Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

Praslin

Ovaj moj još nije priznao da mu je zamorno da radi  :lol:   ali se trudi da mi to dokaže delima  >:(

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

prevodilica

tuga je, martina, što su to kod nas, mahom fakultetski obrazovani ekonomisti, sa retkim izuzecima, ja ih znam nekoliko koji rade kao bankarski službenici, a da su fax završili

Xe

Ih, bre, koliko diplomiranih ekonomista radi na salteru, pa, mozda skoro polovina.
Druga stvar je sto neki od njih ne znaju sta je dugovna a sta potrazna strana, vazno je da su ucili makroekonomsku analizu poslovanja  :crazy:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

martina

ih, koliko ja imam sefova sto su poceli kao tellers.

ovdje je nekad bilo lako da se zivi, zavrsis tako high school, zaposlis se kao teller, ako imas malo soli u glavi napredujes i doskolujes se po potrebi.... neki su bas visoko zavrsili ( a i zasluzili su, nije da nisu, sposobni ljudi). oko mene narod ide u penziju a svega 10-15 godina stariji od mene.

sa mnom radi zena ( ona mi je kao senior lead) koja je zavrsila novinarstvo... stajaznam, ova struka i drzava svasta trpi. ljudi mnogo vise gledaju jel hoces da radis i mozes da naucis nego koju si skolu zavrsio.

mada, ova moja banka za koju radim je kriza zadnja za customer service. da ne radim za njih, ne bih im dinar dala. a za moj posao su predivni
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Praslin

Proradilo  :blink:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Svakako sam odradila prvo plaćanje  :clap:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Elanor

super :clap:

martina, nama je sef proizvodnje diplomirani filosof, a kod mm-a, koji radi za provajdera mobilne, vecina sefova tehnickih sluzbi je zavrsila jezike, najcesce nemacki, ali ih ima i sa kineskim.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

Quote from: martina on May 13, 2013, 08:31:29 PM
ih, koliko ja imam sefova sto su poceli kao tellers.

ovdje je nekad bilo lako da se zivi, zavrsis tako high school, zaposlis se kao teller, ako imas malo soli u glavi napredujes i doskolujes se po potrebi.... neki su bas visoko zavrsili ( a i zasluzili su, nije da nisu, sposobni ljudi). oko mene narod ide u penziju a svega 10-15 godina stariji od mene.

sa mnom radi zena ( ona mi je kao senior lead) koja je zavrsila novinarstvo... stajaznam, ova struka i drzava svasta trpi. ljudi mnogo vise gledaju jel hoces da radis i mozes da naucis nego koju si skolu zavrsio.

mada, ova moja banka za koju radim je kriza zadnja za customer service. da ne radim za njih, ne bih im dinar dala. a za moj posao su predivni
e ovo je nesto sto za sada ovi nasi nikako ne razumeju pa s vezuju za nK KV i ostalo i drze ko pijan plota

martina

Quote from: Glitter on May 13, 2013, 08:58:53 PM
e ovo je nesto sto za sada ovi nasi nikako ne razumeju pa s vezuju za nK KV i ostalo i drze ko pijan plota
za neke stvari mora, pa to razumijem. mislim, ne mogu ja da projektujem termocentrale.

ali ovdje recimo za moj posao uopste nema koju skolu moras da zavrsis. i kad daju oglase kazu cesto da iskustvo zamjenjuje skolu - dakle imaju u vidu da je neko zapoceo iz mail room-a i ucio posao uz rad

sad, da se poglesno ne shvatimo - ja nisam protiv skole. mislim da faklutet, bilo koji, da covjeku odredjeni okvir za siri nacin razmisljanja. i mislim da to itekako koristi.

ono sto nikako ne razumijem su ovi menadzment i biznis fakulteti. meni to uopste nema smisla da se studira na tom nivou. cini mi se da covjek prvo mora da nauci nesto da radi, pa tek onda da upravlja radom. necu da kazem da menadzment nije nikako prenosiv sa stuke na struku, ali ne moze da se uci samo menadzment. meni je to ok za poslije diplomske, ali za osnovne studije mi je prodavanje muda za bubrege, tj uzimanje para djeci ( ovdje). zavrse, jadnicci, te fakultete i misle da nesto znaju. a tamo ih napumpaju, ne mozes da ih spustis na zemlju i objasnis da se svaki posao uci ispocetka. srecom da ovdje mogu da idu da rade ljetne semestre, oni koji su dovoljno pametni, pa nauce nesto i da rade
najgore sto s zaposle u konsulting firmama koje ih prodaju za silne pare sa zvucnim titulama, a oni jadni stvarno ne znaju. mislim, meni je razumljivo da ne znaju, ali za te pare bi trebalo da znaju
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Glitter

Quote from: martina on May 13, 2013, 09:09:29 PM
za neke stvari mora, pa to razumijem. mislim, ne mogu ja da projektujem termocentrale.

ali ovdje recimo za moj posao uopste nema koju skolu moras da zavrsis. i kad daju oglase kazu cesto da iskustvo zamjenjuje skolu - dakle imaju u vidu da je neko zapoceo iz mail room-a i ucio posao uz rad

sad, da se poglesno ne shvatimo - ja nisam protiv skole. mislim da faklutet, bilo koji, da covjeku odredjeni okvir za siri nacin razmisljanja. i mislim da to itekako koristi.

