Main Menu

Torte-omiljeni i isprobani recepti

Started by Masha, August 10, 2009, 01:19:24 AM

Previous topic - Next topic

Masha

Kinder bueno fil
(nastao kao spajanje dva fila, zato ima neobican proces pravljenja)
U 500 ml mleka dodati 200 gr secera i vanilin secer, staviti da se kuva. Dodati i 300 gr bele milka cokolade sa  celim lesnicima. U 200 ml mleka razmutiti 8 kasika gustina, pa dodati u uzavrelo mleko na sporetu. Kada krem dobije potrebnu gustinu, skloniti sa sporeta i dodati 250 gr prepecenih i samlevenih lesnika. Ostaviti da se ohladi.
4 zumanca umutiti sa 4 kasike secera,pa kuvati na pari. U to dodati 100gr mlevenih lesnika. ovu smesu sjediniti sa prvom.
1 margarin i 1 puter umutiti penasto, pa dodavti kasiku po kasiku smese sa lesnicima dok se potpuno ne sjedini.
Kore kojom sam ovom prilikom koristila su one klasicne sa belancima, mlevenim orasima secerom, brasnom.

Finalina

jao Masho pa zar u ovo doba noci, pa pojela bih monitor

Glitter

procitam penasto, lesnik i cokolada i mogu da se besim  :balavi:

AnaK

Uuuuuuu kako zvuči  :balavi: A šta si uradila sa lešnicima iz Milke, da li si ih nečim mlatnula da ih usitniš?

Moje omiljene torte su Ana torta & Markiza.
Janko 23.7.2002.

anelore

Ja Ana tortu planiram za Savin rodjendan - opet. I za rodjendan MM, i za svoj.
Filovi koje kuvam sa jajima pa u njih dodajem puter/margarin umeju da mi se zgrudvaju - cesto sam nestrpljiva kuvarica.

aleks

Moje omiljene torte su Ana & Nugat torta (by Lani).
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Xe

Napisala post, pa me obrisalo  :crycry:
AnaK torta pravljena nekoliko puta, i isto toliko puta smazana :)
Za slavu sam pravila varijaciju cheesecake Plave Baklave i margaritinu cokoladnu krem tortu.
Od ove druge ostalo mikroparce koje smo pojeli preksinoc  :crycry:
Slike imam, ali sao cheesecakea, jer nisam stigla da slikam cokoladnu tortu. Okacicu cim stignem na njenoj temi. :)
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

gasha

Moj favorit je Japanski vetar, ima negde i recept, iskopiracu ga, cesto pravim svarcvald, vrlo je laka a uskoro nameravam za mmov rodjendan da probam Cicinu Napoleon tortu
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Masha

Quote from: AnaK on August 10, 2009, 07:14:35 AM
Uuuuuuu kako zvuči  :balavi: A šta si uradila sa lešnicima iz Milke, da li si ih nečim mlatnula da ih usitniš?

Moje omiljene torte su Ana torta & Markiza.
Nisam ostali su celi, pravila sam tortu u po noci, pa nije bas bilo zgodno.
Gasho, obavezno stavi recept za japanski vetar :good:

Despina

Uglavnom sve torte sa foruma :girl_haha:
Ana torta, Margaritina cokoladna, Olga, Bingo :turpija:
A, L, S

Despina

A, L, S

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Pepi

Omiljene su mi divna čokoladna torta sa narandžom i kiselom pavlakom i Grčki sladoled, zatim Olero torta, Olga...

AnaK

Markiza

Ako izbegavate sveža belanaca, ovo je varijacija:

Quote500 gr piškota
250 gr putera
250 gr šećera u prahu
6 žumanaca
200 gr mlevenog badema
pola l slatke pavlake
pola l mleka
2 vanilin šećera
rum za kolače
Kalup za tortu obložiti piškotama prethodno umočenim u mleko. Puter umutititi penasto, postepeno dodavati šećer i 2 vanil. šećera i jedno po jedno žumance. Na kraju umešati badem, 250 ml umućene gusto pavlake i rum. Naizmenično u kalupu ređati krem-piškote-krem-piškote dok se ne istroši materijal. Poklopiti folijom i ostaviti u frižideru. Ukrastiti sa preostalih 250 ml umućene slatke pavlake. Super je kremasto...A da, varijacija na temu za one koji ne podnose živa žumanca je da se samo prethodno umute na pari.

Janko 23.7.2002.

Deda

Quote from: Pepi on August 10, 2009, 02:37:54 PM
Omiljene su mi divna čokoladna torta sa narandžom i kiselom pavlakom i Grčki sladoled, zatim Olero torta, Olga...
Daj recept za tu divnu cokoladnu sa pomorandzom
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006