Main Menu

Krecenje

Started by chokoladica, August 13, 2009, 02:18:12 PM

Previous topic - Next topic

bubi

ovako,
moj tata nam je krecio stan.
kupili smo Vitex farbu,oni buckaju tamo nijansu koju zelis(imas paletu tonova).
savrseno pokrivaju predhodnu boju na zidu.
ide samo mala casica vode,vrlo je gusta.

chokoladica

Svejedno se nanosi 2 puta jel?

chokoladica

Upala sam na neki "majstorski" forum, vidim da su svi prezadovoljni vitexovim bojama. Ono sto mene muci je cinjenica da zidovi nisu sredjeni, dakle ne bih da uslovno receno bacim pare, na nesto sto  cu mozda za godinu, dve opet da sredjujem ali kompletno. Dakle potrebno mi je samo da "osvezim" sobu. U zavisnosti od toga koliko budem uspesna sa ovom sobom, planiram i svoju (tj nasu) da okrecim.

Deda

Nisam dosla da ti pomognem :D
Samo sam se pristila kad si mi jednom davno rekla...sto pravim picu kad ima da se kupi...(ne bas tim recima , tako nekako)..
Sad da te pitam , sto bre sama da krecis...mesas farbu, valjas, kad ima majstor.... :lol:
Znam da neces da me poslusas ja to'nako :girl_haha:
:kiss1:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

bubi

pa tata je nanosio dva puta,ali ima neka caka da se kupi njihova podloga pa onda ide samo jedna ruka krecenja.
tata rece i da je sa jednim prelaskom bilo odlicno.
predhodna boja je bila boja kajsije tj.jaka boja,a sad je prekreceno u skoro belo,neka svetla sivkasta nijansa.
mislim da je za 20kvadratnih metara dovoljno tri litre te farbe,a nas je napr.crvena kostala oko 1400 din.
ovako nekako je isla racunica,za dnevnu sobu (25 kvadrata),kuhinju i hodnik sve sa farbom za pafone,tri valjka za farbanje,najlon za pokrivanje namestaja,cetkom i onom plastikom za cedjenje nas je izaslo oko 6000 din.

bubi

a da zaboravih da napisem da zidovi mogu da se peru

chokoladica

Quote from: Deda on August 13, 2009, 03:10:59 PM
Nisam dosla da ti pomognem :D
Samo sam se pristila kad si mi jednom davno rekla...sto pravim picu kad ima da se kupi...(ne bas tim recima , tako nekako)..
Sad da te pitam , sto bre sama da krecis...mesas farbu, valjas, kad ima majstor.... :lol:
Znam da neces da me poslusas ja to'nako :girl_haha:
:kiss1:
Mislim da sam bas pisala na temi koju sam pre neki dan otvorila. Kada smo krecili bas ovu sobu, ja uposlih majstora. Trebalo mu je 3 dana da zavrsi. Ja mislim da moze pre, stvarno ne mislim da je soba od 4 kvm posao od 3 dana. :)
Ne kazem da izadje mnogo (za ruke sam dala 2000 dinara samo za tu sobu), ali brate mili , ovaj put necu ni toliko. Dakle ima svega, i zaebancije sa majstorom (da ne pricamo o tome da nijedan nece da se cima da kreci tako malu sobu, i samo to), ima i finansijskog momenta.
A koje je tvoje objasnjenje?  :lol: Volis da mesis ?  :rofl:

chokoladica

Quote from: bubi on August 13, 2009, 03:11:23 PM
pa tata je nanosio dva puta,ali ima neka caka da se kupi njihova podloga pa onda ide samo jedna ruka krecenja.
tata rece i da je sa jednim prelaskom bilo odlicno.
predhodna boja je bila boja kajsije tj.jaka boja,a sad je prekreceno u skoro belo,neka svetla sivkasta nijansa.
mislim da je za 20kvadratnih metara dovoljno tri litre te farbe,a nas je napr.crvena kostala oko 1400 din.
ovako nekako je isla racunica,za dnevnu sobu (25 kvadrata),kuhinju i hodnik sve sa farbom za pafone,tri valjka za farbanje,najlon za pokrivanje namestaja,cetkom i onom plastikom za cedjenje nas je izaslo oko 6000 din.
Ja krecim sobu od 4kvm :lol: To je oko 12 jel?  A da okrecim sve u jednu boju, sta mislite? Sto da si komplikujem zivot? Posle nekoliko dana mogu da kupim "nesto" mozda neke slicice (nisam bas nesto za bordure) pa da mu ukrasim  :think: Mada njega bas zabole.. dokle god spava sa mamom...

anelore

Ja bih u ovoj sobi pre isla na neku nijansu braon i bez - zbog namestaja.
Boje i nijanse mozes da vidis na www.jub.si/rs- design studio. Ja sam svasta kombinovala, pa onda zapamcenu kombinaciju boja odstampala i trazila nesto slicno na mestu gde sam kupila boje za Savinu sobu (matox, perive boje).
Ako nista drugo, ilustrativno je.
Sto se tice bordura i slicica - pogledaj ih na www.roma.co.yu - razmisli i o tome sta bi Filipu bilo zanimljivo i koliko bi se slagalo sa zidom.

chokoladica

Quote from: anelore on August 13, 2009, 03:27:51 PM
Ja bih u ovoj sobi pre isla na neku nijansu braon i bez - zbog namestaja.
Boje i nijanse mozes da vidis na www.jub.si/rs- design studio. Ja sam svasta kombinovala, pa onda zapamcenu kombinaciju boja odstampala i trazila nesto slicno na mestu gde sam kupila boje za Savinu sobu (matox, perive boje).
Ako nista drugo, ilustrativno je.
Sto se tice bordura i slicica - pogledaj ih na www.roma.co.yu - razmisli i o tome sta bi Filipu bilo zanimljivo i koliko bi se slagalo sa zidom.
Bez mi je ok, samo nisam sigurna za braon, odnosno nisam sigurna koju nijansu braon boje zato sto je mala...

AnaK

Meni su i braon i bež previše mrtve za dečiju sobu  :think: Ja bih to ofarbala u neku pastelnu, a ako baš treba da se šara išla bih na kombinaciju belo/kivi zelena.
Janko 23.7.2002.

anelore

Ne mora da bude tamno braon, ja imam u glavi boju sladoleda od cokolade, ili mlecne cokolade - kao npr. Frikomov kornet Milka, uz bez boju kao late u Costa Coffee...
E da, to sam jednom gledala kao preporuku TV dizajnera - razmislite o bojama i ukusima na koje vas oni asociraju, pa pokusajte da ih slazete  - npr. tipa - boja tamne cokolade i boja jagode da, a boja mlecne cokolade i boja jagode - ne.

chokoladica

Joj, boja mi je bas problem. Mislim da moram da idem na svetlije , prvo zato sto je soba mala, a onda zato sto nekako sama volim  te vesele boje. Da je ta soba pristojne velicine, i da je zahvalna za kombinovanje , bilo bi lakse , ovako... Uf...
Sto se namestaja tice, za sad ga ne menjamo, a kazem , ovo je ionako samo da se prostor osvezi , nesto mi se cini da ni njegovu sobu necu ozbiljnije sredjivati (i kupovati nov namestaj) pre nego sto krene u skolu. Jedino sto znam da Filipa "zenska" boja sigurno ne bi obradovala :lol:

janavi

pratim temu
da li neka radnja dostavlja boje na adresu? :mrgreen:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

chokoladica

Quote from: janavi on August 13, 2009, 03:42:28 PM
pratim temu
da li neka radnja dostavlja boje na adresu? :mrgreen:
Sto bi to bilo dobro. Nego, ja imam dve farbare pred kucom maltene, i nemam nameru da nesto skitam. Pretpostavljam da Jupol ipak svi imaju, za Vitex koliko vidim covek mora malo da se "proseta".
Svidja mi se sto na ovom sajtu sto je ostavila anelore, daju i racunicu koliko je materijala potrebno :)