ono sto nikako ne razumijem su ovi menadzment i biznis fakulteti. meni to uopste nema smisla da se studira na tom nivou. cini mi se da covjek prvo mora da nauci nesto da radi, pa tek onda da upravlja radom. necu da kazem da menadzment nije nikako prenosiv sa stuke na struku, ali ne moze da se uci samo menadzment. meni je to ok za poslije diplomske, ali za osnovne studije mi je prodavanje muda za bubrege, tj uzimanje para djeci ( ovdje). zavrse, jadnicci, te fakultete i misle da nesto znaju. a tamo ih napumpaju, ne mozes da ih spustis na zemlju i objasnis da se svaki posao uci ispocetka. srecom da ovdje mogu da idu da rade ljetne semestre, oni koji su dovoljno pametni, pa nauce nesto i da rade
najgore sto s zaposle u konsulting firmama koje ih prodaju za silne pare sa zvucnim titulama, a oni jadni stvarno ne znaju. mislim, meni je razumljivo da ne znaju, ali za te pare bi trebalo da znaju
potpuno se slazem i ja sam sad na postdipl finansije menadzment i hr, jedan od glavnih islova je bio pored ocena i skole pre toga da imas proven track stvari koje si radi i da je to iskljucivo iskustvo od bar godinu dana na senior menadzment poziciji. I iskreno da mi neko dao pre deset godina da ucim bruto nacionalni dohodak i ostale stvari gledala bih ga belo, svakako naucila ali tesko razumela na nivou na kom sad razumem.
Sto se tice poslova postoje nivoi koji zahtevaju obrazovanje a opet velika vecina manuelnin poslova zahteva SOP i trening sa iskusnim kolegom.

martina

Quote from: Glitter on May 13, 2013, 09:18:46 PM
I iskreno da mi neko dao pre deset godina da ucim bruto nacionalni dohodak i ostale stvari gledala bih ga belo, svakako naucila ali tesko razumela na nivou na kom sad razumem.
e bas to. ja vjerujem da ta djeca jako mnogo uce i nauce, ali mislim da je nerealno da to sa bilo cim povezu.
mada, ovdje je velika sreca sto imaju te programe gdje mozes da radis. recimo, skola umjesto da ti traje 8 semestara, traje 10, a radis 2 semestra ( djeca cesto uzmu i rade ljeti, pa da zavrse za 4 godine)

ovdje nastava zavrsi pocetkom maja, tako da preko ljeta ima cijeli jedan semestar

i to mi se svidja. oni nasi ispitni rokovi i to... to mi je samo bezvezno otezanje. da i kod nas ima samo jedan rok, mislim da bi se i profesori i studenti ozbiljnije ponasali.

ovdje fino ides u skolu od septembra do maja, ko zavrsio - zavrsio. i onda imas ljeto il da radis il da putujes - bez razmisljanja o ispitima
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Deda

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Dobijemo obavestenje o deviznom prilivu i sutradan zelimo da sa tog racuna platimo nesto u inostranstvu. I oni nam kazu - ne nemamo para na racunu, a je l'da uzmu sa dinarskog racuna  :hm:. I natezemo se pola dana sa njima, oko ppla 3 zove sluzbenica (inace babetina koja ne zna ni mejl da otvori) i kaze mi - ne moze , definitivno  :blink:. Ja je pitam kako ne moze i kako nemamo para kad su mi juce poslali obavestenje, zvanicno, pecatirano i potpisano da imam pare . A ona meni :"Slusaj I...., ti se u to NE RAZUMES " .
U vreme izgovorene recenice , zovu je i kazu da su pare naravno prosle .
Toliko me je iznervirala, ja znam da ona misli da sam ja susa kojoj tata obezbedio posao, ali da li je stvarno to u bankarskom bon -tonu da mi to i kaze ?
A sta ne razumem, da oni ne mogu da dozvole da ne prisvoje kursnu razliku od 15000 ? :hm:
Tako sam prosle godine otisla kod iste sluzbenice da podignem platu a ona :"Jaaooo, ti si, sad si dosla , znas koliko imam posla ?'
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

bubi

dedo  s t r a s n o!!!!!!!!!
trazi sefa,iako nista neces postici bar ce da joj presedne na par minuta koliko je i tebi

martina

jao dedo
:lol:
pa dje ces zeni u radno vrijeme da dodjes  :rofl:

ai da vam kazem, i ovdje pare cesto stavljaju na hold nakon depozita. ja zato sad prebacujem sve sto mogu na racun ove banke u kojoj adim, jer imam racun za zaposlene, pa nemam hold

a i to sam se sa budalom nagadjala, otvorila racum za mecu i mene ( drugi) i krava mi otvori personal umjesto personnel... 2 mjeseca mi je trebalo to da ispravim. plus kad je personal naplacuju fee...  :ljut:
na kraju je sefica branch-a morala to da uradi, koliko su nesposobni
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Deda

a i radnik obezbedjenja u istoj banci mi je drzao predavanje kako bih u nekim ekspozit.u Bg ne bih mogla da podizem pare u banci nego samo na bankomatu, vratili bi me. Ja ga pitam je l'zna koliko banaka ima u Srbiji, kad bi me vratili, poslednji put bi me i videli  :hm:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

martina

Quote from: Deda on May 14, 2013, 02:15:52 PM
a i radnik obezbedjenja u istoj banci mi je drzao predavanje kako bih u nekim ekspozit.u Bg ne bih mogla da podizem pare u banci nego samo na bankomatu, vratili bi me. Ja ga pitam je l'zna koliko banaka ima u Srbiji, kad bi me vratili, poslednji put bi me i videli  :hm:

a on da je radnik obezbjedjena u nuklearnoj elektrani, sigurno bi znao kako se cijepaju atomi :lol:
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic: