Main Menu

Krompir na 100 načina

Started by janavi, September 01, 2009, 02:31:51 PM

Previous topic - Next topic

janavi

Quote from: AnaK on March 23, 2010, 08:37:20 AM
http://www.poljoberza.net/AutorskiTekstoviJedan.aspx?ime=PG250902.htm&autor=7
e pa ja sam videla juče, i ne izgleda kao ova čičoka, dakle nije ovako 'bubuljičavo', nego baš kao sa prve slike, i na pakovanju piše batat

samo nisu mi izgledali baš sveži, bili malo usahli, pa nisam kupila
tražiću u drugom maxiju
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

MissL

Buttermilk
Ja zakljucih da toga kod nas nema :mrgreen:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

janavi

ajde iš sa buttermilkom sa ove teme
sad će deda da vam dođe :lol:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

Finalina

čičoka je inace americka biljka iz porodice suncokreta (ili samo lici na njega? :think: ), odlicna je kao stocna hrana, odmetnula se sa njiva i ima je svuda, lako se uzgaja, cesto sluzi kao hrana za mangulice ...ovde je i slika
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

edit :) u upotrebi su i sledeci nazivi : jerusalem artichoke (engl.), Tpinambur (njem.), pataka (špan.), girasole terra (ital.) itd. ..kod nas je nazivaju: divlji (stoljetni) krompir, nahod i slatki krompir.

slatki krompir, o kome sve znamo  :D  ... ima slika, pise na kutiji sta je unutra :rofl:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

AnaK

Elem, čičoku sam kupila danas na Zemunskoj pijaci, cena joj je 80 dinara/kg. Slatki krompir još nigde nisam videla.

Sutra ću je i spremati, pa vam preneti utiske.

Janko 23.7.2002.

janavi

bila na zemunskoj pijaci i nije se javila da dođe na kafu  :blink: :ljut: :burko:

Finalina

AnaK

Quote from: janavi on March 23, 2010, 12:36:51 PM
bila na zemunskoj pijaci i nije se javila da dođe na kafu  :blink: :ljut: :burko:

Pa znala sam da si kod frizera  :turpija: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

AnaK

Quote from: Finalina on March 23, 2010, 12:37:29 PM
a taj u maksiju?

Ako je za mene pitanje, ni u jednom obližnjem maksiju ništa slično nemaju. U mom najbližem mi je rekla da dobijaju čičoku povremeno, ali da je trenutno nemaju. (Ja sam, naravno, svuda tražila slatki krompir).
Janko 23.7.2002.

Finalina

znaci cicoka i slatki kropmpir definitivno nisu isto (kao sto sam i mislila da valjda znam) , nego sto taj u maksiju izgleda kao slatki i bas je kao na slici koju su linkovala ... totalno sam zbunjena sada, sta sam ja to zapravo videla .... tj nisam videla :D cicoku .... i taaaako :rofl: 

zna li neko razliku?

janavi

čekaj bre fina, pa ti reče da si videla u maxiju na cvetnom trgu slatki krompir
:lol:

idem napolje, pa ako me ne bude mrzelo opet do onog maxija na retenziji, tamo sam juče videla, kupiću

AnaK

Janko 23.7.2002.

janavi

Quote from: AnaK on March 23, 2010, 12:55:12 PM
Kog maxija na retenziji?
pa jedinog da ja znam
kod one autoperionice, pored samog 'stuba' retenzije
u Džona Kenedija, gde Prve pruge 'izlazi'

Finalina

hvala, hvala  ;)  ..... znaci, definitivno je u maksiju , na cvetnom trgu,  vidjen slatki krompir  .... i red je da posle svega odem i da ga kupim :)