) i riba mu ladno kaze:

- Vi nemate dovoljno sredstava da dobijete cekove!  :blink:

Muz je lepo pita:
- Na Mastercard-u imam dozvoljen minus od 2500 Eura ( i ovog casa ni centa svog na tom racunu) , a ne date mi 5 cekova?
Koza kaze:
- Takva su pravila  :shout:

Muz opet:
- Znaci, ja sad mogu da podignem recimo 500 Vasih eura ,na mastercardu, pretvorim u dinare,
uplatim na svoj dinarski racun i vi cete mi dati cekova onoliko koliko imam na racunu para?
Koza:
- Da.

Muz:
- I onda ja podignem za pola sata tu uplatu, pretvorim je opet u eure, vratim na masertu i opet nemam para na dinarskom.
Koza:
- Da.
Muz:
- E jebem Vas u pravila.

:lol:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

bubi

Glitter

koliko ja znam racun za kreditne kartice i dinarski tekuci racuni su potpuno odvojeni. Moja majka ide svakog meseca da prebaci ratu sa dinarskog na kreditni i to bas po tom principu: ode, digne pare, uplati na drugi racun  :hm:

u pitanju je Alpha Bank...

Lani

Da, odvojeni su, al ovako kad čitam onaj dijalog koji je Unun m imao sa "bankarkom" stvarno zvuči idiotski. :crazy: