Main Menu

Najčuvenija Ana(K) torta :)

Started by kalimero, April 30, 2009, 12:13:01 AM

Previous topic - Next topic

emge

Valjdalo bi večéras da otopi čokolade, pa se nadam da biljnu pavlaku već ima.

AnaK

Ima pavlaku kad se spremala za Anu :) Nadam se da je biljna, ako je mlečna, dođi ovde po dodatna uputstva  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

linga

linga

Samo da prijavim da je kraljica cokolade ispala odlicno, bila je malo tanja jer sam pekla koru u kalupu od 28 cm, nisam imala manji. Ali je super ispala

anelore

Lani

Bravo linga  :clap:
I meni je kora bila tanušna kad sam pravila kraljicu  :girl_haha: ali vrlo važno, tu su ionako filovi glavni.  :balavi:

emge

Linga, super :clap: Sad mi je malo lakše.

Finalina

ma niste normalne :rofl: za ovolike proracune, ali stvarno ....no da ne žmurim evo i mog doprinosa

U procentima jaje je sastavljeno od:
ljuske - 14%
žumanceta - 28%
belanceta - 58%

označena uobičajeno ovako
SU - 70 g i preko
S - 65-70 g
A - 60-65 g
B - 55-60 g
C - 50-55 g
D - 45-50 g
E - 45 g i manje

tj u jednom jajetu od 70 grama ima:
10 g ljuske
20 g žumanaca
40 g belanaca

nadam se da sam pomogla :lol:

.... ja zato obozavam cetvrtaste plehove, ne mogu da omanu kada nisam sigurna :D

AnaK

Hm, nisam te baš razumela oko četvrtastih plehova? :ces:
Janko 23.7.2002.

Finalina

iz cetvrtastog pleha secem malu cetvrtastu tortu od cetiri kore ili duguljastu od tri , vec kako ispadne testo tj kora za tortu ( kada ne mogu da procenim po receptu da li ce biti tanke ili ne i ukoliko pravim prvi put npr )... kapisko?

AnaK

Ne baš. Većina recepata je prilagođena nekoj standardnoj dimenziji okruglog pleha prečnika 26 cm, te se ja po tome orijentišem i obično to daje zadovoljavajuće rezultate. No, pošto zadovoljavajući rezultati nisu univerzalna kategorija, ako tebi 'radi' to sa četvrtastim, super.
Janko 23.7.2002.

Finalina

da, slazem se, ali svejedno mi se ne dopadaju niske okrugle torte ( a najcesce budu u tom odnosu koji navodis kao "standardno" )

Lani

Ja ne volim niske torte generalno, a Ana torta u onoj standardnoj meri baš mi bude kako treba.

cici

Elem imala sam potrebu da modifikujem malo recept, i ispalo je savrseno posebno sto sam fil nije mnogo sladak.Na fil sam dodala seckani ananas i seckane lesnike, nisam umesala u fil samo posula odozgo.Odlicno je bilo.