Šta biste volele da može da se kupi kod nas

Started by AnaK, August 19, 2009, 04:51:28 PM

Previous topic - Next topic

Dawn

Quote from: Lani on May 18, 2017, 02:17:05 PM
Čemu onda fama za pekanima ako je ukus maltene isti?  :think:

Ne znam stvarno, valjda su popularniji u Americi, vrlo je mala razlika u ukusu, za sastav ne znam.

AnaK

Janko 23.7.2002.

maxic

Prvo sam dumala sta su pekani orasi, jer tu rijec nikad prije na srpskom cula nisam :lol:
Meni je razlika prilicno ocigledna, i kad se jedu sami a u kolacima pogotovo. Mislim da u sastavu imaju vise secera nego obicni, ali ne drzite me zarijec , a nemam ih u kuci trenutno da provjeravam.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Zumbulica

Quote from: AnaK on May 18, 2017, 09:37:57 PM
Idem sutra da kupim 2 komada  :turpija:
:girl_haha:
Ja sam tek nedavno kupila javorov sirup da ne ostanemo nepismeni  :lol: nista posebno, redak je ..... deci se vise svidja med.
I inace, tesko usvajam nove ukuse, jedva se nakanim da probam  :crazy: Jelena vec dve-tri godine jede avokado redovno, ja jos ne znam kakav mu je ukus  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Dacko

I ja sam se malo razočarala u javorov sirup, kupila sam ga zbog američkih palačinki, a ispalo je da su mnogo ukusnije s domaćim slatkom, recimo onim od dunja i oraha.  :balavi: Vuster sos i soja sos mi pak stoje već ko zna koliko dugo, kupila sam ih da isprobam neka jela bazirana na njima, a onda je ispalo da nam se čak i kineska mešavina povrća mnogo više sviđa bez soja sosa s kojim bi trebalo da se pravi. Za avokado se još nisam ohrabrila, a mango i pomelo mi se sviđaju.

Zumbulica

Ja koristim Vuster sos, sipam malo u fil kad pravim musaku ili pitu sa mesom. Soja sos sam jedno vreme dosta koristila, odavno nisam ....Sa zacinima uopste sam bas napredovala, dosta ih koristim .....

Dacko

Meni su u poslednje vreme omilele dobre stare biljčice: majčina dušica i mirođija, sve mi je lepše s njima. A u fil od mlevenog mesa, čak i kad pravim burek, uvek stavim kašiku senfa i kašiku kečapa, iz nekog razloga baš mu ta kombinacija daje dobar ukus koji ne liči na pojedinačne sastojke.

Glitter

Sve to jedem :lol:

Vuster ide super u pastirsku pitu. Odlican je sos za mleveno meso

Glitter

Sto da ne :good:
Prvo sam pomislila na pamuk od kog senprave tetra pelene ali french terry cotton je onaj materijal od kog se prave dukseruce i trenerke (ono kad smo mi bili klinci)

Zumbulica

Bas je prakticno, a povrce se inace stvarno mnogo bolje cuva u frizideru kad se uvije u dobro ocedjenu deblju krpu  :good:

Pepi

Imam nekoliko platnenih kesa u kojimaje ranije dolazio prašak  :think: a sigurno po kutijama imam i taj materijal koji Glit spominje  :think: ako nađem, prosleđujem kome treba, mogui da sašijem kesicu.

Lani

Quote from: Zumbulica on May 31, 2017, 04:53:03 PM
Bas je prakticno, a povrce se inace stvarno mnogo bolje cuva u frizideru kad se uvije u dobro ocedjenu deblju krpu  :good:

Stvarno?  :blink: