Main Menu

Krecenje

Started by chokoladica, August 13, 2009, 02:18:12 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Da ne krečiš noćas, pozvala bih te da uživo vidiš ovu kombinaciju  ;)

Quote from: AnaK on August 13, 2009, 03:35:13 PM
belo/kivi zelena.
Janko 23.7.2002.

chokoladica

Odavno mi se zelena mota po glavi. Mislim da bi mi se dopalo. Nego, sto vise razmisljam, to mi se sve vise cini da cu celu sobu da okrecim u jednu boju. Ne znam da li da uzmem i manje pakovanje neke druge (od 2l) u slucaju da se predomislim  :lol:
Mislim...zeleno/belo je super kombinejshn

Deda

Quote from: chokoladica on August 13, 2009, 03:15:02 PM
A koje je tvoje objasnjenje?  :lol: Volis da mesis ?  :rofl:
Mnogo volim... :girl_in_love:, da ne poverujes, to je jedina stvar u kuci koju volim da radim...koliko vremena sam potrosila da nadjem recept za savrsene tortilje a takvih ima u svakom Maxiju :girl_haha:
A i kuvanje, mesenje i slicno mi smiruje zivce :nokti2:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

chokoladica

Kako odabrati adekvatnu boju zida?

- Šteta bi bilo ostaviti zidove savršeno belim, jer detetu mogu da deluju sterilno, hladno. Opet, ne treba preterivati, jer dete treba da spava u toj prostoriji. Uglavnom se kombinuju dve svetle, pastelne boje sa jasnim, velikim šarama.

Osnovno što treba da se zna jeste da će hladne boje, kao što su plava, zelena i ljubičasta učiniti da soba deluje veće, dok će tople boje kao što su narandžasta, žuta i crvena stvoriti ušuškaniju atmosferu i smanjiti prostoriju.

Vizuelno proširivanje malog prostora

U maloj sobi, zidovi mogu da se vizuelno «prošire». Najbolji utisak povećanja prostorije se postiže primenom svetlih i blagih tonova hladnih boja. U takvoj sobi ne treba upotrebljavati kontraste boja.

http://www.yumama.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1473&Itemid=79&categoryid=28&sectionid=2

Doduse radi se o bebecim sobama, ali me to nije mnogo zanimalo

Finalina

Quote from: chokoladica on August 13, 2009, 03:47:29 PM
Odavno mi se zelena mota po glavi. Mislim da bi mi se dopalo. Nego, sto vise razmisljam, to mi se sve vise cini da cu celu sobu da okrecim u jednu boju. Ne znam da li da uzmem i manje pakovanje neke druge (od 2l) u slucaju da se predomislim  :lol:
Mislim...zeleno/belo je super kombinejshn
jeste, tako je kod nas .... uklapaju se posle i jos neke boje, od namestaja i detalja ( naranzdasta, plava )

ta dobra zelena ima malkice plave, ako sama mutis boje ( ja za krecenje uvek sama mutim boje  )

..... nasa zelena je mix zelena+plava+zuta ( beli jupol sa onim malim tonerima )

Xe

Ja bih pravila kombinaciju belo/kiwi zeleno. Pre svega zato sto svakako treba da krecis plafon, najbolje u belo, a mnogo je lakse da tu traku zalepis negde u visini svog nosa (kako bi napravila borduru) nego da je lepis tik uz plafon (a moraces, ako nameravas da zidove farbas u neku drugu boju). Zeleno je super, lepo ide i uz braon i uz belo, dovoljno je visoko da slobodno moze da sara po njima (mada cenim da ce pre da ih necim kvrcne i grebe, dok se igra sa Brukicom :) ).
Za to ti je potreban jedan kotur trake , lako se nalepi, kad se skida, ne skida farbu, a imaces potreban efekat.
Mi smo kupovali boje u radnji koje su oni mesali, pre svega, oni mesaju masinama, pa se ta boja dobro razbije i umesa, osim toga, bude tacno kao na ton karti, pa eliminises neprijatna iznenadjenja koja te cekaju ako mesas boje sama (jedna kap crvene i cela tuba zute za narandzastu, a ne pola-pola, kako sam ja mislila, recimo  :crazy: )
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

anelore

Ja zelenu ne smem da pominjem - kuhinja, soba na placu, pola Savine sobe, namestaj u Savinoj sobi, zavese....A da divno ide i uz belo i uz braon i uz mahagoni i uz boju tresnje, i svetlo drvo ...ide

TINK

Secam se kad si krecila Filipovu sobu, ja sam bila protiv plavog  :lol:. Mi smo jednom imali i grozna boja za sobu, tako hladna i soba je dosta mracnija. Ja volim mint zelenu, to je svetlo zelena- pastelna. Okrecili smo obe decije sobe sa njom i predivno je, tako su sad svetle i tople  :girl_in_love:

Da ne bi kupovala duplo vise farbe, uzmi disperziju. To je prah koji se pomesa sa vodom i predje se sadasnja boja, onda kupis smuckane gotove farbe, tj. da ti naprave u farbari, imas i svetle nijanse, od svake boje imas po 20 tak nijansi. Posle disperzije predjes samo jednom sa tom kupovnom farbom, one su jake i super se hvataju

veki

auu, ja se spremam za kivi zelenu/svetlo plavu kombinaciju, kupila sam onaj jarac iz topshopa sto ne curi :mrgreen:
i samo cekam da dodje mojih 5 minuta :)

chokoladica

Ta zeleno plava kombinacija mi je super :) Samo ja necu nista plavo ovaj put, muka mi je od plave decacke boje :lol:
Morala sam da pomerim krecenje od silne juranjave danas, mada kako ne mogu da spavam komotno sam i mogla :lol:

stacka

Pih, a ja se ponadala da si okacila slike :ljut: :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

nista od tebe choko nocas? :-\

ajde pozuri polako pa da vidimo hoce li biti frizeraj ili moleraj :D

prevodilica

i dobro, je li se neko već upustio u avanturu zvanu krečenje?

nas čeka od četvrtka
a ja pravim pakleni plan da brišem sa detetom kod svojih na produženi vikend  ;D

stacka

Mi krecemo u petak sa krecenjem Aleksine sobe. Kad kazem "mi" mislim na mog brata :rofl:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

chokoladica

Ja jos ne krecem ni sa cim  :lol: