Main Menu

Vakcine, kalendar i reakcije

Started by gasha, July 16, 2009, 10:01:26 PM

Previous topic - Next topic

linga

Summer, mislim da oni postupaju isključivo po prijavi pedijatra, tj zove se čini mi se sanitarna inspekcija, koja napravi rešenje i onda se po tome kažnjava. Ako vaš pedijatar zna zašto detetu nije dao vakcinu, to je dovoljno. Možeš za svaki slučaj da pitaš pedijatra da li će sve biti ok.
Suštinski, visok obuhvat vakcinacije jeste način da se zaštite i ona deca koja iz nekog razloga ne mogu da prime vakcinu.

Elanor

Quote from: Glitter on January 26, 2015, 06:22:58 PM
Da imam zensko dete verovatno ne bih vakcinisala ovom vakcinom
Sta znam valjda mu zastita i preventiva rade posao psim ako ovo cudo ne leti okolo
zastita ne radi. kondomi su prilicno neefikasni kao zastita od hpv-a (i jos od nekih drugih std)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

linga

I ja imam nedefinisano mišljenje o HPV vakcini - nisam sigurna koliko je istražena i standardizovana, a s druge strane ima zaista smisla da je prime samo deca koja nisu seksualno aktivna, jer ako su već došla u dodir sa HPV  onda je kasno. S njom je problem još veći nego kod zaštite od dečiih bolesti, jer mknogo vremena prodje od nekog rizičnog kontakta i HPV infekcije, od koje samo određeni broj žena ne izbaci virus prirodno, imunitetom pa on pređe u hronični pa onda 4 vrste od svih su za sada povezane sa kancerom -. dakle teoretski male šanse da neko zaista i oboli. E sad, tu verovatno valja vagati korist i štetu ( s tim što nisam pratila da li je bilo značajnihih slučajeva štetnih efekata).

monochrome

ovde je bilo par smrtnih slucajeva :nokti2:

emge

Ta vakcina je bila prilična pobjeda medicine nad hpv-om. Nije on toliko strašan ako osoba ide redovno na preglede, pa ga uhvati na početku... samo što može da se vraća. Kondomi ne štite od njega :(
Tako da ne znam, možda bih je i dala svom djetetu.

Glitter

ja nisam znala uopste, valjda sam pregurla te neke godine, stitila se onako kako sam znala i umela u tim neki khm promiskuitetnim godinama, sad valjda to ide malo drugacije

rafa

Ja vise pretezem da cu je dati, nego da necu.

Ako se ne varam (tj ako nesto nisam pomesala), mislim da je lilit afirmativno pricala o istoj, ali nemojte me drzati za rec.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

monochrome

procitala...ja pojma nemam sta da radim :girl_sigh:

rafa

Jel stelka napunila 12?

Lola jeste, ali racunam da imam jos godinu-dve sasvim sigurno da odlucim.  :kiss1:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Summer

Quote from: linga on January 26, 2015, 07:16:52 PM
Summer, mislim da oni postupaju isključivo po prijavi pedijatra, tj zove se čini mi se sanitarna inspekcija, koja napravi rešenje i onda se po tome kažnjava. Ako vaš pedijatar zna zašto detetu nije dao vakcinu, to je dovoljno. Možeš za svaki slučaj da pitaš pedijatra da li će sve biti ok.
Suštinski, visok obuhvat vakcinacije jeste način da se zaštite i ona deca koja iz nekog razloga ne mogu da prime vakcinu.

pa pedijatar iz dz ce me prijaviti, posto smo se kod nje pojavili ukupno 2 puta, sara od rodjenja ide kod pedijatra koja radi privatno i ona je obecala da ce svedociti. oba puta kad smo bili u dz umalo me nije u'apsila kad je videla karton, a jednom prilikom mi je kuci stigla opomena koja je glasila: poziva se drug/drugarica N.K. da se po nalogu sanitarne inspekcije SFRJ .... :rofl: kad se nisam slognula, kao putovanje kroz vreme  :rofl:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

AnaK

Janko 23.7.2002.

linga

Aaa...
Pa zašto ne odeš i ne objasniš joj situaciju..

Glitter

Quote from: linga on January 27, 2015, 10:54:13 PM
Aaa...
Pa zašto ne odeš i ne objasniš joj situaciju..
ja mislim da bi je gledala belo i poslala prijavu istog dana

monochrome

Quote from: rafa on January 27, 2015, 10:23:14 PM
Jel stelka napunila 12?

Lola jeste, ali racunam da imam jos godinu-dve sasvim sigurno da odlucim.  :kiss1:

nije...u osmom razredu im je ta vakcina redovna...to je sledeca skolska :nokti2:...stelka puni 12 u junu...