Borba sa visokom temperaturom

Started by stacka, July 14, 2009, 06:52:15 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

Hvala :bighug:

Dobro je, sada je na granicnoj temp., ako ne prodje za 48h onda cu da uradim KS.

disco2000

Sitan osip po stopalima i nesto manje po sakama... na telu po koja tackica :think: Do sada temp. nije presla 38C...

Gost51

Quote from: AnaK on July 14, 2009, 11:40:33 PM
Ja samo da dodam naše iskustvo sa lekovima. Janko kao beba nije reagovao ni na Paracet ni na Febricet, i beskrajno sam zahvalna mango što mi je otkrila Eferalgan. Kad je prerastao po kilaži Eferalgan sirup (u smislu da je trebalo da popije baš mnogo) ponovo smo se suočili sa problemom nereagovanja na Paracet i Febricet tablete, a šumeći Eferalgan nam nije odgovarao, opet zbog količine koja mora da se popije. Beskrajno sam zahvalna Kikiriki koja mi je otkrila Lupocet teen kapsule, sa 300mg paracetamola. Na njih Janko super reaguje (kao na eferalgan nekada davno). Nabavljam(o) ih u Hrvatskoj. Tek da znate, ako neko bude imao sličan problem.

Lupocet sam nekada kupovala i kod nas: sirup, cepici, u svakom obliku

AnaK

Ja sam gnjavila Gizmo pre nekog vremena, i ona ga nije našla :(
Janko 23.7.2002.

Sorciere

Quote from: Marty Maraskino on July 21, 2009, 01:09:35 PM
Sitan osip po stopalima i nesto manje po sakama... na telu po koja tackica :think: Do sada temp. nije presla 38C...

Prati osip, ako nabubri moze da bude bolest saka, stopalo i usta. Cerka moje prijateljice ju je pokupila iz vrtica. Pored temerature pojavio joj se osip u ustima i imala je problema sa jelom. Nije strasno koliko sam shvatila - vrsta letnjeg  virusa.

Ljubac za malenog i nadam se da je vec bolje!
Nina 23.04.2006.

disco2000

Quote from: Sorciere on July 22, 2009, 09:05:38 AM
Prati osip, ako nabubri moze da bude bolest saka, stopalo i usta. Cerka moje prijateljice ju je pokupila iz vrtica. Pored temerature pojavio joj se osip u ustima i imala je problema sa jelom. Nije strasno koliko sam shvatila - vrsta letnjeg  virusa.

Ljubac za malenog i nadam se da je vec bolje!
Nisam znala, hvala :blink: Problem sa jelom nam je standardno stanje, bas cu da pogledam ima li osipa...

disco2000

Nema... al' mirise mi na aceton, neki fruity, blago blago :nokti: ovaj moj tvrdi da mi se pricinjava  :fool: verovatno je od slabog jela :(

Sorciere

Quote from: Marty Maraskino on July 22, 2009, 10:40:53 AM
Nema... al' mirise mi na aceton, neki fruity, blago blago :nokti: ovaj moj tvrdi da mi se pricinjava  :fool: verovatno je od slabog jela :(

Sorry, nisam htela da te dodatno ubacujem... Samo mi je pomen osipa delovao specificno i setila sam se i sto... U svakom slucaju  :kiss1: da prodje sto pre!
Nina 23.04.2006.

Dawn

Po preporuci Anine kume koja radi u apoteci, u Grčkoj sam kupila Ponstan. Kaže da obara visoku temperaturu jako brzo.

http://home.intekom.com/pharm/pfizer/ponstan.html
http://www.answers.com/topic/mefenamic-acid

Finalina

Quote from: Marty Maraskino on July 22, 2009, 10:40:53 AM
da li si mu radila analizu secera u krvi?

disco2000

Sad nisam, pocetkom juna je imao 3,43.

Deda

Quote from: Dawn on July 22, 2009, 03:52:27 PM
Po preporuci Anine kume koja radi u apoteci, u Grčkoj sam kupila Ponstan. Kaže da obara visoku temperaturu jako brzo.

http://home.intekom.com/pharm/pfizer/ponstan.html
http://www.answers.com/topic/mefenamic-acid
Ima ga i kod nas -na crno ;D. Moja sestra ga pise deci kad nikako ne mogu da obore T...
Andrija sad ima jednu takvu, sad cu da zovem po apotekama da pitam.
Koliko brasna a koliko sirxceta u carapice?
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Dawn

Deda ako je frka daću ti Dejanov broj i idi po sirup do nas.

Despina

Luka im temp., u 8h sam izmjerila 38,5 dala Paracet i odmah je zaspao.Sad sam mjerila opet je 38.
Kako se ono daje neizmjenicno Brufen, bjese li na 4 sata od uzimanja Paracet?
A, L, S

AnaK

Teorijski je tako.
Da vam to ne treba, i da mirno prođe noć  :bighug: :kiss1:
Janko 23.7.2002.