Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

maripoza

Da, da, zaboravila sam na prethodnu, a sopstvenu, konstataciju. :crazy:  Sta ti je nepopravljivi idealizam.  :wall:   :lol:

Martina, jesi gledala ti ovo?

https://www.youtube.com/watch?v=FTbXSTe7BIg
Old enough to know better, but too young to care.

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Xe

Dobila sam potrvdu sumnji: Dakle, zovu me iz SO Raska, gde sam podnela zahtev za izdavanje izvoda iz MKR, a prethodno je MM isao u Maticnu sluzbu da im kaze da posalju izmenu prezimena, sto su i ucinile pred njegovim ocima.
Naravno, NISTA NIJE STIGLO!
Stvar je resena tako sto sam rekla da MM radi u Gradskoj upravi i da je zamolio koleginice da posalju izmene (covek je dva puta pitao kad sam se udala, bilo mu je neverovatno da 11 godina nisu poslali izmenu), da bi mi na kraju rekao da moze da pronadje moj vencani list na osnovu datuma U SISTEMU i da ce ga odstampati i sam napraviti izmene.
Toliko o prici da su neumrezeni  >:(
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maripoza

Pa umrezeni su oni, naravno :lol:, ali tetka Mica voli to tradicionalno i po narodski (ko i oni moji iz spojlera :lol:) ili bar voli da nas vidi i podeli s nama misljenje o svezini bureka, pa moramo da protegnemo nogice. :rofl:
Dobro je da si resila. Sad se ne smes razvoditi ni u ludilu. :lol:

Xe

Nisam resila, ovo je bio izvod iz MKR za KOJI SAM MISLILA DA JE RESEN  :lol:  Tek me cekaju peripetije s uverenjem o drzavljanstvu  :crycry:

Xe

Quote from: maripoza on January 10, 2013, 02:09:57 PM
Sad se ne smes razvoditi ni u ludilu. :lol:
Mogu da se razvedem, ali prezime ne menjam ni u ludilu  :lol:

maripoza

Mozes ako ti ne smeta da ti tek na umrlicu napisu da si razvedena. :lol: Inace, uzalud. :rofl:
Ovde covek ne sme ni da se preseli ako zeli maksimalno da spreci peripetije sa birokratijom. :crazy:

martina

Quote from: maripoza on January 09, 2013, 09:24:25 PM
Jes, ali u tim istim serijama preko SIN-a ti nadju svasta. :lol:  Zato sam i pitala. Tek vozacku ne moraju svi da imaju, niti je imaju.
Mislila sam bas na to da mi nije jasno kako nadju neke ljude i kako ih sa bilo cime povezu ako ne postoji nista sto ukazuje na njihovu jedinstvenost i sto omogucava da ga ne pomesaju ni sa jednim drugim gradjaninom (specijalno jer se radi o ogromnim drzavama).

hm, ja se nseto sina ne sjecam iz tih serija, al moguce. sigurno mogu da ti nadju placanje poreza i gdje si radio... moguce i dal si kaznjavan, makes sense, mada nemam pojma, meni nikad niko u zivotu to nije trazio, moguce da provjeravaju poslodavci preko SIN-a - ali ne maltretiraju mene s tim

ovdje svi imaju vozacku... i bukvalno ne postojis ako nemas vozacku...ne mozes da udjes u pub ili klub, ne mozes da platis cekom, ne mozes da rentas cipele u kuglani...  to ti je jedina isprava koju ti iko igdje trazi
znam da to vama zvuci cudno, ali mislim da eventualno 1% stanovnistva starijeg od 16 godina nema vozacku, a to su neke talijanske babe koje ionako sjede kuci

i da, jeste, posto nema otiska prstiju za sve, ako te prije nisu uhvatili, ne mogu da te nadju na taj nacin
ali ima drugih nacina ( svjedoci, recimo)
poenta je sto kod nas rade jako mnogo administracije da uhvate 2% stanovnistva
ovdje ljudi malo odrade cost/benefit analizu. ako je problem frauda toliki da se isplati maltretirati cijelu naciju i poskupljivati administraciju -ok. ako nije - onda se radi sto jednostavnije i jeftinije, a pojedinacne slucajeve rjesavas pojedinacno. ne uhvate ni kod nas sve ubice, iako svi damo otisak prsta
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

maripoza

Hvala, martina. :)

Pisi jos ako se neceg setis, jako mi je zanimljivo koliko je kompletan sistem potpuno razlicit (ja ne mislim da je jedan bolji od drugog, samo mi je zanimljiva ta sustinska razlicitost). A pretpostavljam da to onda dosta utice i na perspektivu iz koje obicni gradjani posmatraju zivot.

maripoza

martina

jao  :lol:

ja sam se ispocetka cudila malo kad sam dosla ovdje, a onda sam skontala da sjeverna amerika sasvim drugacije funkcionise od evrope po tom pitanju

ovdje se od drzave ocekuje da ti se sto manje petlja u zivot. ono, ja tebi porez, ti meni sto me sljeduje - i cao
ima ovdje pokusaja da se uvode identifikacione kartice, tipa licne karte, jer to, u sustini, kao koncept  necega sto te uvijek i za svakoga identifikuje - nema. naprosto zato sto ljudi ovdje nisu nikad ni pisali zakone i pravila da olaksa drzavi takve stvari
i posto ljudi u vrijeme pisanja tih zakona nisu vili neki vazali koji zive na tri koraka od drzave, drzava se trudila d apise zakone tako da ih privole da ih postuju, jer nisu mogli da ih natjeraju, bili su predaleko fizicki, mahom. pa se onda sve pojednostavljivalo sto je vise moguce
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Lani

E da znaš da često bude tako, bar u mom slučaju.  :lol: