Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Bea , bas si preterala. Mene je mnogo nerviralo to kod mojih roditelja- pojedes sve iz tanjira i nemas prava da ne volis  :hm:. I tako uvek za sve.
I opet vecinu stvari koje nisam volela tada , ne volim ni sad, samo sam jedva cekala da popegnem da mogu bar da ne jedem ono sto ne volim.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

anelore

Meni je najgore bilo kad su me terali da jedem spanac i dzigericu. Oni vole, sestra voli, moram i ja da volim. A meni se doslovce povraca. I znate sta? Moje dete je prvi put probalo spanac u vrticu. Dzigu nije, i ako je domene, nikad i nece.  Paradajz sam pocela da jedem sa nekih 13-14 godina, pohovanu papriku takodje.
Razumem ja da nekada moraju da se preduzmu mere da dete jede zdravo i raznovrsno, ali kad vidim da nesto intenzivno ne vole, ne insistiram.
Mi danas jeli dinstani svinjski file, pomfrit iz rerne, salatu (kupus, sargarepa, zelena salata).

Lani

Ja isto ne navaljujem kad vidim da baš ne voli, za neka jela mi je žao što neće ali šta ću, ne mogu da je kljukam na silu niti da se dva sata s njom ubeđujem za stolom, ne znam šta bi bilo gore.  :crazy:
Ja danas supicu s povrćem, bareni kukuruz i pohovano belo meso koje sam samo uvaljala u brašno i jaja i ćušnula u rernu. Uopšte nije loše ispalo.

cici

A ja mislila da si našla opet neki zanimljiv recept.Uvek mi se dopadne.

gasha

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Lani

Kad pomenu zanimljiv recept  :) pravila sam ovo pre neko veče za večeru, mm kaže da je super, meni se nije nešto dopala. Možda sam ja očekivala ne znam šta pošto volim hlebove i peciva na taj fazon.
http://www.coolinarika.com/recept/tuna-pogaca/

cici

Deluje gnjecavo na slici.Mada tm kao i moj ne nalazi mane ničemu.

Zumbulica

Poslala sam decu bez rucka u skolu, dala im pare da kupe sendvice  :-[ Kasno smo doruckovali, a supa nije bila gotova.
Sad ih ceka vruca supa kad se vrate.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

AnaK

Dadinu testeninu sa tikvicama i gamborima. Savršenstvo  :balavi:
Janko 23.7.2002.

NenaS

Juneća supa zakuvana prosom (to zbog mene, kažu, skida trigliceride :-[, ali i deca jedu bez mnogo gunđanja), ćufte u paradajz sosu iz rerne, kus kus kao prilog, zelena salata. I dojeli smo kolač od juče, odličan je.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Xe

Moja supa, mamin pilav od mlevenog mesa i zelena salata.
Za desert su momci jeli cokoladu s rizom (cak je i floki dobio komadic, prvi put u zivotu jeo je slatko  :girl_haha: )
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Saska

Quote from: Zumbulica on February 23, 2011, 04:08:42 PM
Poslala sam decu bez rucka u skolu, dala im pare da kupe sendvice  :-[ Kasno smo doruckovali, a supa nije bila gotova.
Sad ih ceka vruca supa kad se vrate.
ja ovo stalno radim. nikako ne mogu da se naviknem da rucamo pre 4-5 iako ne radim vec mesecima.

senka

oni sarmu, ja meksičku mešavinu i pečurke
sviđa mi se kako lepi brka kuva
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

NenaS

Probala neke brze uštipke za večeru, nisu loši.

1 jaje, 1 jogurt, 2 kašike šećera, 10 kašika oštrog brašna, 1/2 pzp, 1/2 čašice nekog alkohola (ja stavila višnjevaču). Gustina toliko da se lepo vadi kašičicom (ako treba može i malo više brašna), prži se u dubljem ulju (jedno 3 prsta).
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Xe

Meni one kifle nisu uspele, sve ih je Fokac pojeo  :crycry:
Ne ide mi testo sa suvim kvascem, nikako  :crazy:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL