Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Jao suve punjene  :balavi:
Ja juče prvi put pravila prebranac, naravno napravila ogromnu količinu  :lol: pa ima i za danas, samo da dodam neku piletinu.
Ostaviću link za recept, stvarno je dobar.
http://www.coolinarika.com/recept/skopsko-gravce-tavce/

Unabebili

Zalepila sam na frizider sliku AneK, ne jedem nisa do maja  :lol:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Xe

Sinoc sam skuvala supu, pa sam je odnela kod mojih za danas. Juce nismo tamo rucali, dodjem, mama lezi, rucka nema, tata jeo nesto suvo  :(
Danas je ustala, valjda ce ispeci neko meso  :(
hebem ti depresiju  :'(
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

janavi

srednji dač u CD, to mi dosta do sutra ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Pepi

Juče pile u kesi sa začinima i krompiričima, i čorba od bukovača.
Danas čorba od povrća i sarma.

Deda

Quote from: janavi on March 01, 2011, 12:06:07 PM
:o :nesvest:
Pod hitno moram da te nahranim :deda:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

NenaS

Xe... :bighug:

Supa, pileći bataci, rižoto.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

limun

Kiseo kupus sa suvim mesom  :balavi:

nelly

Quote from: Unabebili on March 01, 2011, 10:35:46 AM
:rofl:

lani kako spremas piletinu i španac ?
ako sam dobro shvatila pečeš ih u rerni?
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

Lani

To sam taj dan prvi put spremala. Obariš spanać par minuta, napraviš marinadu od limunovog soka, maslinovog ulja, belog luka u granulama, origana, soli i bibera, belo meso isečeš na tanke šnicle i staviš ga malo u tu marinadu.
Posle sam belo meso umotala u spanać i tako ređala u vatrostalnu, ako te mrzi da motaš možeš i da ređaš red piletine red spanaća i zalila malo pavlakom za kuvanje. Peče se oko 45 minuta, ne više.
Jedina mana je što belo meso pusti dosta vode koja meni nije uspela da ispari ni kad sam skinula poklopac od vatrostalne na pola pečenja. Ne znam kako to da izbegnem, inače ukus i mekoća mesa su super.  :)

AnaK

Quote from: Unabebili on March 01, 2011, 10:35:46 AM

:diva: :diva: :diva: :lol:

Javi mi se u maju da ti dam sliku koja je meni trenutno na frižideru  ;D

Ja spremam karabatake (bez kostiju) i mlade krompiriće, u varjanti pekarski krompir. A poješću jedan karabatak i veeeeeeliku zelenu salatu  :balavi:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: janavi on March 01, 2011, 12:06:07 PM
ja pojela jedan frutto di bosco kolac i to mi dosta  :lol:

nelly

Quote from: Lani on March 01, 2011, 02:29:40 PM
To sam taj dan prvi put spremala. Obariš spanać par minuta, napraviš marinadu od limunovog soka, maslinovog ulja, belog luka u granulama, origana, soli i bibera, belo meso isečeš na tanke šnicle i staviš ga malo u tu marinadu.
Posle sam belo meso umotala u spanać i tako ređala u vatrostalnu, ako te mrzi da motaš možeš i da ređaš red piletine red spanaća i zalila malo pavlakom za kuvanje. Peče se oko 45 minuta, ne više.
Jedina mana je što belo meso pusti dosta vode koja meni nije uspela da ispari ni kad sam skinula poklopac od vatrostalne na pola pečenja. Ne znam kako to da izbegnem, inače ukus i mekoća mesa su super.  :)
:kiss1: hvala
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

cici

Pošto kod Lepog Brke  nije osvnauo recept sa lososm a danas sam napravila modifikaciju istog pa da podelim jer je jako ukusno.

Paket lisnatog testa
500g belog polećeg mesa
jedan praziluk
oko 500g šampinjona
pirinač (ja sam sunula iz tegle ali cenim da je bilo oko šolja ipo)
tri kuvana jaja
začin po želji

Praziluk iseckati i izdinstati ga na ulju, dodati seckane šampinjone.Obariti pirinač, kuvati jaja, izdinstatii meso.Pirinač i šampinjone pomešati.Meso iseckati sitno i pomešati sa seckanim jajima.Razviti koru lisnatog  testa i na sredinu staviti pola mase sa pirinčem a preko toga pola druge mase.Ne stavljati fil do kraja.Levu i desnu stranu kore prebaciti, pa poklopiti druge dve.Koristiti umućeno jaje da se zalepi testo.Staviti u pleh tako da preklop bude dole i peći oko pola sata na 180-200.
Brzo se sprema bez obzira kako deluje :rofl: